Summerschool Modeltekenen en -schilderen

Normale prijs 359,00 Vanaf 329,00
Op voorraad
SKU
NRCA2316
 • 5-daagse collegereeks in Amsterdam
 • Geïnspireerd door een bevlogen docent in 1 week!
Lees meer
Gratis thuisbezorgd
 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Gratis retourneren binnen 14 dagen
 • Veilige en makkelijke betaalopties
 • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
 • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

Tijdens deze Summerschool ga je vijf dagen achter elkaar verschillende (naakt)modellen tekenen en/of schilderen. Elke dag is er een ander model en werken we aan verschillende poses: zittend, staand of liggend, aangevuld met rekwisieten. Op de eerste dag ga je aan de slag met korte standen. Gaat dit goed, dan kunnen we op de tweede dag overgaan naar lange standen. De lange stand wordt doorgezet in de drie volgende dagen. Tijdens de lessen richten we ons o.a. op compositie: hoe verhoudt het model zich tot de ruimte? Wat vind je interessant aan het model en hoe ga je dit weergeven? Een plan van aanpak is belangrijk. Na het bepalen van de compositie ga je het model in de juiste verhoudingen schetsmatig weergeven. Tot slot leer je hoe je het werk kunt opzetten in de juiste toonwaarden en kleuren. We beginnen met groot opzetten en werken vervolgens van grof naar fijn. Tijdens de lessen leer je hoe belangrijk de eerste opzet is, en ga je oefenen om deze opzet vol te houden. Doe mee en haal jouw creativiteit naar boven!

 • De lessen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag van 10.00-12.30 uur en van 13.30-16.30 uur. De docent maakt de precieze lesindeling en bestemming van de excursie bekend bij de eerste bijeenkomst.
 • Prijs per persoon
 • Schilder- en tekenervaring is niet nodig, maar wel handig
 • Je dient zelf een gedeelte van de benodigdheden aan te schaffen, zoals o.a. olieverf, acrylverf, potloden en penselen. Je ontvangt een lijst waarop de benodigdheden staan vermeld
 • Inclusief 5 keer koffie of thee in Bar Vasari
 • Je ontvangt uiterlijk 7 dagen voor aanvang per e-mail je bewijs van deelname met informatie over de locatie

Summerschool
De Summerschool-midweken zijn collegereeksen die normaal gesproken verspreid zijn over drie maanden, maar die nu volledig worden behandeld gedurende een midweek. Op de locatie van de Vrije Academie in Amsterdam duik je vijf opeenvolgende dagen volledig in een onderwerp naar jouw keuze. Tijdens de Summerschool-midweken zijn er verschillende thema's & onderwerpen, zoals Introductie kunstgeschiedenis, filosofie óf Italiaans leren aan de hand van kunstgeschiedenis. Maar je kunt ook een week lang leren portretschilderen of modelschilderen onder leiding van een kundige docent. Keuze genoeg voor een zomer vol verdieping in kunst en cultuur!

Je docent

Peter Smit

Peter Smit studeerde aan de Academie voor Beeldende Vormgeving (eerstegraads tekenopleiding) en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Sinds 1985 exposeert hij regelmatig in Nederland. Als kunstschilder en docent begeleidt Peter al meer dan 20 jaar cursisten in tekenen en schilderen, zowel beginners al gevorderden. Met veel enthousiasme deelt hij zijn kennis en vaardigheden.

Voor de uitvoering van deze cursus werkt NRC Webwinkel samen met Vrije Academie. Deze samenwerking bestaat sinds 2011. Als onderwijsinstituut dat sinds 1990 bestaat biedt Vrije Academie NRC het netwerk en faciliteiten om cursussen van een hoog niveau mogelijk te maken.

Locatie, data & tijden
Stad Locatie Startdatum Einddatum  Tijd
Amsterdam Vrije Academie Maandag 10 juli  Vrijdag 14 juli 10:00 - 16:30
Amsterdam Vrije Academie Maandag 21 augustus  Vrijdag 25 augustus 10:00 - 16:30
Back to top