Ticket pakketten Nederlands Dans Theater 1e seizoenshelft

Normale prijs 127,50 Vanaf 112,50
Op voorraad
SKU
NRCU210409PLU
E-ticket per e-mail Gratis thuisbezorgd
 • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
 • Veilige en makkelijke betaalopties
 • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
 • Makkelijk bestellen zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

Het nieuwe seizoen 2021-2022 van Nederlands Dans Theater (NDT) draagt de titel The Poetic Body.

Het nieuwe seizoen
Voor NDT vormt de expressie van het lichaam de kern van het werk. Seizoen 2021-2022 vertoont daarom een diversiteit aan ideeën, genders, culturen en benaderingen die gemeenschappelijkheid vinden in het verleggen van de grenzen van poëtische, lichamelijke expressie. Het richt zich op nieuwe en diverse stemmen, met bijzondere aandacht voor de vrouwelijke choreografische stem, zoals Sharon Eyal, en toont een ambitieuze honger naar nieuwe creaties en nieuwe artistieke invalshoeken door Alan Lucien Øyen, Marcos Morau en Nadav Zelner. Daarnaast verdiept NDT in dit nieuwe seizoen de relaties met choreografen die al lange tijd aan het gezelschap verbonden zijn, zoals William Forsythe.

Wij nodigen u uit
NRC en NDT nodigen u komend theaterseizoen van harte uit drie voorstellingen bij te wonen in Den Haag, thuisbasis van NDT. U kiest daarbij voor een vrijdag- of zaterdagpakket. U ziet het openingsprogramma Skin of the mind met een wereldpremière van Alan Lucien Øyen, een opwindende nieuwe stem binnen het gezelschap, en de terugkeer van het veelgeprezen Bedroom Folk van choreografenduo Sharon Eyal & Gai Behar. In The play between presenteert NDT Marcos Morau en Nadav Zelner: twee nieuwe stemmen die eigenzinnige verhalenvertellers zijn en beiden een nieuwe wereldpremière brengen. Woven State markeert in een drieluik van werken een hernieuwing van de relatie met William Forsythe, wie de danswereld veroverde met zijn innovatieve en dynamische benadering van de kunstvorm, wat hem in de internationale schijnwerpers zette.

Het nieuwe cultuurhuis
Alle voorstellingen vinden plaats in de Danstheaterzaal van Amare: het nieuwe cultuurhuis aan het Spui in Den Haag dat in september haar deuren opent. Naast NDT biedt dit huis voor cultuur plaats aan het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het voormalig Zuiderstrandtheater.

 • Live voorstellingen in net geopende cultuurhuis Amare aan het Spui in Den Haag
 • Eersterangs plaatsen speciaal voor NRC Lezers
 • Keuze uit een vrijdag- of zaterdagpakket
 • Beperkt aantal kaarten beschikbaar
 • Wereldpremières van onderscheidende makers

Uw tickets

Na aankoop van uw ticket(s) ontvangt u een bevestigingsmail van NRC, waarnaar u vervolgens van Amare in Den Haag (het theater waar u de voorstellingen van NDT bezoekt) een e-mail ontvangt met de e-tickets. De mail met e-tickets ontvangt u een paar werkdagen na uw aankoop bij NRC, omdat de kassa van Amare uw tickets moet inboeken. Let op: de mail van Amare kan in uw spambox terecht komen, dus checkt u ook de spamfolder in uw mailbox. De mail is afkomstig van ‘Kaartverkoop & informatie Amare’. Heeft u vier dagen na uw aankoop nog geen e-tickets ontvangen, neem dan contact op met NDT via info@ndt.nl

De voorstellingen
Vrijdagpakket
Skin of the mind – NDT 1: vr 8 oktober, 20:00
The play between – NDT 2: vr 5 november, 20:00
Woven State – NDT 1: vr 17 december, 20:00

Zaterdagpakket
Skin of the mind – NDT 1: za 9 oktober, 20:00
The play between – NDT 2: za 6 november, 20:00
Woven State – NDT 1: za 18 december, 20:00

Afbeeldingen:
Nederlands Dans Theater – Skin of the mind © Rahi Rezvani
Nederlands Dans Theater – The play between © Rahi Rezvani
Nederlands Dans Theater – Woven State © Rahi Rezvani

Programma

Skin of the mind – NDT 1

Programma
Alan Lucien Øyen – wereldpremière
Sharon Eyal & Gai Behar – Bedroom Folk (2015)

Speeldata Amare, Den Haag
vr 8 oktober 2021, 20:00
of
za 9 oktober 2021, 20:00

Skin of the mind presenteert een wereldpremière van Alan Lucien Øyen, een opwindende nieuwe stem binnen het gezelschap. Daarnaast verzorgt het openingsprogramma van seizoen 2021-2022 de terugkeer van het veelgeprezen Bedroom Folk van choreografenduo Sharon Eyal & Gai Behar, een belangrijk werk in het oeuvre van Nederlands Dans Theater (NDT) dat in een uitgebreide versie met een grotere cast wordt gepresenteerd. 

Alan Lucien Øyen (Noorwegen) is een van de meest spraakmakende artiesten in de internationale hedendaagse danswereld wiens werk is uitgevoerd door gezelschappen over de hele wereld. Als choreograaf, schrijver en regisseur kan hij het beste worden omschreven als een unieke verhalenverteller die in zijn werk altijd op zoek is naar oprechte en menselijke expressie. Met een emotionele en dramatische gedrevenheid combineert Øyen op ambitieuze wijze muziek, beweging, opera, theater en dans. Zijn complexe en technisch uitdagende bewegingstaal wordt geïnspireerd door de wereld om hem heen waarbij hij inspiratie put uit een groot aantal bronnen, uit de populaire cultuur, maar ook uit persoonlijke gesprekken en ervaringen. Øyen werd opgeleid als danser aan de State School of Art in Oslo en danste bij The Norwegian National Contemporary en Amanda Miller's Pretty Ugly Dance Company in Keulen voordat hij in 2006 zijn eigen multidisciplinaire gezelschap oprichtte, winterguests. NDT kijkt er naar uit om deze nieuwe stem aan het repertoire toe te voegen. 

Choreografen Sharon Eyal en Gai Behar (Israël) belichamen een unieke bewegingsstijl die zich diep wortelt in de verkenning van het lichaam. Hun werk wordt gekenmerkt door het creëren van pulserende en hypnotiserende ruimtes; werelden die zich zowel ver in de toekomst als diep in het verleden lijken te begeven. Samen maakten ze werk voor verschillende internationale gezelschappen en begonnen ze in 2013 hun eigen gezelschap L-E-V. In het programma Skin of the mind presenteren Eyal & Behar een bewerkte versie hun werk Bedroom Folk, dat lovende kritieken ontving na de NDT première in april 2015: “Als er een danstaal is die aanhaakt bij de tijdsgeest, is het die van Israelisch dansmakersduo Sharon Eyal en Gai Behar.” (Trouw, 2015). NDT kijkt ernaar uit om dit belangrijke werk opnieuw te delen met zijn publiek.

The play between – NDT 2

Programma
Marcos Morau – wereldpremière
Nadav Zelner – wereldpremière

Speeldata Amare, Den Haag
vr 5 november 2021
of
za 6 november 2021

In het eerste NDT 2-programma van het seizoen The play between presenteert Nederlands Dans Theater (NDT) twee nieuwe stemmen die eigenzinnige verhalenvertellers zijn en beiden een  nieuwe wereldpremière brengen. NDT is erg enthousiast om hun unieke kijk op dans toe te voegen aan het repertoire. 

Marcos Morau (Spanje) is een rijzende ster in de Europese theater- en danswereld. Zijn fantasierijke werk versmelt op ambitieuze wijze dans, mode, film, theater en fotografie en wordt vaak beïnvloed door beeldende kunst en historische referenties die hij herinterpreteert en omvormt tot nieuwe visuele en inventieve verhalen. Morau’s choreografie bevat vaak een speels absurdisme en theatraliteit, waaruit een nieuwe verhalende taal ontstaat. Hij studeerde choreografie aan het Institut del Teatre Barcelona, bewegingsonderzoek in New York en haalde een master in Dramaturgie. In samenwerking met andere kunstenaars richtte Morau in 2005 de interdisciplinaire groep La Veronal op, die werk creëert op het snijvlak van dans, film, literatuur en fotografie. Voor dit programma presenteert Morau zijn debuut bij het gezelschap met de dansers van NDT 2. 

Choreograaf Nadav Zelner (Israël) is een freelance danser en gedurfde choreograaf die de hedendaagse danswereld verovert. Het werk van Zelner stimuleert lichaamsexpressie vanuit een fris en provocerend perspectief met een sterk gevoel voor ontwerp en theatraliteit. Zelner was lid van de Kibbutz Contemporary Dance Company en danste in verschillende internationale projecten, en maakte onder meer werk voor de Gauthier Dance Company en de Batsheva Dance Company. Zijn vocabulaire is beïnvloed door de populaire cultuur dat tot zeer esthetische werken leidt die vaak samengaan met onverwachte muzikale keuzes. The play between markeert Zelners debuut bij NDT. 

Woven State – NDT 1

Programma
William Forsythe – N.N.N.N. (2002)
William Forsythe – Of Any If And (1995)
William Forsythe – One Flat Thing, reproduced (2000)

Speeldata Amare, Den Haag
vr 17 december 2021
of
za 18 december 2021

William Forsythe (VS) veroverde de danswereld met zijn innovatieve en dynamische benadering van de kunstvorm wat hem in de internationale schijnwerpers zette. Als maker belichaamt Forsythe een beheersing van de ruimte en heeft hij een meesterlijke greep op de geschiedenis en ontwikkeling van ballet en dans, die beide kenmerkend zijn voor elk werk dat hij maakt: “Als dans alleen doet wat we veronderstellen dat het kan, zal het ophouden te bestaan. Ik zal de grenzen van wat het woord choreografie betekent altijd blijven oprekken." Woven State markeert een hernieuwing van de relatie met Forsythe in een drieluik van werken. Zo bevat het programma de terugkeer van Of Any if And, voor het laatst uitgevoerd door NDT in 2005, N.N.N.N (2002), en One Flat Thing, reproduced (2000). De werken worden begeleid door muziek gecomponeerd door Thom Willems, een creatief partner van Forsythe.

In het kwartet N.N.N.N. (2002) komt het geluid rechtstreeks uit de lichamen van de dansers die voortdurend met elkaar in verbinding staan. Alle vier de dansers doen mee aan een ritmisch spel dat de compositie verlevendigt; samen dragen ze de verantwoordelijkheid om de partituur in stand te houden. N.N.N.N. is een prachtig voorbeeld van Forsythe’s iconische stijl, waarbij ambacht en verbeeldingskracht worden gebruikt om de grenzen van dans te verkennen en waarbij het lichaam, verfijnd en nieuwsgierig, de ruimte interpreteert.

Of Any If And, oorspronkelijk gemaakt in 1995, werd voor het eerst uitgevoerd door NDT in 2005. Het intieme en virtuoze duet stimuleert de relatie tussen twee dansers, geleid door een reeks raadselachtige woorden die worden uitgesproken door twee acteurs vanaf de achterkant van het toneel. Dezelfde woorden worden op verschillende schermen op de zwarte achtergrond geprojecteerd. Het duet belichaamt een forensische intensiteit in een poging van de dansers om zich te verhouden tot de klassieke techniek terwijl ze tegelijkertijd het dit kader deconstrueren.

Vanwege de verbazingwekkende nauwkeurigheid en het beeld van dansers die bewegen tussen rechte lijnen van tafels, blijft One Flat Thing, reproduced uit 2000 trouw aan Forsythe’s thema van contrast tussen orde en wanorde. Het werk is opgezet als een contrapunt dat wordt gecreëerd door de interactie van drie organisatiesystemen: bewegingsmateriaal, cueing en afstemming. De dansers worden ingesloten door een doolhof van tafels, maar dit doolhof is tevens de speelplaats waarin ze losbreken. Er worden spelletjes gespeeld waarin zich een domino-effect ontvouwt als de ene danser een andere in beweging zet en zo de ene tafel tegen de andere aan knalt en de ontmoetingen steeds dramatischer worden.

Coronamaatregelen in Amare

Door de op dit moment geldende coronamaatregelen kunnen wij in Amare in Den Haag slechts gebruik maken van tweederde zaalcapaciteit. Dat betekent dat een gedeelte van de zaal geblokkeerd is. Voor toegang tot het theater heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. U heeft een vaste zitplaats, maar u hoeft geen 1,5 meter afstand te houden. Er zijn meerdere manieren waarop u een coronatoegangsbewijs kan krijgen:

 • Testbewijs
  Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.
 • Vaccinatiebewijs
  Een volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
 • Herstelbewijs
  Een bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Om een bezoek te brengen aan een NDT-voorstelling in Amare heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. U neemt de volgende vier stappen:

 1. Download CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl
  CoronaCheck-app downloaden: CoronaCheck werkt op iOS en Android telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (iPhone 5s en nieuwer). De CoronaCheck-app is gratis te downloaden uit de Apple App Store en de Google Play Store.
  Of een papieren coronabewijs via CoronaCheck.nl printen: Heeft u geen smartphone? Of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Of gaat u naar een activiteit met mensen zonder app? Dan kunt u het coronabewijs voor uzelf of de kinderen ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl. U kunt in de app maximaal 1 coronabewijs per persoon laten zien.
 2. Upload uw coronabewijs
  Upload uw vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag in de Coronacheck-app of op CoronaCheck.nl. Op de website van de Rijksoverheid kunt u lezen hoe u deze coronabewijzen kunt uploaden.
 3. Laat QR-code scannen bij ingang theater of toon uw papieren coronabewijs
  De CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl maakt automatisch uw coronabewijs in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat u scannen bij de ingang van het theater. Bij een groen scherm heeft u een geldig coronatoegangsbewijs. Indien u een papieren coronabewijs heeft, neemt u de geprinte versie mee naar het theater.
 4. Naar binnen met legitimatiebewijs en toegangskaartje
  Vergeet bij een bezoek uw legitimatiebewijs niet. De persoon bij de ingang vergelijkt de gegevens van uw legitimatiebewijs met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat u ook uw ticket of toegangskaartje zien. Dan mag u naar binnen.

Bovenstaande coronamaatregelen zijn ten minste geldig tot 20 september. N.a.v. de persconferentie door de Rijksoverheid die medio september plaatsvindt, zal worden besloten of deze maatregelen na die tijd zullen worden voortgezet. Wij volgen hierin de richtlijnen van de Rijksoverheid. Informatie over geldende maatregelen, aanpassingen aan de capaciteit van de zalen, abonnementen, de doorgang van voorstellingen of onze dienstverlening bij voorstellingen vindt u steeds op onze website.

Hoe ontvang ik mijn tickets

Na aankoop van uw ticket(s) ontvangt u een bevestigingsmail van NRC, waarnaar u vervolgens van Amare in Den Haag (het theater waar u de voorstellingen van NDT bezoekt) een e-mail ontvangt met de e-tickets. De mail met e-tickets ontvangt u een paar werkdagen na uw aankoop bij NRC, omdat de kassa van Amare uw tickets moet inboeken. Let op: de mail van Amare kan in uw spambox terecht komen, dus checkt u ook de spamfolder in uw mailbox. De mail is afkomstig van ‘Kaartverkoop & informatie Amare’. Heeft u vier dagen na uw aankoop nog geen e-tickets ontvangen, neem dan contact op met NDT via info@ndt.nl

Back to top