Wandelreeks Natuur in Noord-Brabant

Normale prijs 80,00 Vanaf 80,00
Op voorraad
SKU
Wandel-Natuurbrabant-PLU
  • prijs per persoon per wandelreeks
  • wandelt u graag samen? Pas dan het aantal hier onder aan
Lees meer
Gratis thuisbezorgd
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Meer informatie:
Productomschrijving

Wandelreeks

  • wandelreeks met drie wandelingen door Brabant:  Bedafse Bergen, De Biesbosch, De Loonse en Drunense Duinen
  • prijs per persoon
  • onder begeleiding van een bevlogen expert

Geen vierkante centimeter Nederland is zonder menselijke geschiedenis en toch laat de natuur zich nooit temmen. Van de Biesbosch tot de Bedaf Bergen, van waterwolf tot zandstorm, overal is te zien dat het juist de mens is die steeds weer aan het kortste eindje trok.
In drie excursies neemt de bioloog Kees Boele je mee door drie unieke Brabantse landschappen. Beginnend bij Bedaf (Uden) in het oosten waar de hoge Peelrandbreuk nooit droog te krijgen was tot aan de Biesbosch in het westen waar verschillende Elisabethvloeden steeds meer dorpen verzwolgen en tientallen vierkante kilometers laagveenmoeras lieten ontstaan. Tussen deze twee uitersten liggen de Loonse en Drunense Duinen met als verbindend thema richting Bedaf het zand en richting de Biesbosch het water. Water, waaraan hier juist gebrek is omdat het hier wegzakt.
Naast de omstaansgeschiedenissen van deze landschappen en de menselijke inpact er op benoemt Kees elke jubelende vogel en elk bloeiend kruid van deze bijzondere natuurgebieden.

Start data en tijden

zondagochtend; 21, 28 augustus & 4 september 11:00-13:00 uur 
zondagmiddag 21, 28 augustus & 4 september 14:00-16:00 uur 
woensdagochtend 24, 31 augustus & 7 september 11:00-13:00 uur 
woensdagmiddag 24, 31 augustus & 7 september 14:00-16:00 uur 
zaterdagmiddag; 10, 17 & 24 september 14:00-16:00 uur

Uw gids

Kees Boele

Bioloog en landschapskenner, drs. Kees Boele is zijn eigen motto: inspirerend groen. Geworteld in het Nederlandse landschap, opgebloeid tussen flora en fauna en wereldwijd uitgegroeid op alle zes continenten. Naast docent bij de Vrije Academie is Kees Boele zelfstandig natuureducator en biedt hij cursussen, lezingen, tekstproductie en natuurfotografie aan.

Voor de uitvoering van deze cursus werkt NRC Webwinkel samen met Vrije Academie. Deze samenwerking bestaat sinds 2011. Als onderwijsinstituut dat sinds 1990 bestaat biedt Vrije Academie NRC het netwerk en faciliteiten om cursussen van een hoog niveau mogelijk te maken.

Back to top