Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu

UvA college Veelstemmigheid van waanzin

Net als voorgaande jaren bieden NRC Academie en het Instituut voor Interdisciplinaire Studies van de UvA u de mogelijkheid om aan te schuiven bij diverse boeiende collegereeksen waarbij u, samen met de huidige generatie studenten, uw kennis van diverse actuele onderwerpen kunt verdiepen. Dit najaar starten twee boeiende en zeer verschillende reeksen. Het aantal beschikbare plaatsen is zeer beperkt, dus wees er snel bij!

De veelstemmigheid van waanzin
8 bijeenkomsten op het kruispunt tussen psychiatrie, filosofie, recht en kunst


Door de geschiedenis heen heeft waanzin bij mensen zowel angst als fascinatie opgewekt. In de collegereeks De veelstemmigheid van waanzin doen we een poging een beter begrip te krijgen op geestesstoornissen in al hun aspecten en gedaanten. We kijken achterom, naar de geschiedenis, en achter de hoek, naar andere culturen. Hoe wordt de ‘waanzinnige’ van oudsher gerepresenteerd en hoe wordt hij beschouwd vanuit wereldwijd perspectief? Is waanzin simpelweg te vertalen als kortsluiting in de hersenen? Is waanzin een somatief of psychisch fenomeen, of beide? En wie bepaalt of en wanneer de waanzinnige het recht heeft zich daarop te beroepen?

De blik van de psychiater wordt in deze reeks aangevuld met die van de historicus, de letterkundige, de neurowetenschapper, de rechter, de geesteswetenschapper en niet in de laatste plaats de ervaringsdeskundige zelf. Acht gastdocenten zoals Dick Swaab, Arnold Heumakers en Ranne Hovius doen in acht colleges een poging grip te krijgen op het ongrijpbare waanzinsbegrip.

Deelname aan deze achtdelige reeks is nu ook mogelijk voor een beperkt aantal lezers van NRC Handelsblad. U volgt het college samen met studenten van de UvA, waardoor diverse invalshoeken en opinies uit verschillende generaties de ruimte krijgen.

Praktische informatie
Met o.a:
Laurens de Vos (hoofddocent), Marion Braakman, Joost Vijselaar, Esther van Fenema, Ranne Hovius & Arnold Heumakers, Dick Swaab en Frans Koenraadt
Data:
6 september, 20 september, 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 15 november, 29 november en 13 december, 8 bijeenkomsten op donderdagavond
Tijd: 18.00 u tot 20:00
Prijs: € 325,-
Locatie:  Amsterdam, Roeterseiland

Aanmelden voor deze reeks
De inschrijving geschiedt bij de UvA. Via de rode knop hieronder komt u bij het inschrijfsysteem van de UvA terecht. Zij verzorgen ook de facturatie en administratie. U kiest vervolgens voor de optie 'aanmelden contractonderwijs' en kiest hierna welke reeks u wilt bijwonen. Het is niet mogelijk om u op een andere wijze dan via de UvA aan te melden.

Heeft u problemen bij het inschrijven? Mailt u dan naar Suzanne van Duijn via keuzeonderwijs-iis@uva.nl.