NRC Wijn Wijnservice februari

Normale prijs 89,60 Speciale prijs 69,00
23% Korting
Op voorraad
SKU
3376302

Bestel nu hier het aantal Wijnservice pakketten die u wilt! Wilt u altijd een verrassende wijn in huis hebben? Dat kan, want met onze NRC Wijnservice heeft u 4x per jaar een verrassend wijnpakket voor slechts € 69,-. Geen keuzestress meer, want wij selecteren de lekkerste wijnen voor u.

Lees meer
Levertijd 3-5 werkdagen Gratis thuisbezorgd
  • Gratis retourneren
  • 100% proefgarantie
  • Kies zelf uw bezorgmoment
Afbeelding vergroten
Proefnotitie

2019 Domaine Bousquet "Cameleon", Malbec, Mendoza, Argentinië
Kleur: warm donkerrood met purperen gloed. Geur: zuiver bouquet van kersen, blauw en zwart fruit met een impressie van viooltjes. Smaak: vol, sappig en goed geconcentreerd, rijk aan cassis, friszoete kersen en bramen met de fraîcheur van hooggelegen wijngaarden. Daarnaast zijdezachte plaktannines en subtiel eiken in de zilt/zoete afdronk. Bijzonder geslaagde malbec van vooraanstaand domein. 6 maanden gerijpt op eiken vaten. Druiven: 85% Malbec, 5% Merlot, 5% Cabernet, 5% Syrah van wijngaarden op 1200 meter hoogte in de Gualtallary-vallei. Alcohol: 14,5% vol. Drinkadvies: nu van genieten tot 2025.

Recepttip: Deze malbec gaat goed samen met een chili con carne gerecht.

Bereidingswijze: Fruit de ui en knoflook, voeg het gehakt toe en kook tot dat deze bruin is. Roer de tomaten, verse chili, komijn, koriander, kaneel erdoor evenals een bouillonblokje. Breng op smaak met peper en zout. Breng het geheel aan de kook. Dek af met een deksel en kook op laag vuur gedurende ongeveer 1 uur,  af en toe roeren tot het mengsel rijk en dikker is. Voeg daarna de bruine bonen en verse koriander toe. Laat nog 10 minuten zonder deksel doorkoken. Serveer met rijst en een grote groene salade. 

2019 Rêve des Roches Réserve, Merlot - cabernet sauvignon, IGP Pays d’Oc, Frankrijk
Kleur: Stevig purperrood. Geur: Aantrekkelijk met zoete blauwe bessen en bramen met een subtiele toets vanille van het eiken. Smaak: Zacht en sappig, vol donkere merlot-kersen en cassis van de cabernet met een impressie van ceder en cacao. Daarnaast een mooie fraîcheur en de intensiteit van een Bordeaux uit een goed jaar. Uitstekende Réserve! Deels gerijpt op eiken. Druif: 50% merlot, 50% cabernet sauvignon. Alcohol: 13% vol. Drinkadvies: Nu van genieten tot 2026. Lekker bij entrecote, pasta ai funghi en harde belegen kazen.

Recepttip: Deze merlot-cabernet gaat goed samen met een pasta ai funghi.

Bereidingswijze: Breng wat water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook tot al dente. Snij de knoflook fijn en maak de champignons iets kleiner. Verhit de olijfolie in de koekenpan, voeg de knoflook en champignons toe en bak deze vervolgens 2 minuten. Voeg wat oat/haver drink en het groentebouillonblokje toe. Laat de champignons 10 minuten sudderen zonder deksel. Voeg de spinazie toe aan het geheel en roer tot het geslonken is. Serveer de pasta met de champignons en spinazie. Voeg een handje amandelen toe. Heerlijk!

2020 Elterwater Views, Sauvignon blanc, Marlborough, Nieuw-Zeeland
Kleur: Schitterend bleek witgeel/groen. Geur: Intens stuivend van geur met citrus, passievrucht, lychee en een vleugje verse groene kruiden. Smaak: Sappig, verfrissend en bijzonder levendig van smaak met roze grapefruit, limoen, passievrucht en rijp sterfruit. Strakdroge sauvignon blanc met hoge finesse. Druif: 100% sauvignon blanc. Alcohol: 12,5% vol. Drinkadvies: Nu drinken tot 2022. Ideaal als verkwikkend aperitief of als begeleider bij schaal en schelp.

Recepttip: Deze sauvignon blanc is heerlijk als begeleider bij gerookte zalm.

Bereidingswijze: Kook de pasta. Verhit ondertussen de olie in een grote pan en bak de knoflook. Voeg de spinazie toe en kook verder tot het net geslonken is. Roer de roomkaas, het citroenschilensap en wat zwarte peper erdoor. Giet vervolgens de pasta af maar bewaar een paar lepels van het kookwater. Voeg de zalm, basilicum en pasta toe aan de zojuist gemaakte saus. Voeg het bewaarde kookwater toe om het geheel los te maken.

2017 Castellino, Sangiovese-Cabernet, Rubicone IGT, Italië
Kleur: Ondoorzichtig dik warm donkerood. Geur: Uitbundig bouquet van kruidige Sangiovese, fris sappige cassis en romige Emilia Romagna weelde. Smaak: Krachtig en mondvullend rijk van smaak, vol sappige zwarte bessen, Italiaanse specerijen in een romige textuur. Krachtige klasse Rubicone met body en molligheid. Druiven: 85% Sangiovese en 15% Cabernet Sauvignon. Alcohol: 13% alc. Drinkadvies: Nu van genieten bij lasagne met kruidig gehakt, kalfsoesters in romige saus en Parmezaanse kaas. Houdbaar tot 2023.

Recepttip: Deze sangiovese-cabernet kunt u perfect drinken bij kalfsoesters in romige saus.

Bereidingswijze: Verhit de olie en de boter in een bakpan. Voeg één minuut na de sjalotjes, champignons, tijm en peper en zout toe en kook, af en toe roerend, gedurende 5 minuten, of tot de champignons zacht zijn. Voeg daarna de knoflook toe en kook deze 1 één minuut. Voeg de demi-glace saus toe en laat 5 minuten sudderen. Voeg de room toe en laat inkoken tot het licht verdikt is. Dek af met een rondje beboterd vetvrij papier en houd warm.

Snijd het kalfsvlees en breng op smaak met peper en zout. Verhit olijfolie en boter in een grote pan. Voeg  het vlees toe en bak 1 minuut aan elke kant. Breng het geheel een minuut in de saus en breng het mengsel op smaak met vers citroensap.

2019 Golden Condor, Carmenère Reserva, D.O. Colchagua Valley, Chili
Kleur: stevig donker purperrood. Geur: prachtig rijp en fruitrijk van geur met cassis, zoete zwarte kersen en een vleug vanille. Smaak: sappig en rijk van smaak met een vettige textuur en luxe nuances als vanille, cederhout en vers gebrande koffiebonen. Top carmenère! De overtuigende winnaar van onze blinde Chili-proeverij. 6 maanden gerijpt op medium en stevig getoaste Franse en Amerikaanse eiken vaten. Druif: 100% carmenère. Alcohol: 13,5% vol. Drinkadvies: Nu van genieten tot 2025. Lekker bij geroosterd vlees, chili en harde belegen kazen.

Recepttip: deze carmenère is overheerlijk bij een sappige biefstuk.

Bereidingswijze: Laat de steak ongeveer 15 tot 30 minuten op kamertemperatuur komen. Snijd overtollig vet weg. Verwarm de oven voor op 230 graden Celcius en plaats een grote koekenpan in de oven terwijl deze opwarmt. Haal de pan uit de oven en zet op hoog vuur op het fornuis. Droog de steaks met keukenpapier, wrijf ze in met olie en breng ze rijkelijk op smaak naar eigen inzicht. Wanneer de pan heet is, voeg dan de steaks toe en schroei ze 1 minuut aan elke kant. Plaats vervolgens de pan in de oven en bak 4-6 minuten aan één kant. Draai om en bak de andere kant nog 4-6 minuten. Haal de pan uit de oven en laat hem een paar minuten rusten. Bedek elke steak met een plak boter en indien gewenst verse kruiden.

Wijnservice Februari

Wilt u altijd een verrassende wijn in huis hebben? Dat kan, want met onze NRC Wijnservice ontvangt u 4x per jaar een verrassend wijnpakket voor slechts € 69,-. Geen keuzestress meer, want wij selecteren de lekkerste wijnen voor u.

Altijd een verrassende wijn in huis
NRC Wijn slaagt er al jaren in om voor u wijn te selecteren met een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Onze inkopers speuren alle windstreken af op zoek naar wijn waar u blind op kunt varen.
Met de NRC Wijnservice kunt u op een makkelijk manier deze nieuwe aanwinsten proeven. U ontvangt van ons 4x per jaar een nieuw, verrassend wijnpakket met 8 flessen waarvan sowieso 4 verschillende wijnen voor slechts € 69,-. Gratis bezorgd en altijd met een voordeel van minimaal € 20,-. Daarnaast krijgt u bij elke wijn een passende recepttip.

Altijd als eerst de Wijnservice kunnen bestellen? 
Wanneer u uw eerste Wijnservice pakket nu bestelt ontvangt u ieder kwartaal als eerst de aanbieding het Wijnservice pakket te bestellen. 

Met NRC Wijnservice kiest u voor:
• Elk kwartaal een nieuw wijnpakket
• Altijd 8 flessen wijn voor slechts € 69,- euro
• Minimaal € 20,- voordeel per pakket
• Tenminste vier verschillende wijnen
• Verrassende wijn & spijs combinaties
• Gemak: uw wijn wordt gratis bezorgd
• Levering in februari, mei, augustus en november

Back to top