Software Engineering

J.A. Sassenburg
29,90
Op voorraad
SKU
9789072194640
Bindwijze: Paperback / softback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
Over het boek
De ontwikkelingen in de informatietechnologie volgen elkaar in ras tempo op. Enerzijds worden applicaties steeds groter en complexer, anderzijds is er een toenemende druk om productontwikkeling sneller en beter te doen. Dit betekent dat er steeds hogere eisen worden gesteld aan het vakmanschap van informatici. In de praktijk laat dit vakmanschap echter vaak te wensen over. Het ontbreekt aan goede engineeringregels om op een efficiënte en voorspelbare wijze betrouwbare software te ontwikkelen, die goed onderhouden kan worden. Gezien de groeiende invloed van informatietechnologie op de maatschappij mogen daadwerkelijke verbeteringen niet lang meer op zich laten wachten. Software engineering moet een professie worden. In dit boek wordt als analogie het bouwen van een huis in de Zwitserse Alpen beschreven. Het beschrijft het bouwproces vanaf het eerste idee t/m de uiteindelijke oplevering en het latere onderhoud. Deze analogie wordt gebruikt om te kijken op welke wijze software engineering plaatsvindt of plaats zou moeten vinden. Dit leidt tot de definitie van een set van geïntegreerde basisregels die op zowel het proces als het product betrekking hebben. Hiernaast zijn in het boek tal van anecdotes en voorbeelden uit de praktijk opgenomen. Deze zijn gebaseerd op de ervaringen van de auteur als adviseur en docent.Tenslotte wordt elk hoofdstuk afgesloten met vragen en opdrachten. Het boek eindigt met het aandragen van een mogelijke oplossingsrichting om als overheid, onderwijs en bedrijfsleven gezamenlijk te trachten software engineering uit te laten groeien tot een echte professie. Het boek is vanuit de praktijkgeschreven voor software engineers, projectleiders, managers, docenten, studenten en andere geïnteresseerden die direct of indirect met software engineering te maken hebben. Voorkennis is niet echt vereist, wel interesse!

Het boek bevat aan het eind van ieder hoofdstuk opgaven. Op verzoek van diverse docenten heeft de auteur ondersteunend materiaal samengesteld voor lesdoeleinden. Dit materiaal bestaat in de eerste plaats uit sheets (Powerpoint, Office 2000). In deze sheets zijn voornamelijk de figuren uit het boek opgenomen. Docenten zijn geheel vrij deze sheets te gebruiken en verder aan te passen naar eigen behoefte en inzicht. In de tweede plaats zijn de uitwerkingen van alle opgaven beschikbaar (Word, Office 2000). Sommige uitwerkingen zijn rechtstreekse antwoorden op opgaven, andere uitwerkingen beschrijven aspecten die aan de orde kunnen of moeten komen indien een opgave wordt uitgewerkt door één of meer studenten. Ook deze uitwerkingen staan kosteloos ter beschikking voor docenten.

Hans Sassenburg
SE-CURE AG
Postfach 340, 3775 Lenk/Switzerland
tel. +41.33.733.4682, fax +41.33.733.4681
hsassenburg@se-cure.ch, http://www.se-cure.ch

Over de auteur
Ir. J.A. (Hans) Sassenburg is mede-oprichter en voormalig directeur van Alert Automation Services b.v. (thans onderdeel van PinkRoccade NV). Tevens was hij parttime universitair docent aan de Technische Universiteit Eindhoven en mede-oprichter/voorzitter van de stichting SPIder. Hij is sinds eind 2001 woonachtig en werkzaam in Zwitserland als zelfstandig adviseur. Hij publiceert regelmatig in nationale en internationale vakbladen.

Meer informatie
Auteur(s)J.A. Sassenburg
ISBN9789072194640
BindwijzePaperback / softback
Aantal pagina's263
Datum van verschijning20020718
Breedte162 mm
Hoogte241 mm
Dikte22 mm
Back to top