Fair Fabrics vloerkleed

Normale prijs 649,00 Vanaf 649,00
Op voorraad
SKU
NRCL21WSFF
Levertijd 1-3 werkdagen Gratis thuisbezorgd
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

Speciaal voor de lezers van NRC heeft Fair Fabrics een wollen vloerkleed ontworpen en in een genummerde oplage laten maken. De vloerkleden zijn ambachtelijk geweven in een coalitie van 5 kleinere weefateliers, gelegen in een Tunesisch berggebied. Het ontwerp is van de Nederlandse designer Willemiek van Kuijlenborg en samen met de vakateliers tot stand gekomen.

Vloerkleden zijn de sfeermakers in huis en bieden veel extra comfort. Ze verbeteren de akoestiek, maken het interieur persoonlijk en isoleren zowel in de winter als in de zomer. De combinatie van oude technieken met dit eigentijdse patroon geeft uw interieur een prettige sfeer en is een echte bijzonderheid voor uw interieur. Vloerkleden zijn erg fijn voor de indeling van de woonruimte. Een grote ruimte kun je ermee breken, terwijl een kleine ruimte met een vloerkleed juist diepte krijgt en zo groter lijkt.

De vloerkleden zijn ambachtelijk geweven in een coalitie van 5 kleinere weefateliers, gelegen in de Tunesische bergen. De jarenlange ervaring van de weefsters zorgen voor strak weefwerk waardoor een vloerkleed van hoge kwaliteit ontstaat waar u jarenlang plezier van zult hebben. Alle coöperaties uit de coalitie werken ondertussen samen met elkaar aan de groei en professionalisering van hun vakateliers. Alle tapijten zijn exclusief voor NRC lezers, in een genummerde oplage verkrijgbaar en voorzien van een label met de naam van de maakster. Het materiaal is 90% wol op katoen.

Tunesië heeft een turbulente tijd achter de rug met o.a. de hoogste Covid-19 besmettingscijfers van het gehele Afrikaanse continent, maar ook bevinden ze zich momenteel middenin politieke onrust. Het inkomen van vele ambachtslieden is volledig weg gevallen. Met deze bijzondere samenwerking tussen NRC webwinkel en Fair Fabrics konden de 5 kleine weefcoöperaties in Tunesië elk 3 maanden lang van werk worden voorzien met een eerlijke prijs, een vloerkleed met veel impact.

Technische informatie & onderhoud

Bij uw vloerkleed krijgt u een onderhoudskaart geleverd. Lees hieronder alvast hoe u zo lang mogelijk van uw vloerkleed kunt genieten. De unieke eigenschappen van wol zorgen ervoor dat het zich aanpast aan de verschillende omstandigheden. Wol heeft het vermogen heerlijke warmte te verschaffen als het koud is en koelte als het warm is, terwijl het blijft ademen. Handgemaakte producten hebben soms een klein schoonheidsfoutje, de charme van authentieke producten waardoor ze tevens goed te onderscheiden zijn van perfect gemaakte, vaak goedkopere kopieën. Elk vloerkleed is uniek, want hoewel de werktekeningen standaard zijn, wordt er gewerkt met natuurlijke producten en niet met machine's. Kleuren, patronen en afmetingen kunnen daardoor zeer lichtjes afwijken.

Het is niet ongewoon dat een nieuw, handgemaakt vloerkleed pluizen afgeeft. Tijdens de eerste paar weken komt de wol die tussen de polen van het vloerkleed vastzit omhoog en laat geleidelijk los. U hoeft zich nergens zorgen om te maken, het betreft hier een natuurlijk proces en heeft niks te maken met de kwaliteit van het vloerkleed. Bij normaal gebruik zullen de pluizen langzaam afnemen en uiteindelijk verdwijnen. Het vloerkleed regelmatig stofzuigen en luchten in de buitenlucht houdt hem fris. Gebruik altijd het platte mondstuk bij stofzuigen, nooit een roterende borstel. Nooit te lang in de zon laten hangen/ drogen, want dan verharden de natuurlijke wolvetten (lanoline).

Reinig het vloerkleed alleen als het niet anders kan. Bij vlekken deppen met een licht vochtige doek, niet wrijven. En goed laten drogen. Hij kan ook in de mist worden gehangen, in een vochtige badkamer of je kunt hem zelf benevelen met een plantenspuit. Vloerkleden kunnen in de winter ook in de sneeuw worden gereinigd door ze er even op te leggen. Niet te lang, want dan bevriezen de vezels. In alle gevallen goed laten drogen. Gebruik in elk geval zo min mogelijk zeep en laat het vloerkleed niet weken, want dan gaat de wol vervilten. Nooit uitwringen, maar uitknijpen. En goed naspoelen zodat er geen zeepresten meer achterblijven. Indien nodig kan het vloerkleed worden gereinigd bij een specialist, meld duidelijk dat het vloerkleed van 100% wol is gemaakt.

Over het merk

Fair Fabrics is een Nederlands interieurmerk dat samen met lokale producenten uit verschillende landen werkt. Door de lokale economie op een eerlijke manier te stimuleren draagt Fair Fabrics bij aan duurzame economische ontwikkelingen om maatschappelijke meerwaarde te creëren. De eerlijke en transparante handel kan op deze manier de leefomstandigheden van de producenten en hun omgeving verbeteren, omdat ze rechtstreeks aan de inkomsten van eerlijke handel verdienen. Hiermee wordt het ondernemerschap en de zelfstandigheid van de producenten gestimuleerd. Fair Fabrics is een social enterprise; winst is geen doel op zich, maar een middel om de missie te bereiken.

Meer informatie
MerkFair Fabrics
Back to top