Online college Art Nouveau

Adviesprijs 149,00 Speciale prijs 124,00
17% Korting
Op voorraad
SKU
21AT0010
  • Maak kennis met de sierlijke vernieuwingsgolf die Art Nouveau in Europa én de Verenigde Staten teweeg heeft gebracht.
Lees meer
Gratis thuisbezorgd
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Meer informatie:
Productomschrijving

Art Nouveau - Vloeiende vernieuwing in Europa

  • 40 korte lessen verdeeld over 10 overzichtelijke thema's
  • Kijk op je eigen moment, zo lang of kort als je zelf wilt
  • Af te spelen op je computer, tablet en telefoon

Als een sierlijke slaolievlek verspreidt de Art Nouveau zich rond 1900 over Europa. In elk land heeft ze een andere naam: Jugendstil, Wiener Stil, modernismo, modern style en nieuwe kunst. Binnen deze stijl draait alles om vernieuwing én verbetering. Kunstenaars hebben schoon genoeg van al die zouteloze neostijlen. Daarnaast zijn ze van mening dat de industriële revolutie nog niet veel soeps heeft voortgebracht. Als reactie daarop gaan ze de leefomgeving verfraaien en verbeteren. Ze vinden een eigen vormtaal uit: floraal en sierlijk, óf juist sober en geometrisch.

Werk van onder anderen Gaudí, Horta, Mackintosh en Berlage komt aan bod in deze prachtige reeks. Het schetst de opkomst en bloei van de nieuwe kunst in Europa en de Verenigde Staten en laat de schitterende gevolgen van deze sierlijke vernieuwingsgolf zien. Vanuit een echt Art Nouveau decor: Cafe Schiller in Amsterdam, neemt kunsthistoricus Frederike Upmeijer je mee.

Hoe werkt het?

Na je aankoop ontvangt je binnen 30 minuten een e-mail van de Vrije Academie. Daarmee kun je doorlinken naar de bestelpagina op de website waar je de ontvangen code kunt omzetten in een inschrijving en direct de gekozen reeks kunt bekijken. Na aankoop zijn de video's drie maanden beschikbaar

Je docent

Frederike Upmeijer

Drs. Frederike Upmeijer vertelt met veel enthousiasme over kunst, want dat is het mooiste wat er is. Zoals de kunsthistoricus en kunstcriticus John Ruskin al zei: The greatest thing a human soul ever does in this world, is to see something, and tell what it saw in a plain way” John Ruskin, Modern Painters 1843.

Voor de uitvoering van deze cursus werkt NRC Webwinkel samen met Vrije Academie. Deze samenwerking bestaat sinds 2011. Als onderwijsinstituut dat sinds 1990 bestaat biedt Vrije Academie NRC het netwerk en faciliteiten om cursussen van een hoog niveau mogelijk te maken.

Inschrijven

Back to top