Wandelreeks Natuur in Noord-Brabant

Normale prijs 79,95 Vanaf 79,95
Op voorraad
SKU
NRCA2308
  • Wandelreeks met drie wandelingen door Brabant
  • Onder begeleiding van een bevlogen expert
Lees meer
Gratis thuisbezorgd
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Meer informatie:
Productomschrijving

Wandelreeks

  • Wandelreeks met drie wandelingen door Brabant
  • Prijs per persoon
  • Onder begeleiding van een bevlogen expert

Brabants water staat steeds meer in de belangstelling. Verdroging in de zomer, overstromingen in de winter, alles vraagt om bijstelling van waterbeheer. Om de effecten van het nieuwe beheer te laten zien neemt onze huisbioloog en landschapskenner Kees Boele je mee langs een drietal Brabantse beken die in het afgelopen decennia grondig gerestaureerd zijn.

De reeks begint bij De Beerze: rond deze beek is in de afgelopen jaren gigantisch veel werk verzet om delen van de beek hun oorspronkelijke bedding terug te geven. Waar mogelijk werden stuwen vervangen door visvriendelijke passages en een vele hectares groot doorstroommoeras mocht weer elke winter onderlopen. Onze wandeling gaat eerst stroomafwaarts tot aan het begin van de Kampina en daarna deels terug langs de andere oever.

De Dommel is alleen in de bovenloop een beek, verder stroomafwaarts is het een niet doorwaadbare riviertje. Delen van het beekbegeleidende bos zijn weer terug en vroegere meanders hersteld. De Loonse Molenwandeling voert eerst stroomopwaarts om daarna met een ruime boog weer terug te keren naar het startpunt.

Het Merkske, waar de reeks eindigt, is grotendeels nog in oorspronkelijke staat te bewonderen. Machtige populieren omzomen delen van deze Nederlands-Belgische beek. Schrale hooilanden worden bezocht door boomkikkers en bijzondere libellen. Onze wandeling voert door de Halsche Beemden (Castelre), een van de mooiste delen van het Merkske.

Neem samen met Kees Boele een kijkje rondom de mooiste beken van Noord-Brabant!

Locatie, data & tijden

 

Beerze, Dommel en Merkske

20, 27 juni & 4 juli Dinsdagochtend 11:00 -13:00 uur 

Beerze, Dommel en Merkske

20, 27 juni & 4 juli Dinsdagmiddag 14:00 -16:00 uur 
Beerze, Dommel en Merkske

16, 23 & 30 juli

Zondagochtend 11:00 -13:00 uur 

Beerze, Dommel en Merkske

16, 23 & 30 juli Zondagmiddag 14:00 -16:00 uur 

De gids

Kees Boele

Bioloog en landschapskenner, drs. Kees Boele is zijn eigen motto: inspirerend groen. Geworteld in het Nederlandse landschap, opgebloeid tussen flora en fauna en wereldwijd uitgegroeid op alle zes continenten. Naast docent bij de Vrije Academie is Kees Boele zelfstandig natuureducator en biedt hij cursussen, lezingen, tekstproductie en natuurfotografie aan.

Voor de uitvoering van deze cursus werkt NRC Webwinkel samen met Vrije Academie. Deze samenwerking bestaat sinds 2011. Als onderwijsinstituut dat sinds 1990 bestaat biedt Vrije Academie NRC het netwerk en faciliteiten om cursussen van een hoog niveau mogelijk te maken.

Back to top