Ontdek meer over deze reis

 • De reis in het kort
 • Dagprogramma
 • Sprekers & lezingen
 • Fotogallerij
 • muziekprogramma
 • Boekingsinformatie

Vragen over deze reis?

Bezoek unieke voorstellingen tijdens het Ravenna Festival met deze vijf-daagse muziekreis.

 • Uitstekende plaatsen in het Teatro Alighieri tijdens het Ravenna-festival
 • Eenmalige voorstellingen
 • Uitgebreide stadsoriëntatie Ravenna en omgeving
 • Muzikale toelichtingen door een muziekkenner, tevens deskundige reisleider
 • Verblijf in uitstekend ****hotel
v.a. 2195,- p.p.

De reis in het kort

Sinds 2012 is het wereldwijd vermaarde Ravenna-festival uitgebreid met het Trilogia d’autunno. In de herfst worden drie opera’s die thematisch verwant zijn op aaneensluitende dagen gespeeld. In de herfst van 2020 staat er iets bijzonder te gebeuren.

Onder de titel Dante Project: the Divine, the Human, the Diabolic programmeerde artistiek directeur Cristina Mazzavillani Muti achter eenvolgens een dansvoorstelling van Sergei Polunin, de opera’s Don Giovanni van Mozart en Faust van Gounod in de regie van Luca Micheletti.

Tijdens de voorstellingen zit het Ochestra Giovanile Luigi Cherubini in de orkestbak. Dynamiek en voortdurende vernieuwing zijn een onderscheidende eigenschap van het orkest en onder de baton van maestro Riccardo Muti heeft het orkest inmiddels een enorm repertoire opgebouwd.

Naast uw bezoek aan de voorstellingen van het festival in het teatro Alighieri, ontdekt u tijdens deze reis het byzantijnse Ravenna van Dante Aligheri. In de eeuwen van en na de ondergang van het Romeinse Rijk was Ravenna het voornaamste politieke en culturele centrum van het westen. Uit die tijd komen de belangrijkste gebouwen: het Mausoleo di Galla Placida, de basilieken van San Vitale en Sant’Apollinare Nuovo.

Overal schitterende pracht en praal van de interieurs, voorzien van zeer gedetailleerde mozaïeken in minuscule stukjes glas die het wisselende licht breken. De mozaïeken zijn de grootste bezienswaardigheid, maar er is meer: de elegante straten die kronkelende kanalen die er ooit waren volgen, het ruime Piazza del Popolo, het graf van Dante Alighieri, de restanten van oude huizen met marmeren mozaïekvloeren. Ze spelen allemaal een rol in deze stad die een unieke melange van kunst, cultuur en geschiedenis vormt.

Het orkest - Ochestra Giovanile Luigi Cherubini
Opgericht door Riccardo Muti in 2004, werd het orkest vernoemd naar de beroemde componist Cherubini, geboren in Italië maar actief in heel Europa. Het Jeugdorkest, dat net als het Nederlands Jeugd Orkest een ideale schakel vormt tussen het conservatorium en de professionele muziekwereld, vestigde zich in Piacenza en verkoos het Ravenna Festival als zomerresidentie.

De jonge instrumentalisten van het orkest zijn allemaal jonger dan 30 en komen uit heel Italië. Jaarlijks worden zij tijdens een strenge auditie geselecteerd door een commissie, bestaande uit topmusici uit de belangrijkste Europese orkesten, onder leiding van maestro Riccardo Muti zelf. Dynamiek en voortdurende vernieuwing zijn een onderscheidende eigenschap van het orkest en in dit perspectief worden de leden slechts voor een periode van drie jaar benoemd, waarna ze kunnen doorstromen naar andere professionele orkesten. Onder de baton van Riccardo Muti heeft het orkest inmiddels een enorm repertoire opgebouwd, variërend van barokke tot 21e-eeuwse muziek.

Het orkest trad reeds op in de belangrijkste concertzalen ter wereld, zoals in Wenen, Parijs, Moskou, Salzburg, St - Petersburg, Madrid, Barcelona, Muscat, Abu Dhabi, Buenos Aires en Tokio. Muti dirigeert nog steeds het leeuwendeel van de optredens, maar het orkest werkte reeds samen met internationaal gelouterde dirigenten en solisten, waaronder Claudio Abbado, Rudolf Barshai, Leonidas Kavakos, Lang Lang, Kurt Masur, Anne-Sophie Mutter, Kent Nagano, Krzysztof Penderecki, Vadim Repin, Yuri Temirkanov en Pinchas Zukerman

Dagprogramma

U vliegt per rechtstreekst vlucht van KLM naar Bologna. Na aankomst volgt een transfer naar het uw hotel in Ravenna, een belangrijke schatkamer van vroegchristelijke en byzantijnse kunst. Tijdens een stadswandeling door Ravenna bezoekt u de San Vitale kerk met Christus mozaïeken boven het hoofdaltaar en het nabijgelegen Mausoleo di Galla Placidia met drie sarcofagen omringd door schitterende mozaïeken.

De Sant’ Apollinare Nuovo, ten oosten van Ravenna, met twee indrukwekkende lange rijen fresco’s is een basiliek om niet te missen tijdens uw verblijf. Tevens bezoekt u met een lokale gids de historische plaatsjes Feanza en/of Forli.

Voordat u terugkeert naar de luchthaven van Bologna maakt u een stop in Dozza, een pittoresk stadje met een rijke geschiedenis.

Dag 1
donderdag 12 november

U vliegt per rechtstreekse vlucht van KLM naar Bologna. Na aankomst volgt een transfer naar uw hotel in Ravenna, een belangrijke schatkamer van vroegchristelijke en byzantijnse kunst. Vanavond een gezamenlijk diner in een lokaal restaurant.

Dag 2
vrijdag 13 november

Tijdens een stadswandeling door Ravenna bezoekt u de San Vitale kerk met Christus mozaïeken boven het hoofdaltaar en het nabijgelegen Mausoleo di Galla Placidia met drie sarcofagen omringd door schitterende mozaïeken. Aansluitend vindt een gezamenlijke lunch plaats. De middag en het diner heeft u ter vrije besteding. Voorafgaand aan de dansvoorstelling geeft uw reisleider een uitgebreide muziekintroductie. In Teatro Alighieri geniet u vanavond van de speciaal voor het Ravenna Festival gecreëerde dansvoorstelling van en met Sergei Polunin.

Dag 3
zaterdag 14 november

Na het ontbijt staat de touringcar voor u klaar voor een korte rit. Even buiten Ravenna vindt u de Sant’Apollinare in Classe basiliek. Met twee indrukwekkende lange rijen fresco’s is dit een basiliek om niet te missen tijdens uw verblijf. Een lokale gids vertelt u meer over de bijzondere basiliek en haar geschiedenis. De middag heeft u ter vrije besteding in Ravenna. De lunch en het diner zijn vandaag ter vrije besteding. In de namiddag geeft uw reisleider muziektoelichtingen op de opera Faust en op de opera Don Giovanni die u vanavond in Teatro Alighieri bijwoont.

Avondconcert: Teatro Alighieri (20:00) Don Giovanni (1787) - W.A. Mozart

Dag 4
zondag 15 november

In de omgeving van Ravenna bevinden zich nog vele mooie, pittoreske stadjes. Faenza is er daar een van. Met een lokale gids verkent u het stadje. Faenza is bekend om haar aardewerk wat u kunt terugzien in bijvoorbeeld het Keramiekmuseum en verschillende ateliers. In het historische centrum vindt u sfeervolle, typisch Italiaanse pleinen. Ook de kathedraal is een bezoek zeker waard. Na de wandeling vindt er een gemeenschappelijke lunch plaats.


Om 15:30 is het tijd voor de laatste opera van de Herfsttrilogie: Faust van Gounod. De avond is ter vrije besteding.

Dag 5
maandag 16 november

Na het ontbijt kunt u rustig uitchecken bij het hotel. In de loop van de ochtend vertrekt u richting Dozza, een prachtig dorp gelegen op een heuvel. U vindt in Dozza vele smalle, schilderachtige straatjes. Bovenaan de heuvel vindt u het fort Rocca Sforzesca. Het fort werd gebouwd in de 15e eeuw in opdracht van Caterina Sforza, de buitenechtelijke dochter van de Hertog van Milaan. Aan het einde van de 16e eeuw is het verbouwd door de familie Malvezzi-Campeggi, die daar tot 1960 hebben gewoond. Tegenwoordig is het fort opgesteld voor het publiek en een bezoek meer dan waard. De entree tot het fort is inbegrepen.

Na de wandeling en het bezoek aan het fort vindt in een lokaal restaurant de afscheidslunch plaats. Aansluitend volgt de transfer terug naar de luchthaven van Bologna en terugvlucht naar Nederland.

Muziekprogramma

13 november: dansvoorstelling met Sergei Polunin
in Teatro Alighieri (20:00)
Sergei Polunin (1989) heeft een roemruchte reputatie en werd al op vroege leeftijd als dansgenie bestempeld. Hij trainde aan de Royal Ballet School en werd in 2010 de jongste principal van het Royal Ballet in Londen. Nadat hij Londen verliet ontwikkelde Polunin in samenwerking met anderen nieuwe dansproducties.
Voor het Ravenna-festival creëert Polunin een nieuwe voorstelling waarin hij zelf de hoofdrol zal vervullen.

14 november: opera Don Giovanni (Mozart)
in Teatro Alighieri (20:00)
Tragische en komische elementen wisselen elkaar voortdurend af in dit onvolprezen ‘Drama giocoso’ van Mozart. Don Giovanni, de legendarische, amorele vrijdenker, veroorzaakt met zijn schaamteloze avontuurtjes in het 18e eeuwse Sevilla opschudding alom. Met de ondergang van Don Giovanni gaat een wereld verloren: die van de bandeloze vrijbuiter en genotzoeker

15 november: opera Faust (Gounod)
in Teatro Alighieri (15:30)
Adembenemende aria’s, indrukwekkende koorscènes en subliem klinkende orkestpartijen: alle ingrediënten die Faust tot een van de mooiste opera’s maken. Faust, over de man die zijn ziel aan de duivel verkocht, was vanaf de première in 1859 al een doorslaand succes. Honderden uitvoeringen volgden en in 1893, Gounods sterfjaar, was dit meesterwerk in Parijs alleen al meer dan duizend keer uitgevoerd.

Boekingsinformatie

v.a. 2195,- p.p.

Uw hotel
Gedurende de reis verblijft u of in het 4**** hotel Bisanzio of in het ****hotel Palazzo Bezzi, twee uitstekend hotels in centrum van Ravenna. Het Bisanzio is op loopafstand van de Basilica di San Vitale en het Mausoleum van Galla Placidia. Het Palazzo Bezzi ligt op een steenworp afstand van de Basilica of Sant’Apollinare Nuovo en het Museo d’Arte della Città

  

Inclusief
• Uitstekende zitplaatsen voor de voorstellingen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het hotel Bisanzio of in hotel Palazzo Bezzi (incl. ontbijt)
• Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick-reisleider
• Een glaasje wijn en een kopje koffie tijdens de lunches en diners buiten de deur.

Exclusief
Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik, overige maaltijden en drankjes - persoonlijke uitgaven - verzekeringen - bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking – administratiekosten € 25,- per boeking.

Vervoer Directe vluchten per KLM

Heenreis: Amsterdam – Bologna              10:50 – 12:40 uur          KL 1583
Terugreis: Bologna – Amsterdam              17:30 – 19:35 uur          KL 1592
Vluchtwijzigingen voorbehouden.

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat alleen nog tickets in een duurdere tariefklasse te boeken zijn, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Maximale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen. Indien de belangstelling groter is, dan zal er een tweede groep (met eigen vervoer en reisleiding) worden samengesteld.

CO2-Compensatie

Bij het boeken van uw reis bieden wij u de mogelijkheid om eenvoudig en doeltreffend de CO2-voetafdruk van de reis te compenseren. Deze is berekend voor de hele reis en betreft het vliegen, de bootreis, het transport bij excursies, de maaltijden en eventuele extra dagen in het voor- en naprogramma. CO2-voetafdruk voor deze reis bedraagt 370kg per persoon. De kosten van compensatie bedragen €7,- per persoon.

De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

Bagagebeleid KLM

Bij Hannick Reizen kunt u als lid van Flying Blue één koffer gratis inchecken. Geef uw Flying Blue nummer bij boeking aan ons door. Heeft u nog geen Flying Blue nummer? Vraag deze dan gratis aan via de website van KLM. Zonder Flying Blue nummer dient u € 50,- per koffer per retourvlucht te betalen.

Alle NRC reizen worden door NRC Webwinkel samengesteld. Voor de uitvoering van deze reis werkt NRC Webwinkel samen met Hannick. Deze samenwerking bestaat sinds 2006. Om de belangen van u als reiziger te beschermen is Hannick aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Boek deze reis

Wilt u deelnemen aan deze reis? Boek dan direct via onze website en u bent verzekert van uw plek.

Persoonlijk reisvoorstel

Er wordt contact met u opgenomen zodat u uw vragen kunt stellen en wensen kunt aangeven.

Back to top