Livestream Nederland Dans Theater - Skin of the mind

Normale prijs 15,00 Vanaf 12,50
Op voorraad
SKU
NRCU210909PLU

Geniet op 23, 24 en 25 september vanuit uw eigen huiskamer van een livestream van deze voorstelling die met meerdere camera’s vanuit Amare in Den Haag wordt gefilmd en in hoogwaardige kwaliteit wordt uitgezonden. NRC-Lezers betalen exclusief €12,50 per livestream. De voorstelling begint om 20:00.

Nederlands Dans Theater (NDT) is één van de meest toonaangevende dansgezelschappen ter wereld. Skin of the mind presenteert een wereldpremière van Alan Lucien Øyen, een opwindende nieuwe stem binnen het gezelschap. Daarnaast verzorgt het openingsprogramma van seizoen 2021-2022 de terugkeer van het veelgeprezen Bedroom Folk van choreografenduo Sharon Eyal & Gai Behar, een belangrijk werk in het oeuvre van NDT dat in een uitgebreide versie met een grotere cast wordt gepresenteerd.

n.b. u kunt uw toegang tot de livestream aanschaffen tot 13.00 's op donderdag 23 September (u ontvangt dan na 15.00 de livestream toegang per mail van NDT).Lees meer
E-ticket per e-mail Gratis thuisbezorgd
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

Geniet op 23, 24 en 25 september vanuit uw eigen huiskamer van een livestream van deze voorstelling die met meerdere camera’s vanuit Amare in Den Haag wordt gefilmd en in hoogwaardige kwaliteit wordt uitgezonden. NRC-Lezers betalen exclusief €12,50 per livestream. De voorstelling begint om 20:00.

Nederlands Dans Theater (NDT) is één van de meest toonaangevende dansgezelschappen ter wereld. Skin of the mind presenteert een wereldpremière van Alan Lucien Øyen, een opwindende nieuwe stem binnen het gezelschap. Daarnaast verzorgt het openingsprogramma van seizoen 2021-2022 de terugkeer van het veelgeprezen Bedroom Folk van choreografenduo Sharon Eyal & Gai Behar, een belangrijk werk in het oeuvre van NDT dat in een uitgebreide versie met een grotere cast wordt gepresenteerd.

n.b. u kunt uw toegang tot de livestream aanschaffen tot 13.00 's op donderdag 23 September (u ontvangt dan na 15.00 de livestream toegang per mail van NDT).

Programma

Alan Lucien Øyen (Noorwegen) is een van de meest spraakmakende artiesten in de internationale hedendaagse danswereld wiens werk is uitgevoerd door gezelschappen over de hele wereld. Als choreograaf, schrijver en regisseur kan hij het beste worden omschreven als een unieke verhalenverteller die in zijn werk altijd op zoek is naar oprechte en menselijke expressie. Met een emotionele en dramatische gedrevenheid combineert Øyen op ambitieuze wijze muziek, beweging, opera, theater en dans. Zijn complexe en technisch uitdagende bewegingstaal wordt geïnspireerd door de wereld om hem heen waarbij hij inspiratie put uit een groot aantal bronnen, uit de populaire cultuur, maar ook uit persoonlijke gesprekken en ervaringen. Øyen werd opgeleid als danser aan de State School of Art in Oslo en danste bij The Norwegian National Contemporary en Amanda Miller’s Pretty Ugly Dance Company in Keulen voordat hij in 2006 zijn eigen multidisciplinaire gezelschap oprichtte, winterguests. NDT kijkt er naar uit om deze nieuwe stem aan het repertoire toe te voegen.

Choreografen Sharon Eyal en Gai Behar (Israël) belichamen een ​​unieke bewegingsstijl die zich diep wortelt in de verkenning van het lichaam. Hun werk wordt gekenmerkt door het creëren van pulserende en hypnotiserende ruimtes; werelden die zich zowel ver in de toekomst als diep in het verleden lijken te begeven. Samen maakten ze werk voor verschillende internationale gezelschappen en begonnen ze in 2013 hun eigen gezelschap L-E-V. In het programma Skin of the mind presenteren Eyal & Behar een bewerkte versie hun werk Bedroom Folk, dat lovende kritieken ontving na de NDT première in april 2015: “Als er een danstaal is die aanhaakt bij de tijdsgeest, is het die van Israelisch dansmakersduo Sharon Eyal en Gai Behar.” (Trouw, 2015). NDT kijkt ernaar uit om dit belangrijke werk opnieuw te delen met zijn publiek.
Choreografen

Makers Sharon Eyal en Gai Behar zijn, samen met musicus Ori Lichtik, sinds jaren een innovatief trio in de hedendaagse danswereld. Voor deze creatie voor NDT 1 werkten ze voor het eerst met decor- en lichtontwerper Thierry Dreyfus. In deze multidisciplinaire inspanningen zijn beweging, muziek en licht niet ondergeschikt aan elkaar, wat tot creaties leidt die de grenzen van ‘traditionele’ hedendaagse dans overschrijden en waarin alle elementen gelijkwaardige componenten zijn. Voor Skin of the mind werkt Sharon Eyal aan een hernieuwde versie van het werk met NDT 1.

Alan Lucien Øyen (Bergen, Noorwegen) is een zeldzame maker binnen dans en theater. Zijn werken worden zowel in zijn thuisland als in het buitenland zeer geprezen. Deze nieuwe creatie markeert Alans debuut bij het gezelschap. In dit verhaal leer je meer over deze nieuwe choreograaf voor het gezelschap.

Toegang tot de livestream & Veel gestelde vragen

Toegang tot de livestream

Na aankoop van uw ticket ontvangt u direct een bevestigings mail van NRC webwinkel en de volgende dag (m.u.v. weekenddagen) ontvangt u van NDT een mail met de toegang tot de livestream.
Via de unieke link waarop u klikt kunt u eenvoudig genieten van deze voorstelling.

Na aankoop is uw e-ticket niet meer te annuleren, retourneren of te wijzigen van datum.


De livestream link is een unieke en persoonlijke link, wij adviseren deze niet te delen met iemand anders. De stream kan namelijk slechts op 1 device tegelijkertijd worden bekeken.
Bewaar de mail goed!

 

Veel gestelde vragen:

Wat zijn livestreams?

De dansvoorstelling wordt voor u beschikbaar gesteld als livestream: de voorstelling die gedanst wordt door de dansers van NDT op het podium in het Zuiderstrandtheater wordt live gefilmd en vervolgens gestreamd. Dit betekent dat u thuis, in uw eigen huiskamer, live de voorstelling kunt bijwonen op een scherm. Er is allerminst sprake van een verdunde theaterervaring. De dansers en ondersteunende teams stellen alles in het werk om uw bezoek aan onze online 'theaterzaal' zo bijzonder en inspirerend mogelijk te maken.

 

Help ik kan maar één kaartje kopen?

Per bestelling kunt u slechts één ticket tegelijkertijd kopen. De unieke toegangslink is namelijk gekoppeld aan uw e-mailadres dat u opgeeft bij uw bestelling/betaling. Wilt u voor meerdere mensen een ticket kopen, dan is het noodzakelijk dat u meerdere malen een aparte bestelling plaatst en bij elke bestelling een ander (uniek) e-mailadres opgeeft.


Waar kan ik de livestream bekijken?

De livestream is in principe op ieder scherm af te spelen: op uw PC, laptop, telefoon of iPad/tablet. Voor de meest optimale theaterervaring raden wij u aan om een zo'n groot mogelijk scherm te gebruiken, of bijvoorbeeld door uw laptop op een televisie aan te sluiten (lees hier hoe u dat doet).
 

Wordt de livestream opgenomen?

Nee, de livestream wordt niet opgenomen en is dus niet later terug te zien.

Is er tijdens de livestream hulp op afstand voor (technische) vragen?

Tijdens de voorstelling kunt u via een chat uw (technische) vraag stellen. Onze helpdesk is bereikbaar van 19.00 – 21.00 uur. U kunt ook het NDT Twitter-account (@ndtdance) in de gaten houden voor de laatste updates.

 

Wat kan ik doen als ik mijn persoonlijke toegangslink niet meer kan vinden?

De unieke link wordt verzonden via e-mail, naar het e-mailadres dat u bij uw bestelling/aanmelding heeft opgegeven. Zorg er dan ook voor dat u tijdens uw bestelling uw mailadres correct invult, anders komt de mail van NDT (met daarin uw persoonlijke toegangslink) niet aan. Controleer eerst uw spambox/map met ongewenste mail of de e-mail met de link wellicht onverhoopt daarin terecht is gekomen. Het onderwerp van de mail begint met ‘Uw unieke link voor…’.  Indien u de mail niet meer kunt terugvinden, neem dan contact op met NDT via info@ndt.nl.

 

Wat heb ik nodig om de livestream te bekijken?

U heeft een aantal dingen nodig om de livestream te bekijken:

    • Een device om de livestream op te kijken. Bij voorkeur een tablet of laptop of PC, maar de stream is ook te bekijken op een smartphone. Het device moet in ieder geval beschikken over een recente browser (bijvoorbeeld Google Chrome, Firefox of Edge).
    • Een goede internetverbinding. Via een vaste kabel werkt het beste, maar via WIFI of 4G is eventueel ook mogelijk.
    • De unieke, persoonlijke toegangslink. Deze ontvangt u van NDT.

 

Kan ik de livestream casten met Chromecast / AppleTV e.a op mijn TV?

Ja, dat is mogelijk.  U vindt via deze link meer info over hoe u dat kunt doen. Of lees deze snelstartgids van Google over het casten via Google Chromecast.

Let op, via uw iPad of iPhone kunt u niet naar een Google Chromecast casten. Dit kan wel via uw laptop door de link van de livestream te openen in de Google Chrome-webbrowser en vervolgens het tablad te casten naar uw Chromecast (deze optie vindt u in het menu, drie bolletjes rechtsbovenin).

 

Hoe ontvang ik mijn persoonlijke toegangslink?

Na aankoop van uw ticket ontvangt u een bevestigingsmail van NRC. Een dag na aanschaf van uw ticket ontvangt u een e-mail van NDT met daarin een unieke toegangslink om de livestream te bekijken. In het geval dat de aanschafdatum in het weekend valt, ontvangt u de mail incl. toegangslink op de daarop volgende maandag. Bestelt u op de dag van de livestream uw ticket, dan ontvangt u diezelfde dag nog de mail incl. toegangslink. 

 

Vanaf wanneer kan ik de livestream bekijken?

Zorg dat u op tijd de toegangslink aanklikt, dan kunt u uw internetconnectie en uw geluidsinstellingen nog testen. Controleer of u beschikt over de laatste update van uw browser, zodat u optimaal van de uitzending kunt genieten. De ontvangst van de livestream is tussen 19.30 en 20.00 uur, de voorstelling begint om 20:00 uur (CET, Amsterdam). Nadat de voorstelling is afgelopen is deze niet langer beschikbaar, dus zorg dat u er op tijd bij bent, zodat u niets mist!

Back to top