Sudden and Suspended | NDT 2 voorstellingen Den Haag (Amare) 20:15

Niet leverbaar
SKU
NRCU221205PLUA
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

Sudden and Suspended
In Sudden and Suspended komen drie verschillende choreografische stemmen samen. Het NDT 2-programma presenteert een wereldpremière van gastchoreograaf Edward Clug, markeert het begin van een nieuwe relatie met Tiffany Tregarthen en David Raymond, die ook nieuw werk maken, en brengt Johan Ingers veelgeprezen IMPASSE terug op het toneel.

Clug creëerde zijn eerste werk voor NDT, mutual comfort, in 2015, dat tot lovende recensies leidde en zijn doorbraak in Nederland betekende. In al zijn werken toont de choreograaf Edward Clug (Roemenië) een poëtisch en dynamisch karakter in zijn choreografische taal, met een scherp oog voor detail, dat verfijnde, intieme en sensuele bewegingen creëert. Clugs première voor Sudden and Suspended is zijn vijfde creatie voor NDT, wat hem een terugkerende en welkome gastchoreograaf van het gezelschap maakt.

Het werk van Tiffany Tregarthen en David Raymond (Canada) kan beschreven worden als filmisch, de zwaartekracht tartend, en daagt de traditionele esthetiek en vormen van dans uit door middel van onderzoek, experiment en rigoureus vrij spel. Hun werk is wereldwijd opgevoerd en samen hebben de choreografen voor gezelschappen over de hele wereld gecreëerd. In 2007 richtten Tregarthen en Raymond hun eigen dansgezelschap Out Innerspace op, dat werken maakt die het lichaam en de menselijke ervaring inzetten als onbeperkte bronnen voor ontdekking en betekenis. Voor Sudden and Suspended creëren de makers voor het eerst werk met de dansers van NDT 2.

De choreografie van Johan Inger (Zweden) onderstreept  een krachtig en gepassioneerd vocabulaire dat zich ontvouwt in speelse en lyrische passages die een kinesthetische verbinding creëren. Als voormalig danser van NDT maakte hij in 1995 zijn eerste werk voor het gezelschap, en hij was tussen 2009 en 2015 associate choreograaf. Inger creëert wereldwijd voor gezelschappen.

Voor Sudden and Suspended brengen de NDT 2-dansers IMPASSE uit 2020 terug. Het werk bevraagt het vermogen om de wereld collectief in twijfel te trekken en om de kracht te vinden het opnieuw te verbeelden. Vloeiende bewegingen en sterke ritmes worden vertaald in momenten van hysterie en manische isolatie die voor een toenemend gevoel van urgentie zorgen.

Het nieuwe cultuurhuis Amare
Alle voorstellingen vinden plaats in de Danstheaterzaal van Amare: het nieuwe cultuurhuis aan het Spui in Den Haag dat in september haar deuren opende. Naast NDT biedt dit huis voor cultuur plaats aan het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het voormalig Zuiderstrandtheater.

  • Live voorstellingen in net geopende cultuurhuis Amare aan het Spui in Den Haag
  • Eersterangs plaatsen speciaal voor NRC Lezers
  • Keuze uit een vrijdag- of zaterdag voorstelling
  • Beperkt aantal kaarten beschikbaar
  • Wereldpremières van onderscheidende makers

De voorstellingen
Sudden and Suspended | NDT 2 
Woensdag 8 juni voorstelling 20:15 uur, Amare (Den Haag)

Sudden and Suspended | NDT 2 
Donderdag 9 juni voorstelling 20:15 uur, Amare (Den Haag)

Afbeeldingen:
Nederlands Dans Theater – Sudden and Suspended © Rahi Rezvani

Trailers

Cluster - Edward Clug

Fathoms - David Raymond and Tiffany Tregarthen

IMPASSE - Johan Inger

Hoe ontvang ik mijn tickets

Na aankoop van uw ticket(s) ontvangt u een bevestigingsmail van NRC, waarnaar u vervolgens van Amare in Den Haag (het theater waar u de voorstellingen van NDT bezoekt) een e-mail ontvangt met de e-tickets. De mail met e-tickets ontvangt u een paar werkdagen na uw aankoop bij NRC, omdat de kassa van Amare uw tickets moet inboeken. Let op: de mail van Amare kan in uw spambox terecht komen, dus checkt u ook de spamfolder in uw mailbox. De mail is afkomstig van ‘Kaartverkoop & informatie Amare’. Heeft u vier dagen na uw aankoop nog geen e-tickets ontvangen, neem dan contact op met NDT via info@ndt.nl

Back to top