Ontdek meer over deze reis

 • De reis in het kort
 • Dagprogramma
 • Fotogallerij
 • Muziekprogramma
 • Boekingsinformatie

Vragen over deze reis?

100e editie Operafestival in Arena di Verona

Roberto Bolle and Friends in de Arena van Verona

 • 1e rang zitplaatsen Roberto Bolle in de Arena van Verona
 • Eenmalige voorstelling
 • Uitgebreide stadsoriëntatie Verona en omgeving
 • Muzikale toelichtingen door een muziekkenner, tevens deskundige reisleider
 • Verblijf in uitstekend ****hotel
v.a. 2598,- p.p.

De reis in het kort

Wie er ooit is geweest, kan het volmondig beamen: het bijwonen van een opera in de Arena van Verona is een onvergetelijke ervaring. In 2023 viert het Opera Festival in de Italiaanse stad zijn honderdste verjaardag. Ter gelegenheid van dit kroonjaar is een viertal wereldsterren uitgenodigd voor een optreden in de Arena van Verona. Tijdens deze reis bezoeken we een voorstelling met onder andere de getalenteerde balletdanser en choreograaf Roberto Bolle. Bovendien wonen we, indien bijgeboekt, een uitvoering
van de opera Rigoletto bij in het indrukwekkende bijna 2000 jaar oude monument. Dit beroemde werk is gecomponeerd door de Italiaanse meester Verdi en wordt beschouwd als een van de meest iconische opera’s ter wereld.

Geschiedenis van het festival
Het Opera Festival ontstond in 1913 ter ere van de 100ste verjaardag van Verdi. Om de meester te eren, werd zijn Aida in de Arena uitgevoerd. De organisatie alsmede het publiek waren zo onder de indruk van de ongelofelijke akoestiek dat sindsdien het festival jaarlijks plaatsvindt (afgezien van onderbrekingen door de oorlogen).

Dagprogramma

Dag 1
Maandag 17 juli 2023  - Verona

Je vliegt samen met de reisleider rechtstreeks met een Transavia vlucht van Amsterdam Schiphol naar Verona.  Op de luchthaven verwelkomd door de chauffeur en per touringcar naar het centrum van Verona gebracht. Verblijf in het prestigieuze Hotel Giberti, wat niet alleen elegant en stijlvol is, maar het heeft ook een gunstige ligging tussen de Romeinse Arena van Verona en het treinstation van de stad. Op 800 meter, ongeveer 10 minuten lopen bevindt zich de Arena van Verona. Na afloop van de muziekuitvoering  ben je snel weer terug in het karakteristieke hotel. Vanavond welkomstdiner in een lokaal restaurant. Het restaurant ligt tegenover de Arena, waardoor je alvast de eerste indrukken op kunt doen van dit imposante gebouw.

Dag 2
Dinsdag 18 juli 2023 - Vicenza

In de ochtend vertrek per touringcar naar Vicenza, het paradijs van Palladio. De stad heeft een unieke uitstraling, gecreëerd door de revolutionaire architect Andrea Palladio in de zestiende eeuw. Tijdens dit bezoek aan de stad kunt je zien hoe Palladio geïnspireerd was door de klassieke Romeinse architectuur. In 1994 werd Vicenza toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een deskundige gids neemt je mee door de stad en vertelt meer over de architect. Bekijk de meest sublieme meesterwerken zoals het Piazza dei Signori en de Basilica Palladiana. Na een gezamenlijke lunch in Vicenza reizen we terug naar Hotel Giberti. De rest van de middag en avond is vrij te besteden.

Dag 3
Woensdag 19 juli 2023 - Verona 

Na het ontbijt een muziektoelichting over de voorstelling met Robert Bolle and Friends door de reisleider. Hierna neemt een deskundige gids ons mee door de stad Verona. Tijdens de wandeling verkennen we de stad en leren we meer over de geschiedenis en de bijzondere bouwwerken. De stad kent maar liefst twee juwelen die door UNESCO zijn benoemd tot Werelderfgoed. Dit zijn het oude amfitheater en de Romeinse triomfboog. De middag is ter vrije besteding en kun je de stad Verona zelf verder ontdekken of heerlijk uitrusten in het hotel. ’s Avonds dineren we gezamenlijk in een goed restaurant in Verona, waarna we Robert Bolle and Friends bijwonen. Voor het 100-jarige jubileum van het festival zijn een aantal grote sterren uitgenodigd om te schitteren in de Arena. Vanavond staat de wereldberoemde balletdanser Robert Bolle op het podium. Een mooie belevenis in Verona!

Dag 4
Donderdag 20 juli 2023 - Verona

We beginnen de ochtend met een vers en uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Hierna een muziekale toelichging  over de opera Rigoletto. Hierna vertrekken we per touringcar naar een lokale wijnmakerij in de Valpolicella heuvels. Daar bezoeken we de wijngaard en kelders. Tijdens de rondleiding proeven we verschillende wijnen, en krijgen we meer uitleg krijgt over de druiven, de omgeving en de technieken die gebruik worden tijdens het maken van de wijn. Na het bezoek aan de wijngaard reizen we verder naar een dichtbij gelegen restaurant voor een gezamenlijke lunch. Na afloop terug naar uw hotel in Verona. Vanavond op eigen gelegenheid dineren. Indien bijgeboekt sluiten we de avond af met opera Rigoletto in de Arena.

Dag 5
Vrijdag 21 juli 2023-  Verona - Amsterdam

De ochtend is ter vrije besteding. Geniet gezamenlijk van een afscheidslunch in Verona. De touringcar brengt ons terug naar het vliegveld, waar we rechtstreeks naar Amsterdam vliegen.

Muziekprogramma

Woensdag 19 juli: Roberto Bolle and Friends in Opera-Arena 100
Arena di Verona (21:15 uur)

De bezetting wordt binnenkort bekend gemaakt.

Roberto Bolle is een Italiaanse danser die aan de Scala van Milaan beroemd werd en later als eerste Italiaan eerste danser van het American Ballet Theatre werd. Vanwege zijn bijna perfecte fysieke verschijning en zijn gracieuze bewegingen en uitdrukkingskracht wordt hij soms met het ideaal van een Grieks beeld vergeleken. Samen met anders dansers vormt hij ‘Roberto Bolle and Friends’, een gala, waarbij een hoogtepunt het andere afwisselt.

Optioneel donderdag 20 juli: Opera Rigoletto
Arena di Verona (21:00 uur)
Dirigent: Marco Armiliato
Uitvoerenden: Luca Salsi, Nina Minasyan, Juan Diego Flórez, Gianluca Buratto, e.a.

Rigoletto, de hofnar met een bochel van de lichtzinnige hertog van Mantua, heeft een beeldschone dochter die hij verstopt en binnenhoudt om haar te beschermen. Aan het hof maakt hij ontredderde en woedende vaders belachelijk die verhaal komen halen bij de hertog omdat deze hun dochters heeft onteerd. Zijn eigen dochter wil hij om elke prijs hiervoor bewaren, want ook zij valt voor de charme van de hertog. Verdi heeft dit psychologische drama met al de verschillende belangen en emoties op meeslepende wijze in de muziek gevangen. Beleef de gespletenheid van Rigoletto, de puurheid van Gilda en het spel van de hertog.

Boekingsinformatie

Deze reis is volgeboekt, u kunt zich aanmelden voor de wachtrij.

v.a. 2.598,- p.p.

Hotel
Hotel Giberti is een comfortabel 4-sterrenhotel, gelegen op ca. 800 meter van de Arena van Verona en van het historische hart van de stad. In de directe omgeving zijn voldoende bars, restaurants en winkels. Het hotel beschikt over een bar, lift, fietsverhuur, lounge en tuin. De kamers zijn elegant en in Italiaanse stijl ingericht en beschikken over TV, telefoon, airconditioning, kluisje, minibar en een badkamer met bad of douche en toilet.

Inclusief

 • Categorie ‘Gradinate numerate 1e rang Verdi’ zitplaatsen voor de voorstellling met Roberto Bolle
  Zie bovenstaand tabblad 'Stoelplan Arena di Verona' om een goed beeld te krijgen van de ligging van uw plaatsen.
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het prestigieuze Hotel Giberti op 10 minuten loopafstand van de Arena di Verona (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe Transavia-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 5x lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Exclusief
Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik (€ 498,-)  Opera Rigoletto: € 148,- ,eventuele brandstoftoeslag, ANVR boekingskosten € 30,- per factuur, Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon.

Vervoer Directe vluchten per Transavia

Heenreis: 17-07-2023, Amsterdam – Verona, 14:30 tot 16:10 uur, HV 5463
Terugreis: 21-07-2023, Verona – Amsterdam, 15:55 tot 17:50 uur, HV 5462
Vluchtwijzigingen voorbehouden.

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt er in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Maximale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen. Indien de belangstelling groter is, dan zal er een tweede groep (met eigen vervoer en reisleiding) worden samengesteld.

Toeslagen
Opera zitplaatsen upgrade:

Roberto Bolle and Friends

Upgrade naar Poltrona: € 35,-

Upgrade naar Poltronissime: € 70,-

Upgrade naar Poltronissime Gold: € 125,-

Opera Rigoletto:

Upgrade naar Poltrona: € 35,-

Upgrade naar Poltronissime: € 70,-

Upgrade naar Poltronissime Gold: € 125,-

CO2-Compensatie

Bij het boeken van uw reis wordt de CO2-voetafdruk van de reis gecompenseerd. Deze is berekend voor de hele reis en betreft het verblijf, het transport bij excursies en de maaltijden.

De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

Alle NRC reizen worden door NRC Webwinkel samengesteld. Voor de uitvoering van deze reis werkt NRC Webwinkel samen met Hannick. Deze samenwerking bestaat sinds 2006. Om de belangen van u als reiziger te beschermen is Hannick aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Boek deze reis

Wilt u deelnemen aan deze reis? Boek dan direct via onze website en u bent verzekert van uw plek.

Persoonlijk reisvoorstel

Er wordt contact met u opgenomen zodat u uw vragen kunt stellen en wensen kunt aangeven.

Back to top