Wandelreeks Hanzesteden

Normale prijs 80,00 Vanaf 80,00
Op voorraad
SKU
Wandel-hanzesteden-PLU
  • prijs per persoon per wandelreeks
  • wandelt u graag samen? Pas dan het aantal hier onder aan
Lees meer
Gratis thuisbezorgd
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Meer informatie:
Productomschrijving

Wandelreeks

  • wandelreeks met drie wandelingen door Zwolle, Deventer, Kampen
  • prijs per persoon
  • onder begeleiding van een bevlogen expert

Zwolle, Kampen en Deventer zijn drie van de negen Hanzesteden in stroomgebied van de IJssel. Dankzij hun ligging aan de rivier floreerden ze in de Middeleeuwen als handelssteden. Ze maakten deel uit van de Hanze, een samenwerkingsverband van handelaren en steden rond de Noord- en Oostzee. Er zijn nog veel overblijfselen uit deze tijd en het is interessant om deze met elkaar te vergelijken. Elke wandeling van voert u langs een van deze Hollandse handelssteden en laat u kennis maken met hun rijke geschiedenis.

We zullen ons echter niet tot de Hanze beperken. Elk van de drie steden heeft een goed bewaarde historische stadskern. In Deventer zullen we het oudste stenen huis van Nederland uit omstreeks 1130 zien. Kampen heeft maar liefst drie stadspoorten, met Zierikzee de enige stad die hierop kan bogen. De blikvanger van Zwolle is de Peperbus, de laatgotische toren van de Basiliek van Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming. Dit is slechts een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden die elke stad rijk is en die wij tijdens de wandelingen zullen bewonderen.

Start data en tijden

woensdagochtend; 14, 21 & 28 sept 11:00-13:00 uur
woensdagmiddag; 14, 21 & 28 sept 14:00-16:00 uur
zondagochtend; 25 sept, 2 & 9 okt 11:00-13:00 uur
zondagmiddag; 25 sept, 2 & 9 okt 14:00-16:00 uur

Uw gids

Hanneke Blijham

Hanneke Blijham ontdekte na een aantal jaar in het(muziek)onderwijs te hebben gewerkt dat haar ware passie bij geschiedenis lag. Zij is dan ook geschiedenis gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Na afronding van haar studie heeft ze zich als freelance museumdocent en excursieleider gevestigd. Ze deelt haar liefde voor geschiedenis graag met anderen. Of het nu om stadswandelingen of lezingen gaat; ze duikt er volledig in en weet met veel enthousiasme haar verhaal te brengen.

Voor de uitvoering van deze cursus werkt NRC Webwinkel samen met Vrije Academie. Deze samenwerking bestaat sinds 2011. Als onderwijsinstituut dat sinds 1990 bestaat biedt Vrije Academie NRC het netwerk en faciliteiten om cursussen van een hoog niveau mogelijk te maken.

Back to top