VERMEER Rijksmuseum

Normale prijs 59,00 Speciale prijs 54,00
8% Korting
Op voorraad
SKU
N9789464666175
Bindwijze: Hardcover

Dit boek dompelt je onder in de immens rijke picturale wereld van de Delftse meester. Tijdelijk verkrijgbaar voor 54,- ipv 59,-

Lees meer
Levertijd 1-2 werkdagen Gratis thuisbezorgd
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

Officiële publicatie bij de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit.

Al eeuwenlang weet Johannes Vermeer telkens weer nieuwe generaties te fascineren. Met zijn wereldberoemde schilderijen, zoals Het melkmeisje en Het meisje met de parel, heeft hij een legendarische status verworven. Zijn intieme, introverte scènes binnenshuis worden dankzij het overtuigende illusionisme en het unieke gebruik van helder, kleurrijk licht tot de mooiste werken binnen de schilderkunst gerekend.

In de aanloop naar de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum is door een internationaal team van Vermeer-kenners, onder leiding van Pieter Roelofs en Gregor J.M. Weber, uitgebreid onderzoek verricht naar het leven en kunstenaarschap van de zeventiende-eeuwse schilder. Dat heeft nieuwe inzichten opgeleverd over zijn maatschappelijke positie, huishouden, geloofsleven, techniek en de invloed van zijn omgeving op zijn schilderkunst. Door de nieuwe kennis over zijn persoonlijke leven te verbinden met zijn werk komen we nu dichter bij Vermeer dan ooit tevoren.

Dit boek, ontworpen door Irma Boom, dompelt de lezer onder in de immens rijke picturale wereld van de Delftse meester. Alle 37 aan hem toegeschreven werken zijn in deze publicatie opgenomen, en de vele details van de schilderijen doen ons steeds opnieuw in verwondering naar Vermeers kunst kijken.

Onder redactie van Pieter Roelofs en Gregor J.M. Weber. Met bijdragen van Bart Cornelis, Bente Frissen, Sabine Pénot, Pieter Roelofs, Friederike Schütt, Christian Tico Seifert, Ariane van Suchtelen, Gregor J.M. Weber en Marjorie E. Wieseman. Officiële publicatie bij de indrukwekkende Vermeer-tentoonstelling in Rijksmuseum Amsterdam van 10 februari tot 4 juni 2023.

Korting geldig tot 1 april 2023. Actiecode: 904-11457 + 9789464666175.

Inkijkexemplaar

Jimmy Nelson (Sevenoaks, Kent, 1967) is als fotograaf begonnen in 1987. Nadat hij tien jaar op een Jezuïeten kostschool in Noord-Engeland had gezeten, vertrok hij naar Tibet om het land alleen en te voet te doorkruizen. Na een reis van een jaar werd zijn visuele dagboek met foto’s van een toen nog ontoegankelijke Tibet gepubliceerd in de National Geographic en trok veel internationale aandacht.

Kort na deze reis begon Jimmy Nelson aan meer reizen, waarbij hij een verscheidenheid aan oorlogsgebieden documenteerde, waaronder Afghanistan, Kasjmir, Joegoslavië, Somalië en El Salvador, en begon hij te werken als een professionele fotojournalist.
In het begin van 1994 produceerde hij samen met zijn Nederlandse vrouw 'Literary Portraits of China', een 30 maanden lang durend project die hun naar alle verborgen plekken van de nieuw geopende Volksrepubliek China bracht.

Vanaf 1997 begon Jimmy met succesvolle commerciële reclameopdrachten. In dezelfde tijd begon hij ook met het verzamelen van afbeeldingen van afgelegen en unieke culturen, die hij fotografeerde met een traditionele 50 jaar oude plaatcamera. Vele prijzen sleepte hij hiervoor in de wacht. Toen hij begon met het succesvol en internationaal verkopen van deze foto’s, creëerde dit tegelijkertijd het enthousiasme en het momentum voor een nieuw initiatief: Before They Pass Away.

Meer informatie
ISBN9789464666175
TaalNederlands
BindwijzeHardcover
Aantal pagina's320
Breedte219 mm
Hoogte269 mm
Dikte38 mm
Back to top