Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu

UvA college Brandhaarden

Net als voorgaande jaren bieden NRC Academie en het Instituut voor Interdisciplinaire Studies van de UvA u de mogelijkheid om aan te schuiven bij diverse boeiende collegereeksen waarbij u, samen met de huidige generatie studenten, uw kennis van diverse actuele onderwerpen kunt verdiepen. Dit najaar starten twee boeiende en zeer verschillende reeksen. Het aantal beschikbare plaatsen is zeer beperkt, dus wees er snel bij!


Brandhaarden
12 colleges over ingrijpende conflicten op het wereldtoneel

De consensus lijkt tegenwoordig te zijn dat de wereld niet alleen steeds complexer, maar vooral ook onveiliger en met name gewelddadiger wordt. In deze collegereeks ‘Brandhaarden’ nemen we belangrijke hotspots onder de loep. Dat kunnen geografische brandhaarden zijn of juist meer theoretische en filosofische vraagstukken. En uiteraard zullen we ook stilstaan bij de meest actuele ontwikkelingen.

Elk college heeft een divergerende opzet: vanuit een bepaalde conflicthaard, een specifiek persoon of gericht fenomeen gaan we zoeken naar bredere inbedding  en verklaring. Zo leert u  specifieke gebeurtenissen en personen op het wereldtoneel te plaatsen in een bredere verklarende context. Daarnaast leert u de relatie tussen specifieke (nieuws)items en de bredere context beter te begrijpen.

Deelname aan deze twaalfdelige collegereeks is nu ook mogelijk voor een beperkt aantal lezers van NRC Handelsblad. U volgt het college samen met studenten van de UvA, waardoor diverse invalshoeken en opinies uit verschillende generaties de ruimte krijgen.

Praktische informatie
Coördinator en docent: Dr. Christ Klep
Data:
12 colleges op dinsdagavond  van 3 september  t/m 26 november
Tijd: 18.00 u tot 20:00
Prijs: € 359,-
Locatie:  Amsterdam, Roeterseiland

N.B. Deelnemers die vorig jaar hebben deelgenomen, mogen dit jaar weer meedoen.

Aanmelden voor deze reeks
De inschrijving geschiedt bij de UvA met de knop hiernaast. Zij verzorgen ook de facturatie en administratie. U kiest vervolgens voor de optie 'aanmelden contractonderwijs' en kiest hierna welke reeks u wilt bijwonen. Het is niet mogelijk om u op een andere wijze dan via de UvA aan te melden.

Heeft u problemen bij het inschrijven? Mailt u dan naar Suzanne van Duijn via keuzeonderwijs-iis@uva.nl.