Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu

Vier het jubileum van het NDT met drie prachtige voorstellingen

NRC en NDT nodigen u van harte uit voor Kunstkamer, Sierra Oscar Foxtrot Tango en Soir HistoriqueOm het jubileumseizoen 2019/2020 te vieren, voert Nederlands Dans Theater (NDT) werk op van de grote makers die het gezelschap van zijn creatieve signatuur hebben voorzien. Daarnaast presenteert het met trots een reeks aan (nieuwe) hedendaagse choreografische stemmen die het gezelschap maken tot wat het vandaag de dag is. Ter gelegenheid van dit jubileum nodigen NRC Handelsblad en NDT u komend theaterseizoen van harte uit voor drie voorstellingen in Den Haag, thuisbasis van NDT.

U ziet de feestelijke jubileumvoorstelling Kunstkamer waarin huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en beide associate choreographers, Crystal Pite en Marco Goecke, samen één avondvullende wereldpremière maken voor beide gezelschappen, NDT 1 én NDT 2. De voorstelling wordt live begeleid door Het Balletorkest. Daarnaast ziet u voorstellingen van NDT 2, Sierra Oscar Foxtrot Tango, en NDT 1, Soir Historique.

  • Kunstkamer (live begeleid door Het Balletorkest): 6, 8 en 11 oktober, 13 t/m 16 november
  • Sierra Oscar Foxtrot Tango:  2 & 3 november
  • Soir Historique: 30 november, 1 december en 20 & 21 december


NDT Jubileumserie

142,50 120,-

 • Jubileumserie met 3 prachtige voorstellingen.
 • Alle NRC-kaarten zijn 1e rang.
 • Als NRC-lezer ontvangt u 15% korting op uw kaartjes.
 • Alle voorstellingen zijn in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.
 • U ziet beide gezelschappen van het NDT op het podium.

Bestel uw kaarten

 

 

Meld u snel aan!
Wereldpremières van de choreografische wereldtop, een iconisch werk uit het oeuvre van grootmeester Hans van Manen, en enkele van de meest beeldbepalende reprises uit de recente geschiedenis van NDT.

 

Enkele recensies

Een avond met choreografenduo Sol León en Paul Lightfoot staat garant voor een hóóg-esthetische kijkervaring met filosofisch-spirituele ondertonen. - Trouw ●●●●●

"If you see only one live performance this year... NDT is the one to see." - New York Times

“Deze junioren hebben al hun eigen, specifieke stijl, vol energie, buitengewone flexibiliteit en uitzonderlijke passie. De groep laat een diepe indruk achter met hun kracht, overtuiging en talent.”- Le Quotidien over NDT 2

Over de dansers

NDT bestaat uit dansers van over de hele wereld. Iedereen onderscheidt zich door persoonlijke kwaliteiten. Zij zijn wereldberoemd om hun virtuositeit, ongelooflijke techniek en ongeëvenaarde expressie. De dansers van NDT werken dit seizoen samen met vaste makers als huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en associate choreographers Crystal Pite en Marco Goecke, maar ook met spraakmakende gastchoreografen waaronder Hans van Manen, Jiří Kylián en Ohad Naharin en nieuwe creatieve choreografische stemmen, zoals Damien Jalet en Yoann Bourgeois. Dit stelt de dansers in staat zich een veelheid aan stijlen eigen te maken.

Ieder programma toont werken van choreografen die een duidelijke boodschap uitdragen: ‘dit ben ik, en dit is mijn esthetische dans- en beeldtaal’. NDT nodigt choreografen uit die sfeer, gevoel en essentie kunnen treffen, al in de eerste seconden nadat het doek is opgegaan, en die internationaal vooraanstaand zijn. NDT dansers zijn klassiek geschoold, maar uiteindelijk draait het om hun buitengewone talent om zich een breed scala aan stijlen eigen te maken.

N.B.

 • Met uitzondering van rolstoelplaatsen of plaatsen voor minder validen, kunnen overige plaatsingsvoorkeuren niet worden gehonoreerd.
 • Restitutie wordt niet verleend.
 • De kaarten staan niet op naam, indien u de voorstelling onverwacht niet kunt bijwonen, dan kunt u de kaarten aan een bekende schenken.

Over de voorstellingen

Kunstkamer: NDT & NDT 2
NDT’s huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en beide associate choreographers, Crystal Pite en Marco Goecke, creëren samen een avondvullend programma waarbij alle NDT 1 én NDT 2 dansers het podium delen. Kunstkamer vormt een eerbetoon aan het traject dat het gezelschap de afgelopen zes decennia doorlopen heeft binnen de danskunst. Geïnspireerd door het Rariteitenkabinet (1734) van Albertus Seba gebruiken de choreografen het podium om hun eigen kunstkamer te vormen, waarmee NDT gepresenteerd wordt als een veelzijdig ‘Gezelschap van Rariteiten’. Deze exceptionele voorstelling zal na haar Nederlandse première door reizen naar Londen, Madrid, Parijs, Berlijn en Baden-Baden.

Sierra Oscar Foxtrot Tango: NDT 2
Sierra Oscar Foxtrot Tango brengt een verrassende mix van vier contrasterende choreografische stemmen en daagt daarmee de jonge dansers van NDT 2 uit. Medhi Walerski danste zelf meer dan tien jaar bij NDT voordat hij zich volledig toelegde op choreograferen, en creëert nu een nieuw werk voor NDT 2. Deze wereldpremière wordt vergezeld door het wereldwijd veelgeprezen Wir sagen uns Dunkles (2017) van associate choreographer Marco Goecke. Daarnaast keert Sara (2013) van Sharon Eyal en Gai Behar terug naar het NDT-podium. Het duo werkt met NDT 2 aan een vernieuwde versie van dit mysterieuze werk.
Franse choreograaf Yoann Bourgeois toont een nieuwe bewerking van zijn Fugue Table (2010); een werk waarin onmerkbaar genavigeerd wordt tussen natuurkunde en poëzie, dans en acrobatiek.

Soir Historique: NDT 1
In Soir Historique wordt het concept van de kamer als dansthema geponeerd, en hoe dit onderwerp een weg heeft gevonden in NDT’s uitgestrekte zestigjarige oeuvre. Hans van Manen, grootmeester van de Nederlandse dans, creëerde Situation in 1970 speciaal voor NDT. Het werk speelt zich af in een lege ruimte met alleen maar muren, een deur en een klok. Situation wordt vergezeld door Gabriela Carrizo’s The missing door (2013). Deze creatie is puur danstheater, uitgevoerd in een surrealistische kamer op het toneel, waarin spanning, absurditeit, humor en timing subliem samenvallen. Geïnspireerd op deze omgevingen, deze situations, wordt de avond voltooid met een wereldpremière van Edward Clug, bekend om zijn subtiele en scherp gedefinieerde bewegingstaal. Voor NDT staat Clugs creatieve stem voor een nieuwe generatie choreografische krachten in het gezelschap.

 

NDT Jubileumserie

142,50 120,-

 • Jubileumserie met 3 prachtige voorstellingen.
 • Alle NRC-kaarten zijn 1e rang.
 • Als NRC-lezer ontvangt u 15% korting op uw kaartjes.
 • Alle voorstellingen zijn in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.
 • U ziet beide gezelschappen van het NDT op het podium.

Bestel uw kaarten