Wandelreeks Historische steden

Normale prijs 79,95 Vanaf 79,95
Op voorraad
SKU
NRCA2307
  • Wandelreeks met drie wandelingen door Den Bosch, Nijmegen en Zutphen
  • Onder begeleiding van een bevlogen expert
Lees meer
Gratis thuisbezorgd
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Meer informatie:
Productomschrijving

Wandelreeks Historische steden

  • Wandelreeks met drie wandelingen door Den Bosch, Nijmegen en Zutphen
  • Onder begeleiding van een bevlogen expert
  • Prijs per persoon

Wil je de historische architectuur in eigen land leren kennen? Elke week wandel je twee uur door een bijzondere stad onder leiding van kunsthistoricus Renout Robbertz.

Je start met ’s-Hertogenbosch: de stad van de schilder Jeroen Bosch en de bekende Bossche bollen. Maar dat is lang niet het enige! De wandeling voert u door het middeleeuwse stadscentrum en de binnenstad: het grootste omwalde gebied van Nederland, met nog bestaande vestingwerken en een bastion. Uiteraard wandel je langs de enorme en prachtige St. Janskathedraal, een hoogtepunt en een van de mooiste voorbeelden van de Brabantse gotiek.

Vervolgens komt de oudste stad van Nederland aan bod: Nijmegen! De wandeling start in het Hunnerpark, alwaar de eerste Bataafse nederzetting was gevestigd. Via het Belvédère en de Nicolaas Kapel, daal je af naar de Benedenstad. Tot slot komt de Hollandse Renaissance aan bod.

Als laatste wandel je door Zutphen, een van de negen Hanzesteden aan de IJssel. De geschiedenis van Zutphen bestrijkt meer dan 1700 jaar. In die tijd is het uitgegroeid van een Germaanse nederzetting, via een belangrijk machtscentrum rond 1000 en een succesvolle handelsstad rond 1300 tot een middelgrote stad anno nu. De stad kreeg stadsrechten aan het einde van de twaalfde eeuw en trad toe tot de Hanze. Het Wapen van Zutphen draagt nog altijd de symbolen van een Hanzestad. Tegenwoordig zijn in het centrum van Zutphen nog vele sporen te vinden van de middeleeuwse bloeitijd van de stad, zoals van de ommuring, de Drogenapstoren, en de Spaanse Poort.

* De wandeling in Nijmegen bevat een aantal klimmetjes en is daardoor minder geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn.

Locatie, data & tijden

’s-Hertogenbosch, Nijmegen, Zutphen 5, 12 & 19 juli Woensdagochtend 11:00 - 13:00
’s-Hertogenbosch, Nijmegen, Zutphen 5, 12 & 19 juli Woensdagmiddag 14:00 - 16:00
’s-Hertogenbosch, Nijmegen, Zutphen 1, 8 & 15 augustus Dinsdagochtend 11:00 - 13:00
’s-Hertogenbosch, Nijmegen, Zutphen 1, 8 & 15 augustus Dinsdagmiddag 14:00 - 16:00
’s-Hertogenbosch, Nijmegen, Zutphen 24, 31 augustus & 7 september Donderdagochtend 11:00 - 13:00 
’s-Hertogenbosch, Nijmegen, Zutphen 24, 31 augustus & 7 september Donderdagmiddag 14:00 - 16:00

De gids

Renout Robbertz

Renout Robbertz (1974) is niet enkel een kunsthistoricus, maar ook een professioneel docent. Zo heeft hij lesgegeven aan de Radboud Universiteit. Zijn specialisme is de bouwkunst van 1700 tot heden. Hierbinnen gaat zijn interesse uit naar stedenbouw en volkshuisvesting en architectuurtheorie. Ook heeft hij een passie voor kloosters; de benedictijner monnik en architect Hans van der Laan was het onderwerp van zijn afstudeerscriptie.

Voor de uitvoering van deze cursus werkt NRC Webwinkel samen met Vrije Academie. Deze samenwerking bestaat sinds 2011. Als onderwijsinstituut dat sinds 1990 bestaat biedt Vrije Academie NRC het netwerk en faciliteiten om cursussen van een hoog niveau mogelijk te maken.

Back to top