Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 3)

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 1) 

Bric Cenciurio 'Pittatore' DOCG Roero Arneis Piëmonte Italië

 14,95
Bovenstaande prijs is per fles. Bric Cenciurio 'Pittatore' DOCG Roero Arneis Piëmonte Italië is te bestellen per doos van 6.
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 4,95 per bestelling
100% proefgarantie

Hoe werkt de proefgarantie?
Proef uw wijn, maximaal 1 fles per doos. Is die naar wens? Geniet ervan. Is de wijn niet naar wens? Dat is jammer, maar niet erg. Neem contact op met onze klantenservice. U stuurt de overige flessen terug en krijgt uw geld terug.

Waarom kunnen jullie de proefgarantie aanbieden?

Al onze wijnen worden geselecteerd tijdens blindproeverijen. We zijn daarom zeker van de kwaliteit. En zelfs als u een wijn anders beleeft dan door ons omschreven, mag u hem toch gewoon terugsturen. Want smaak blijft nou eenmaal subjectief. U krijgt dan uw geld terug of laat hem vervangen door een andere wijn die u wel bevalt.

Voorwaarden van de proefgarantie
- Maximaal één fles per doos geproefd
- In het geval van een wijnpakket zoeken we naar een gepaste oplossing
- Niet geldig op de Fine Wines, tenzij er een een fout (bijvoorbeeld kurk of azijnsteek) in de wijn zit.
- Proefgarantie is een toevoeging op de wettelijk garantie en doet niets af van de wettelijke garantie waar u als consument recht op heeft.

Bezorgdatum naar keuze

Kies zelf de bezorgdatum met de wijnkalender
Tijdens het afrekenen krijgt u een kalender te zien waarin u zelf de bezorgdatum van uw wijn tot een week vooruit kunt kiezen, zo vindt de levering plaats op een dag die u goed uitkomt. Tot 15.00 uur kunt u kiezen voor bezorging op de volgende werkdag, zodat u uw wijn snel in huis heeft.

Productinformatie

Proefnotitie

Krachtig blinkend, bijna lichtgevend groen/goud. Intens en gelaagd van geur met gebalde citrus-anijssorbet, wit sterfruit en krijterige mineralen. Heel strak, diep en complex van smaak met limoen, venkel, mooi ingebed zuur en massa’s grip op de tong. Uitstekende Roero Arneis met hoog concentraat en lengte. Lokaal ook wel bekend als ‘witte Barolo’ vanwege zijn kracht en rijpingspotentieel. Extra lange rijping ‘sur lie’ voor een vette textuur en hoge fruitintensiteit. Fantastische viswijn, ook erg lekker bij een pasta pesto. 100% arneis. 13% alc. Nu van genieten, oplegbaar tot 2029.

Roero Arneis, ook wel bekend als de ‘witte Barolo’, is wellicht de meest prestigieuze witte wijn van Italië en deze Roero Arneis is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste witte NRC-wijnen.

‘Witte Barolo’
Vroeger stonden in de (rode) nebbiolo wijngaarden van Barolo ook altijd een paar ranken van de witte arneis druif aangeplant. Simpelweg omdat een beetje sap van deze witte druif ook in de grote rode Barolo’s werd verwerkt, waardoor de van nature nogal stugge Barolo milder werd. Vandaar dat Roero Arneis ook wel ‘Barolo bianco’ of ‘witte Barolo’ wordt genoemd. 

Uitzonderlijk rijpingspotentieel
Pittatore uit Castellinaldo in het hart van Piëmonte is een gerenommeerd producent van Barolo en Barbaresco. Zijn Roero Arneis doet qua concentratie en complexiteit niet onder voor zijn grote rode wijnen, en kan volgens hem bovendien wel 10 jaar rijpen! Uitzonderlijk voor Roero Arneis. 

Productkenmerken

Domein Bric Cenciurio
Land Italië
Streek Piëmonte
Inhoud 0,75 L
Alcoholpercentage 13,5%
Druivenras(sen) Arneis
Jaartal 2019
Aantal flessen per doos 6

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Bric Cenciurio 'Pittatore' DOCG Roero Arneis Piëmonte Italië

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden