Wandelreeks Belegerde steden in Spaanse tijd

Normale prijs 80,00 Vanaf 80,00
Op voorraad
SKU
Wandel-belegerde-stad-PLU
  • prijs per persoon per wandelreeks
  • wandelt u graag samen? Pas dan het aantal hier onder aan
Lees meer
Gratis thuisbezorgd
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Meer informatie:
Productomschrijving

Wandelreeks

  • wandelreeks met drie wandelingen door Naarden, Haarlem en Alkmaar
  • prijs per persoon
  • onder begeleiding van een bevlogen expert

Wat hebben Naarden, Haarlem en Alkmaar met elkaar gemeen? Alle drie werden belegerd door de Spanjaarden en hebben zich daar hevig tegen verzet. Voor Naarden liep dit slecht af: de belegering eindigde in een bloedbad dat dit jaar precies 450 jaar geleden plaatsvond. De Spanjaarden dachten dat hun volgende doelwit, Haarlem, als een rijpe appel in hun schoot zou vallen na het afschrikwekkende voorbeeld van Naarden. Niets was minder waar: Haarlem hield maar liefst 9 maanden stand voor zij in Spaanse handen overging. De volgende stad op het programma van de Spanjaarden, Alkmaar, liet zich ook niet gemakkelijk innemen: integendeel. Zij wist de vijand te verdrijven dankzij een effectief hulpmiddel: water! (‘bij Alkmaar begint de victorie’). Tijdens deze drie stadswandelingen gaan we terug naar de Tachtigjarige Oorlog in het algemeen en de felle strijd in deze drie steden in het bijzonder. Opvallend genoeg speelden vrouwen een belangrijke rol in het verzet. Alkmaar vereert de heldhaftige Trijn Rembrandts en in Haarlem klom Kenau Simonsdochter op de barricaden. Nieuwsgierig naar hoe deze vrouwen maar ook andere stedelingen zich tegen de Spanjaarden verweerden? Wandel mee door de mooie oude binnensteden van Naarden, Haarlem en Alkmaar en luister naar wat zich hier in de roerige jaren van de zestiende eeuw heeft afgespeeld.

Start data en tijden

zaterdagmiddag 6, 13 & 20 augustus 14:00-16:00 uur
vrijdagochtend 23, 30 september & 7 oktober 11:00-13:00 uur
vrijdagmiddag 23, 30 september & 7 oktober 14:00-16:00 uur
dinsdagmiddag 27 september, 4 & 11 oktober 14:00-16:00 uur

Uw gids

Hanneke Blijham

Hanneke Blijham ontdekte na een aantal jaar in het(muziek)onderwijs te hebben gewerkt dat haar ware passie bij geschiedenis lag. Zij is dan ook geschiedenis gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Na afronding van haar studie heeft ze zich als freelance museumdocent en excursieleider gevestigd. Ze deelt haar liefde voor geschiedenis graag met anderen. Of het nu om stadswandelingen of lezingen gaat; ze duikt er volledig in en weet met veel enthousiasme haar verhaal te brengen.

Voor de uitvoering van deze cursus werkt NRC Webwinkel samen met Vrije Academie. Deze samenwerking bestaat sinds 2011. Als onderwijsinstituut dat sinds 1990 bestaat biedt Vrije Academie NRC het netwerk en faciliteiten om cursussen van een hoog niveau mogelijk te maken.

Back to top