Spoel mij schoon

Erna Schroder
12,50
Op voorraad
SKU
9789491535031
Bindwijze: Paperback / softback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
De auteur Erna Schröder koos als uitgangspunt voor haar tweede roman ´Spoel mij schoon´ het drama dat zich in september 1982 afspeelde in de Palestijnse vluchtelingenkampen Sabra en Shatila.
Een falangistische militie richtte een bloedbad aan onder de bevolking van deze kampen. In nauwelijks twee dagen tijd werden meer dan duizend Palestijnse burgers omgebracht.

In haar boek is de Nederlandse arts Victor Leeuwendal samen met de Nederlands-joodse fotografe Hélène van der Wereld hier getuige van. Erna beschrijft hoe deze arts zijn schokkende oorlogservaringen uiteindelijk tracht te verwerken.

Na zijn Palestina-avontuur is Victor een briljant neurochirurg geworden, die voor de buitenwereld een succesvol bestaan leidt. Maar in werkelijkheid is hij eenzaam en mijdt hij alles wat oorlog heet.
Wanneer Hélène van der Wereld op een bepaald moment voor een spoedoperatie wordt binnengebracht, wordt Victor ook fysiek geconfronteerd met zijn oorlogsverleden.
Hij beseft dat het zo niet verder kan en zoekt hulp bij zijn oud-studiegenoot, de psychiater Arthur Kingsma. Arthur legt laag voor laag de gebeurtenissen bloot tot hij aan de kern van het trauma is gekomen.
Deze ontmoeting heeft ook voor Arthur ingrijpende gevolgen.

In dialogen op hoog niveau tussen Victor en Arthur raakt de auteur de essentie van het verlangen naar verlossing van traumatische ervaringen en de diepe wens 'zich schoon te spoelen'.

Erna Schröder (1952) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Leiden.
In 2003 debuteerde zij bij uitgeverij Prometheus/Bert Bakker met de roman ´De overbuurman´. Hierin bekent een man aan zijn vrouw - in briefvorm - zijn bemoeienis met de verdwijning van buurjongen Freek.
In 2012 verscheen van haar hand het bijzondere interview- en fotoboek ´Gewone Vrouwen´. In dit boek spreken tien vrouwen door middel van een innerlijke monoloog over het moment waarop zij het leven in eigen hand hebben genomen en welke gevolgen dit had voor hun toekomst. Intieme fotoportretten, met de camera vastgelegd door Juliet van Voorden, begeleiden op sfeervolle wijze hun verhalen.
´Spoel mij schoon´ behaalde in 2013 de longlist van de AKO Literatuurprijs.De tweede druk verscheen in 2014. In 2016 verschijnt haar vierde literaire roman.
Meer informatie
Auteur(s)Erna Schroder
ISBN9789491535031
BindwijzePaperback / softback
Aantal pagina's175
Publicatie datum20120917
Breedte125 mm
Hoogte200 mm
Dikte22 mm
Back to top