Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu

Rusland Bootreis 2019

Foto 1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Rusland bootreis NRC

Uniek aan deze reis

 • Boot volledig gereserveerd voor NRC-reis
 • Bijdragen van o.a. Laura Starink, Alexander Münninghoff en Sjeng Scheijen
 • Bijzondere route buiten de gebaande paden
 • Extra aandacht voor de Belle Epoque
 • Pianorecitals aan boord door meesterpianist Vital Stahievich
 
 • Gegarandeerd vertrek
 • 17 september 2019
 • 12 dagen
 • Rondreis door Rusland
 • v.a. 2995,-
  per persoon

De eerste twee bootreizen in Rusland, de afgelopen twee jaar, waren een groot succes. Daarom zijn wij verheugd om u in september 2019 een derde mogelijkheid te kunnen bieden om deze unieke NRC Academiereis mee te maken. Vanaf Moskou vaart u over de rivieren de Wolga en de Kama naar de stad Perm aan de rand van de Oeral. Onderweg doet u oa. de prachtige historische steden Oeglitsj, Jaroslavl, Pljos, Nizjni Novgorod, Kazan en Jelaboega aan.

De Zilveren Eeuw heet het creatieve hoogtepunt van de Russische cultuur tijdens de drie decennia rondom 1900. Deze bootreis vaart tussen twee culturele centra van deze Russische Belle Epoque. Een bijzondere route, buiten de gebaande paden, die begint in de huidige hoofdstad van het grootste land op aarde. Moskou is de stad waar de erfenis van de tsaren en bolsjewieken wordt aangevuld met de moderniteit van de 21e eeuw. De cruise voert verder langs historische steden van de Gouden Ring, de oude handelscentra aan de Wolga. De aanlegplaatsen weerspiegelen de oneindige diversiteit van Rusland, van het orthodoxe Jaroslavl, de wieg van de Russische toneelkunst, tot de Oriënt in Kazan. En gaat van de geboorteplaats van de oer-Russische landschapsschilder Levitan via die van de componist Pjotr Tsjaikovski naar Perm, de oostelijkst gelegen stad van Europa. Hier liggen de sporen van de oprichter van de Ballets Russes Sergej Diaghilev. Boris Pasternak woonde er tijdens de revolutie en gebruikte Perm als achtergrond voor zijn beroemde roman Dokter Zjivago. Perm is nu een hippe cultuurstad in de Oeral met een keur aan musea en een opera- en balletgezelschap dat tot de beste van heel Rusland behoort.

Tijdens de cruise komt niet alleen de uitgestrekte Russische geografie aan bod, maar ook de turbulente geschiedenis, het stedenschoon en de ongerepte natuur, de schilderkunst en de muziek. Maar het accent van deze reis ligt op de Russische Belle Epoque. U ontdekt alle facetten van Rusland en komt de oostgrens van Europa zeer nabij.

De sprekers
Met bijdragen van The Moscow Times hoofdredacteur Eva Hartog Skorobogatova en deskundige lezingen op locatie door journalist en publicist Laura Starink, slavist en Diaghilev-biograaf Sjeng Scheijen en oud-correspondent en schrijver Alexander Münninghoff. 

Deze NRC Academiereis is tot stand gekomen in samenwerking met en wordt uitgevoerd door Voyage & Culture, lid ANVR/SGR en Calamiteitenfonds.
Heeft u vragen? Belt u dan met 020-7517965 of mail naar nrc@voyageculture.nl.

 

 

Het Schip

De MS Prinses Annabella is exclusief geboekt voor deelnemers van deze NRC reis.
De hutten aan boord van het MS Prinses Annabella zijn eenvoudig, maar doeltreffend ingericht. Alle tweepersoonshutten zijn voorzien van de volgende faciliteiten: twee benedenbedden, airco, kastruimte, koelkastje, badkamer met douche en toilet, een tv, kluisje en panoramisch raam.

Faciliteiten aan boord
• Een bar & een restaurant.
• Dokter
• Wasservice
• Souvenierwinkel

 
 

Dagprogramma

Na rechtstreekse vlucht per Aeroflot aankomst ’s middag in Moskou. Transfer naar de ms Prinses Annabella, opening van de NRC Academie en overnachting.

Moskou, nu de hoofdstad van de Russische Federatie, was dat eerder van de Sovjet-Unie en van de Russische Republiek. Periodes die elk hun eigen, steevast statige en overdonderende gebouwen hebben nagelaten. Moskou is een van de grootste steden ter wereld en groeit onafgebroken en daardoor valt er elke keer weer zo veel te ontdekken. Moskou is een stad van grote theaters en grote musea, torenhoge wolkenkrabbers en een eindeloos hoeveelheid, uitbundig versierde metrostations.

De stadsoriëntatie begint met een bezoek aan het Rode Plein, omgeven door prachtig opgeknapte paleizen, chique winkelstraten en boulevards. Het plein werd wereldberoemd door de jaarlijks militaire parades ten tijde van de Sovjet-Unie, die door de leiders vanaf het Leninmausoleum werden afgenomen. De route gaat langs het Nieuwe Maagdenklooster, vooral bekend vanwege haar begraafplaats waar vele Russische beroemdheden zijn bijgezet, zoals Anton Tsjechov en Nikita Chroesjtsjov, voorts langs het standbeeld van Peter de Grote in de Moskwa en langs het Witte Huis, waar het Russische parlement in de recente geschiedenis belegerd werd.
Aan het einde van de dag een lezing door de hoofdredacteur van The Moscow Times Eva Hartog Skorobogatova.

’s Middags is er een keuze uit excursies:
• Rondleiding in de Oude Tretjakov-galerij, genoemd naar de verzamelaar die een buitenaards grote collectie Russische realisten aan de stad heeft nagelaten, vooral van Ilja Repin; 3 uur; € 40,- per persoon
• Sergiëv Posad, ‘het Russische Vaticaan’, ligt 70 km ten noordoosten van Moskou in de zogenaamde Gouden Ring. De stad is vooral bekend door het Troitse-Sergieva Lavra klooster dat hier in de 14e eeuw door de heilige Sergius van Radonezj werd gesticht en dat het belangrijkste heiligdom is van de Russische kerk, met liefst drie kathedralen. De patriarch van Moskou heeft er dan ook zijn zomerresidentie en Boris Godoenov ligt er begraven, 5 uur; € 85,- per persoon

Vandaag keuze uit deze excursies:
• Bezoek aan het Moskouse Kremlin met bezichtigingen van drie kathedralen en het paleis van de Romanov bojaren net buiten het Kremlin. Hier woonde de familie voordat de eerste Romanov in 1613 tot Tsaar werd verkozen. Sinds 1859 is het paleis een museum en daarmee één van de oudste van het land – de Schatkamer van de Romanovs 4 uur, € 75,- per persoon.

Om 13.30 uur vertrek naar Oeglitsj. Overnachting in Oeglitsj.

’s Morgens een lezing en daarna verkenning van Oeglitsj, volgens de traditie gesticht in 935. In de 16e eeuw was het de favoriete verblijfplaats van Ivan de Verschrikkelijke en na diens dood werd zijn jongste zoon Dmitri hiernaartoe verbannen en later vermoord. Dat betekende het einde van de eerste tsarendynastie – van de Roeriks – en het begin van de Troebele Tijden, waarin drie valse Dmitri’s opdoken. De kleine stad had voor de revolutie een enorm aanbod van kerken en kloosters, van de vijftiende tot de negentiende eeuw. Bezoek aan de Transfiguratiekathedraal en de kerk van de Heilige Demetrios op het Bloed, gesticht door de Romanovs ter herdenking aan de moord. Het marktje waar de route langs loopt is ook de moeite waard.

Jaroslavl, dat zijn naam aan Jaroslav de Wijze dankt, heeft begin deze eeuw zijn duizend jarig bestaan gevierd. Jaroslav de Wijze, een formidabele politicus, had voor zijn tijd opmerkelijke internationale betrekkingen – o.a. zijn zijn dochters Elisabeth, Anastasia en Anna zijn koninginnen van Noorwegen, Hongarije en Frankrijk geworden. Het oude centrum is fascinerend en beroemd om zijn sierlijke fresco’s en decoratieve ornamenten: in de 16e en 17e eeuw lieten rijke kooplieden hier kerken bouwen die mooier en groter moesten zijn dan die van Moskou. Ook veel van koopmansvilla’s zijn bewaard gebleven.
Jaroslavl heeft de oudste schouwburg van Rusland (1750), waar nog lijfeigen artiesten optraden, die teksten in het Frans uit hun hoofd moesten leren.
Valentina Teresjkova - de eerste vrouwelijke kosmonaut is hier geboren. Tijdens de stadsoriëntatie wordt het kremlin en de kerk van profeet Elia bezocht, beroemd om vel blauwe authentieke muurschilderingen.

's Middags keuze uit deze excursies:
• rondleiding in het Museum voor Schone Kunsten met nadruk op de Russische avant-garde; 2 uur, € 25,- per persoon

• Uitstapje naar Rostov de Grote, 6 uur; € 75,- per persoon
Rostov de Grote (Veliky), gelegen aan het Neromeer en een van de oudste steden van Rusland, is gesticht omstreeks 862. In de 13e eeuw hoofdstad van een van de prominentste Russische vorstendommen (Rostov-Soezdal), boogt Rostov op een wonderbaarlijk en zeer fotogeniek kremlin dat uit de diepte van het meer lijkt op te rijzen. Op het terrein bevinden zich unieke Russische monumenten. Een Nederlandse militair, Jan Cornelus Rodenburg, werkte omstreeks 1630 aan de versterking van de bolwerken rond Rostov. De stad ligt aan de Trans-Siberische spoorlijn en staat bekend om zijn glazuur-schilderkunst, wat in een museum te bezichtigen is.

’s Ochtends aankomst in Pljos, een ongerept, bekoorlijk stadje, uitgestrekt langs de oever van de Wolga en eens de woonplaats van de landschapschilder Isaak Levitan. Pljos is een van de kleinste steden van Rusland, maar sinds eind 19e eeuw geliefd als toevluchtsoord voor bemiddelde Moskovieten. De beste manier om de sfeer te proeven is een stadswandeling.

Vertrek 14.00 uur naar Nizjni Novgorod


‘s Ochtends komen we aan in Nizjni Novgorod, de vijfde stad van Rusland. De stad, gelegen waar de rivieren Oka en Wolga samenvloeien, speelde een belangrijke rol in de Russische geschiedenis. In 1612 verdreef het burgerleger van Nizjni Novgorod, bijeengebracht door de koopman Kozma Minin en aangevoerd door vorst Dmitri Pozjarski, het Poolse leger van de Valse Dmitri en hielp het Michaïl Romanov als eerste Romanov aan de macht. Van 1817 tot 1917 trok Nizjni Novgorod miljoenen bezoekers vanwege de gigantische markt die elk jaar juli werd gehouden. Op de Russische tentoonstelling in 1896 hield Aleksandr Popov de eerste radio ten doop. Nizjny Novgorod heette van 1932 tot 1990 Gorki, naar de befaamde ‘boeren’-schrijver Maxim Gorki, die door Stalin terug naar Rusland werd gehaald. Na de oorlog werd het vanwege militair-wetenschappelijk onderzoek een ‘gesloten stad’ waarvan pas in de jaren zeventig plattegronden werden gemaakt en van 1980-86 was het verbanningsoord van de bekendste mensenrechtenstrijder, Andrei Sacharov. In deze stad bezoeken wij het reusachtige kremlin, uit begin 16e eeuw. In de grootste autofabriek van de stad werden Wolga’s en Zims gebouwd, de befaamde auto’s voor de Sovjetregering.

's Middags een excursie naar keuze:
• Museum voor Schone Kunsten, bekend om de collectie van de landschapschilders en het Socialistische realisme, 2 uur, € 25,- per persoon
• Bezoek aan het huis-museum van Maxim Gorki , de beroemde Russische schrijver; 2 uur € 25,- per persoon

Later in de middag ca 13.00 uur vertrek naar Kazan.

’s Ochtends een lezing en aankomst na de lunch in Kazan aan de Wolga, ooit hoofdzetel van de Tataarse chanen, opvolgers van Dzjengis Chan. Kazan ligt op de grens van Europa en Azië en is een bloeiende handelsstad met een universiteit sinds 1801 (hier heeft ook Vladimir Lenin gestudeerd!) en in het kremlin de grootste moskee van Rusland en na Istanboel de grootste in Europa. Het is het centrum van de Tataarse cultuur, maar ook belangrijk voor de christenen sinds er na een grote brand in 1579 het icoon van de Madonna van Kazan werd ontdekt, dat in 2005 weer naar de stad terugkeerde. Tijdens de stadsoriëntatie zien we de Petrus- en Pauluskathedraal en bezoeken we de Qolşärif Mosque moskee, die door Ivan de Verschrikkelijke vernietigd werd en eind 20e eeuw herbouwd is als symbool van de emancipatie van het Tataarse volk. Meerdere Arabische landen hebben aan de bouw bijgedragen.

's Middags een excursie-keuze:
Rondleiding in het Museum voor Schone Kunsten, bekend om een indrukwekkende collectie van het werk van de Russische landsschapschilders. 2 uur, € 25,- per persoon

Later in de middag ca 17.30 uur vertrek naar Jelaboega.

De dag begin met een lezing. Vandaag varen wij over de rivier Kama en meren in de ochtend af in Jelaboega, een kleine, maar boeiende stad met talrijke bezienswaardigheden, gesticht in de tiende eeuw. In de stad worden de restanten van de oude nederzetting bezocht. Wij lopen door de Tataarse wijk met de Jami-moskee en bezichtigen het huis-museum van Marina Tsvetajeva, een beroemde dichteres die tijdens het Stalinregime hier naar toe verbannen werd.
Ook is Jelaboega de geboorteplaats van de landschapsschilder Ivan Sjisjkin.

's Middags een excursie naar keuze:

• Huis-museum van landschapschilder Ivan Sjisjkin, 1,5 uur, € 25,- per persoon
• Bezoek aan het landgoed van familie Doerov, in Rusland geroemd door Nadezda Doerova, de eerste vrouwelijke cavalerie-officier uit de tijd van de Napoleontische oorlogen, 1,5 uur, € 25,- per persoon
• Bezoek aan het museum van Vladimir Bechterew, beroemde neuroloog en psychiater, tijdgenot van Pavlov. Kort nadat Bechterew Stalin onderzocht en zijn diagnose gesteld heeft overleed de wetenschapper onder onduidelijke omstandigheden. Het museum, opgericht in een voormalig ziekenhuis, is een hommage aan de arts. 1,5 uur, € 25,- per persoon

Aan het eind van de mddags vertrek naar Tsjaikovski.

Ochtend op het water

Slechts zestig jaar oud is Tsjaikovski, een kleine stad in Oedmoertië, gesticht voor de bouw van een hydro-elektrische centrale. Het dorp dat er ooit stond fungeerde als uitvalsbasis van de expeditie van kozakkenleider Jermak, die in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke in de 16e eeuw Siberië op de Tataren veroverde en later als schuilplaats van de opstandige lijfeigenen onder leiding van Jemelian Poegatsjev tegen het bewind van Catharina de Grote. De geschiedenis van deze opstand is opgetekend door Aleksandr Poesjkin in zijn novelle De kapiteinsdochter.

Tsjaikovski is uitvalbasis voor ons uitstapje naar Votkinsk, een pastorale Russische stad en geboorteplaats van de beroemdste Russische componist, Pjotr Tsjaikovski. Tijdens de stadsoriëntatie brengen we een bezoek aan het huis-museum van de componist. Later in de middag vertrekken we naar Perm en is een afsluitende lezing. In de avond wordt de NRC-academie reis met een Captains Dinner bezegeld.


In de ochtend de laatste lezing.
Perm, een belangrijke industriestad en binnenhaven, ligt ongeveer 1100 km van Moskou op de kruising van de Trans-Siberische spoorlijn en de Kama-rivier, die als onderdeel van het Wolgabekken een belangrijke noord-zuidverbinding vormt. Perm werd in 1723 gesticht door de mijnbouwingenieur en geograaf Vasili Tatisjtsjev, die in de omgeving de koperwinning introduceerde. Dezelfde Tatisjtsjev stichtte ook Jekaterinenburg en introduceerde de Oeral als oostgrens van Europa. Perm is de enige stad ter wereld waarnaar een geologisch tijdperk is genoemd: de Schot Sir Roderick Impey Murchison (1792-1871) ondernam van hieruit de expeditie aan de hand waarvan hij het tijdvak Perm afbakende. De stad is bekend als geboortestad van Sergei Diaghilev – entrepreneur en oprichter van de Ballets Russes.
Van 1940 tot 1957 heette de stad Molotov, naar de Sovjet-Russische premier en minister van buitenlandse zaken Vjatsjeslav Molotov, wiens naam vooral tijdens WOII door de explosieve Molotovcocktail beroemd geworden is. Tijdens die oorlog was Perm van vitaal belang voor de productie van tanks. Nu is de stad met zijn diverse theaters (o.a. philharmonie, opera- en ballettheater - sinds 1870) de culturele hoofdstad van de Oeral. Het balletgezelschap van Perm wordt weleens met het NDT vergeleken en levert solisten aan menig gezelschap in en buiten Europa, ook voor Het Nationale Ballet. Het Museum voor Schone Kunsten heeft een verrassend grote collectie.


De kennismaking met Perm begint met een stadsoriëntatie en gaat o.a. langs het Dokter Zjivago-huis, dat als voorbeeld diende voor de roman van Boris Pasternak, die in 1916 in Perm woonde en het huis-museum van Sergei Diaghilev, oprichter van de Ballets Russes.

‘s middags excursies naar keuze:
• Rondleiding in een van de trekpleisters van de stad is het Tsjaikovski-theater, waar in de oorlog het Kirov-ballet naartoe was geëvacueerd, wordt op verzoek van het stadsbestuur Tsjaikovski’s Zwanenmeer uitgevoerd naast de musicalversie van Aleksandr Solzjenitsins Een dag in het leven van Ivan Denisovitsj, 2 uur, 30 euro per persoon
• Het nieuwe, indrukwekkende Museum voor Moderne Kunst: De collectie bestaat uit waardevolle houtsculpturen, een van de grootste verzamelingen iconen van Rusland (de Stroganov-collectie) en Russische en West-Europese schilderkunst, 2 uur; € 30,- per persoon.
• Bezoek aan de Balletacademie, 2 uur, € 30,- per persoon

vanochtend ontschepen en transfer naar de luchthaven en vertrek naar Amsterdam.

 

Vladimir Gavrilov, A Fresh Day, 1958

 

Verlenging

Driedaagse pre-tour Moskou

Aankomst in Moskou per lijnvlucht van Aeroflot in de middag. Onderweg naar het centraal gelegen 5-sterrenhotel een architectuurrit door Moskou – langs barokke stadsvilla’s, suikertaarten – de wolkenkrabbers uit de jaren 30, moderne torens en Art-Nouveau.

Vanochtend een rondleiding achter de schermen van het wereldberoemde Bolsjoi Theater, het ruim 200 jaar oude historische gebouw is recentelijk gerenoveerd en staat bekend om schitterende barok interieur, kristallen kroonluchters. Tijdens de rondleiding wordt de geschiedenis en het harde werk achter de schermen van het beste opera- en balletgezelschap van Rusland toegelicht. In de middag een rit langs de mooiste stations van de Moskouse metro en een rondleiding in het Museum voor Moderne Kunst. ’s Avonds een opera – of balletvoorstelling in een van de talrijke theaters van stad of een concert – facultatief en onder voorbehoud van het repertoire.

’s Ochtends een bezoek aan het landgoed Koeskovo met een rondleiding in het paleis van de Russische graven Sjeremetiev, omringd door een indrukwekkend park met paviljoens waaronder Hollands huisje en met schelpen versierde decoratieve grot. In de middag transfer naar ms Princess Annabella.
Reissom uitbreiding p.p.: € 625,- per persoon
Reisdatum uitbreiding: 15 september 2019
Eenpersoonskamertoeslag: €295,- p.p.

Inclusief: transfers van luchthaven naar het hotel en de haven,  verblijf in een centraal gelegen 5-sterrenhotel op basis van logies/ontbijt, het vervoer en entrees volgens het programma, Nederlandssprekende deskundige begeleiding.

Exclusief: visumafwikkeling Rusland, avondprogramma, lunches en diners, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, fooien, drankjes, facultatieve excursies, bijdrage stichting

Excursies: inclusief begeleiding door lokale (Nederlandssprekend- of Engelstalige) gids, vervoer en entrees. De fooien voor de chauffeurs en lokale begeleiders zijn niet  inbegrepen. Richtlijn ca. € 2,- per persoon per excursie.

Minimimum deelnemers: 20 personen
Maximum deelnemers: 30 personen

N.B. Programmaonderdelen en –volgorde onder voorbehoud.

 

 

Sprekers & Lezingen

Tijdens deze reis zullen er diverse lezingen gehouden worden die verschillende aspecten van de Russische geschiedenis en cultuur belichten.

Spreker in Moskou ten geleide


Eva HartogEva Hartog Skorobogatova
is de dochter van een Sovjet-Russische moeder en een Nederlandse vader, die boeken vanuit het Russisch naar het Nederlands vertaald. Hartog studeerde Liberal Arts and Scienes aan University College Utrecht en politieke filosofie aan de Universiteit van Leiden. In 2013 werd zij correspondent bij The Moscow Times, de Engelstalige krant die in de jaren negentig door de Nederlandse journalist Derk Sauer werd begonnen. In juli 2017 werd zij benoemd tot de nieuwe hoofdredacteur.
Naast haar werkzaamheden voor de The Moscow Times schreef Hartog Skorobogatova onder andere voor Vrij Nederland, The Guardian en Time. Ook komt zij regelmatig in verschillende media, waaronder DWDD, aan het woord als Ruslandduider.

Spreker op locatie


Laura Starink Laura Starink studeerde Slavische taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte bijna dertig jaar voor NRC Handelsblad, als verslaggever, lid van de hoofdredactie en correspondent in Moskou. Sinds 2011 is zij zelfstandig publicist. Een land van horen zeggen is gebaseerd op haar jaren als correspondent tijdens de spectaculaire perestrojka van Michail Gorbatsjov. In De Russische kater portretteerde ze Russische intellectuelen die terugblikken op het einde van het communisme en de moeizame overgang naar kapitalisme en democratie. Duitse wortels. Mijn familie, de oorlog en Silezië , een reconstructie van de geschiedenis van haar Duitse moeder die opgroeide in het Derde Rijk, werd genomineerd voor de Libris geschiedenisprijs. In 2015 verscheen De schaduw van de grote broer, een zoektocht in Letland, Polen, Rusland en Oekraïne naar de sporen van het onverwerkte verleden.

In 2016 richtte zij met twee collega-journalisten het online kennisplatform raamoprusland.nl op, waaraan tal van Rusland-experts, journalisten en opinion leaders meewerken om de dialoog met Rusland op gang te houden en kennis over Rusland beschikbaar te maken voor wetenschappers, politici en het in Rusland geïnteresseerde publiek.

Alexander Münninghoff (1944)
Geboren in Poznan, is journalist en Ruslandkenner. Als journalist was hij tussen 1986 en 1991 correspondent in Moskou voor de Haagsche Courant. Voor dezelfde krant was hij oorlogscorrespondent in Cambodja en El Salvador. Verder versloeg hij de Irak-Iran oorlog. Münninghoff is een niet onverdienstelijk schaker. Hij schreef o.a. boeken over schakers (Donner, Euwe en Fischer). In 2014 publiceerde hij de bewogen geschiedenis van zijn familie onder de titel De stamhouder. Een familiekroniek. Voor dat boek ontving hij op 25 oktober 2015 de Libris Geschiedenis Prijs. Van het boek  werden meer dan 150.000 exemplaren verkochtSjeng Scheijen

Sjeng Scheijen is Slavist, en specialist op het gebied van de Russische cultuur van de late 19e en vroege 20e eeuw. Hij is verbonden aan Universiteit Leiden. Hij werd bekend als een zeer succesvol tentoonstellingsmaker voor verschillende Nederlandse en Buitenlandse Musea: onder andere het Groninger Museum, het Bonnefantenmuseum en the National Gallery, London. Zijn biografie over Sergej Diaghilev kreeg wereldwijd lovende kritieken en werd door de New Yorker en de New York Times opgenomen in hun rijtje beste boeken van 2011. Begin 2018 verschijnt De Avant-gardisten Scheijen nieuwe boek, over de Russische Revolutie in de Kunsten.

 

 

Boekingsinformatie


Reisperiode: 17-9-2019 tot en met 28-09-2019
Prijs per persoon: vanaf € 2995,- afhankelijk van de gekozen hutcategorie

Inclusief: Vliegreis Amsterdam – Moskou; Perm-Amsterdam via Moskou per Aeroflot, luchthavenbelastingen (ca. €126,-), transfers van luchthaven naar haven v.v., verblijf aan boord van ms Princess Annabella op basis van volpension, stadsoriëntaties in elke stad door de Engelssprekende lokale gidsen, lezingen op locatie, reader, literatuurlijst, inleidende studiemiddag in Nederland voorafgaand aan de reis, Nederlandssprekende deskundige begeleiding.
Exclusief: visumafwikkeling Rusland, overige excursies, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, fooien, drankjes, facultatieve excursies, bijdrage stichting Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking en administratiekosten € 25,- per boeking.

Excursies: inclusief begeleiding door lokale (Nederlandssprekend- of Engelstalige) gids, vervoer en entrees. De fooien voor de chauffeurs en lokale begeleiders zijn niet inbegrepen. Richtlijn ca. € 2,- per persoon per excursie.


Prijzen

Cat.

Huttype

Prijs

IA.

Categorie 1A, Standaard tweepersoonshut Main deck (twin)

 € 2.995,00

IB.

Categorie 1B, Eenpersoonshut Maindeck

alleengebruik

€ 3295,00

III.

Categorie 3, Superior tweepersoonshut Maindeck

€ 3.495,00

 

VA.

Categorie 5A, Standaard tweepersoonshut Upperdeck

 € 3.895,00

VB.

Categorie 5B, Standaard tweepersoonshut Upperdeck alleengebruik

€ 4.095,00

 

VI.

Categorie 6, Superior  tweepersoonshut op het Upperdeck

€ 4.395,00

VII.

Categorie 7, Tweepersoons Suite op het Zonnedek

€ 4.595,00


Reis boeken

Wilt u deze reis boeken? Boek direct op onze websiteReis boekenInformatie aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Daarna kunnen wij u een passend reisvoorstel doen.

Offerteaanvraag

* Verplichte velden