Wandelreeks Vestingsteden

Normale prijs 80,00 Vanaf 80,00
Op voorraad
SKU
Wandel-vestingsteden-PLU
  • prijs per persoon per wandelreeks
  • wandelt u graag samen? Pas dan het aantal hier onder aan
Lees meer
Gratis thuisbezorgd
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Meer informatie:
Productomschrijving

Wandelreeks Vestingsteden

  • wandelreeks met drie wandelingen door Brielle, Willemstad en Gorinchem
  • onder begeleiding van een bevlogen expert
  • prijs per persoon

Stadsgrachten, zware kanonnen en stevige muren met grote poorten: dit zijn de kenmerken van een vestingstad. Tijdens de middeleeuwen was Nederland vele vestingsteden rijk. Deze militair belangrijke steden werden tussen de 15e en 18e eeuw versterkt om de vijand buiten te houden, zodat binnen de muren het bruisende stadsleven kon plaatsvinden. Veel vestingen zijn verloren gegaan, maar sommige kunt u nog steeds bezoeken. In deze wandelreeks krijgt u de kans om drie prachtige parels te ontdekken: Brielle, Willemstad en Gorinchem!

 

De eerste wandeling vindt plaats in Brielle, een stadje dat nog steeds de sfeer ademt van vervlogen tijden. Omdat er sinds 1713 weinig is veranderd aan de vesting, behoren de Brielse vestingwerken tot de belangrijkste overgebleven vestingwerken van ons land.

Tijdens de tweede wandeling gaan we erop uit in Willemstad, waar bastions, soldatenhuisjes, een kazerne, kruitmagazijnen en bunkers nog steeds te bezichtigen zijn.

Voor de laatste wandeling ontmoeten we elkaar in Gorinchem, dat door de ANWB werd uitgeroepen tot de allermooiste vestingstad van Nederland. We lopen over de nog complete vestingwal, vanwaar we een spectaculair uitzicht hebben over de omliggende rivieren. Ook slaan we de stellingmolen, de originele stadspoort en het 'Hugo de Grootpoortje', waardoor Hugo de Groot verkleed als metselaar wegvluchtte na zijn ontsnapping uit Slot Loevestein, niet over

Start data en tijden

zondagochtend 17, 24 & 31 juli Vol 11:00-13:00 uur 
zondagmiddag 17, 24 & 31 juli Vol 14:00-16:00 uur 
zondagochtend 14, 21 & 28 augustus 11:00-13:00 uur 
zondagmiddag  14, 21 & 28 augustus Vol 14:00-16:00 uur 
zondagochtend 11, 18 & 25 september 11:00-13:00 uur 
zondagmiddag 11, 18 & 25 september Extra datum 14:00-16:00 uur

Uw gids

Verena Bakhuizen

Verena Bakhuizen studeerde kunsthistorie aan de Universiteit Leiden, richting kunstnijverheid en design, waarbij ze zich verdiepte in de Nederlandse en Franse glaskunst van 1850 tot heden. Zij volgde daarnaast specialistische colleges op het gebied van 17e, 19e en 20ste-eeuwse beeldende kunst en cultureel erfgoed. Om meer inzicht te krijgen in de manier waarop men in verschillende tijden met kunst en vormgeving omging, heeft ze zich verdiept in de historische rol van verzamelaars, de kunsthandel en musea.

Voor de uitvoering van deze cursus werkt NRC Webwinkel samen met Vrije Academie. Deze samenwerking bestaat sinds 2011. Als onderwijsinstituut dat sinds 1990 bestaat biedt Vrije Academie NRC het netwerk en faciliteiten om cursussen van een hoog niveau mogelijk te maken.

Back to top