The Last Sentinels - Jimmy Nelson

Jimmy Nelson
Normale prijs 46,00 Speciale prijs 39,00
15% Korting
Op voorraad
SKU
NRCCB21B03
Bindwijze: Paperback / softback

The Last Sentinels is een schitterend cadeauboek dat de foto’s combineert van zowel Before They Pass Away als Homage to Humanity. Een kleiner formaat en paperback maar net zo’n luxe gevoel.

Lees meer
Levertijd 3-5 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

Jimmy Nelson wijdt zijn leven aan het vastleggen van inheemse volkeren over de hele wereld, voordat hun cruciale kennis en culturen voor altijd verloren gaan. Het draait bij Jimmy’s foto’s allemaal om perfectie - een afgemeten balans tussen vormen, kleuren en vooral natuurlijk licht. Zo bereikt Jimmy wat hij zoekt - een magische, betoverende sfeer. Dit boek geeft een visueel overzicht van de door Jimmy Nelson bezochte inheemse gemeenschappen.

The Last Sentinels is een schitterend cadeauboek dat de foto’s combineert van zowel Before They Pass Away als Homage to Humanity. Door het compactere paperback formaat en de luxe uitstraling, door de fluweelzachte soft-touch cover, is het een ideaal cadeauboek voor liefhebbers van het werk van Jimmy Nelson. Ook de foto’s uit dit fotoboek zijn scanbaar met de Jimmy Nelson-app voor achter-de-schermen video’s en verhalen over Jimmys reizen.

In samenwerking met Jimmy Nelson biedt NRC je tijdelijk dit iconische werk met korting aan. Met de opbrengst van dit boek wordt het werk van de Jimmy Nelson Foundation ondersteund.

Over de Jimmy Nelson-app

Met de award-winning Jimmy Nelson app kun je elke afbeelding scannen en via unieke video’s de verhalen achter elk van de meer dan 300 foto's ontdekken. Probeer het zelf. Download de app en scan hierboven 1 van de door Jimmy gemaakte foto's.

 

 

Over Jimmy Nelson

Jimmy Nelson (Sevenoaks, Kent, 1967) is als fotograaf begonnen in 1987. Nadat hij tien jaar op een Jezuïeten kostschool in Noord-Engeland had gezeten, vertrok hij naar Tibet om het land alleen en te voet te doorkruizen. Na een reis van een jaar werd zijn visuele dagboek met foto’s van een toen nog ontoegankelijke Tibet gepubliceerd in de National Geographic en trok veel internationale aandacht.

Kort na deze reis begon Jimmy Nelson aan meer reizen, waarbij hij een verscheidenheid aan oorlogsgebieden documenteerde, waaronder Afghanistan, Kasjmir, Joegoslavië, Somalië en El Salvador, en begon hij te werken als een professionele fotojournalist.
In het begin van 1994 produceerde hij samen met zijn Nederlandse vrouw 'Literary Portraits of China', een 30 maanden lang durend project die hun naar alle verborgen plekken van de nieuw geopende Volksrepubliek China bracht.

Vanaf 1997 begon Jimmy met succesvolle commerciële reclameopdrachten. In dezelfde tijd begon hij ook met het verzamelen van afbeeldingen van afgelegen en unieke culturen, die hij fotografeerde met een traditionele 50 jaar oude plaatcamera. Vele prijzen sleepte hij hiervoor in de wacht. Toen hij begon met het succesvol en internationaal verkopen van deze foto’s, creëerde dit tegelijkertijd het enthousiasme en het momentum voor een nieuw initiatief: Before They Pass Away. Wat een werledwijd succes werd en paar jaar later een vervolg kreeg met Homage to Humanity.

Meer informatie
Auteur(s)Jimmy Nelson
TaalEngels
BindwijzePaperback / softback
Aantal pagina's252
Breedte22,7 cm
Hoogte32 cm
Dikte3 cm
Back to top