Puik Design Hinge bijzettafel in S, M of L - 7 kleuren

Normale prijs 175,00 Vanaf 160,00
Op voorraad
SKU
hinge-small-plu
Levertijd 1-5 werkdagen Gratis thuisbezorgd
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

Exclusief bij NRC kunt u nu kennismaken met de nieuwste aanwinst van Puik Design; de Hinge bijzettafel. De tafel is een ontwerp van de Nederlandse ontwerper Lex Pott en wordt geproduceerd door Puik Design. De Hinge is zowel functioneel als decoratief een blikvanger in huis. De bijzettafels worden vervaardigd in zeven stijlvolle kleurencombinaties en zijn verkrijgbaar in een small, medium en large variant. U kunt de verschillende kleuren en maten volop combineren.

De basis van de Hinge bijzettafels is geïnspireerd op traditionele scharnieren, oftewel twee gevormde platte metalen onderdelen die perfect in elkaar haken. Door het scharnier te vergroten, is het te gebruiken als onderstel van de bijzettafel. Het bijzondere aan dit ontwerp is de verbinding tussen de twee platen die door middel van lasersnijden uitstekend in elkaar passen. De delen worden bij elkaar gehouden door de pin die door het ontwerp heengaat. De bijzettafel is gemaakt van plaatstaal.

Het Amsterdamse Puik selecteert, coproduceert en levert Dutch design, waarbij de collectie is teruggebracht tot alleen essentials. Hierdoor is een originele lijn meubels en accessoires ontstaan van alleen de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers. Elk item in de collectie van Puik is origineel, verantwoord geproduceerd en gemaakt van hoogwaardig materiaal.

Afmetingen

 

  • Small: lengte 300 x breedte 300 x hoogte 350 mm
  • Medium: lengte 400 x breedte 400 x hoogte 450 mm
  • Large: lengte 700 x breedte 350 x hoogte 300 mm
Over de ontwerper Lex Pott

De Hinge is ontworpen door ontwerper Lex Pott, die voor Puik eerder een serie innovatieve spiegels en een minimalistische kledinghangers heeft ontworpen. De stijl van Lex kenmerkt zich door het vinden van oplossingen die vorm, functie en inhoud samenbrengen. Ook eenvoud en leesbaarheid spelen een grote rol in zijn ontwerpen. Alledaagse voorwerpen worden als uitgangspunt gebruikt voor zijn designs, omdat deze zorgen voor herkenning en zo een nieuwe toepassing krijgen. Hij werkt het liefst met pure materialen zoals hout, natuursteen en metaal. Voor de Hinge bijzettafels is plaatstaal gebruikt; dit is goed te buigen en wordt ook gebruikt voor traditionele scharnieren.

Puik Design

Puik ondernemers Freek Claessen en Daan Gescher, hebben altijd al passie voor kunst en design gehad. Geïnspireerd door de kwaliteit en het enthousiasme van Nederlandse ontwerpers, besloten zij in 2012 hun dromen waar te maken en puik te starten.

De eigenaren realiseerden zich dat Nederlandse designers goede producten maken, maar op eigen kracht helaas vaak niet het podium bereiken dat ze verdienen. Freek en Daan, zelf professionals in productie en sales, namen samenwerking en elkaars unieke kwaliteiten als uitgangspunt. Al snel werd duidelijk dat je samen sterker staat. Gevolg: een portfolio van diverse mooie design iconen, al gauw te koop in talloze winkels.

Design is altijd in ontwikkeling, het is voor de ondernemers even belangrijk als vanzelfsprekend om zich te blijven vernieuwen. Puik kreeg een compleet vernieuwde stijl. Het gebruik van natuurlijk licht en reflectie, zachte kleuren en transparantie in materiaal, zorgt ervoor dat de unieke design items goed tot hun recht komen.

Meer informatie

Lifestyle attributen

Lifestyle attributen
MateriaalPlaatstaal
Back to top