De Kluisberg, de Zwarteberg, de Koppenberg, de Paterberg en de Kemmelberg zijn genoegzaam bekend van de wielerklassiekers. Maar weet u de Kultien liggen, reed u ooit al op de Vidaigneberg, bedwong u de Hengstenberg, is de Parikeberg het kneusje van de hellingen, bent u naar de benen van Tom Boonen gaan kijken op de Taaienberg, of koerste u al uw zielenheil tegemoet naar Scherpenheuvel?
Luc Verdoodt schreef een even leesbare als amusante gids voor fietsfanaten en wielertoeristen: over wat hij voelde in de kuiten en wat daarbij door zijn hoofd ging. Fietsen doe je immers met de benen en het hoofd tegelijk.
Vlaams toppenboek voor de fiets is een ranking van honderd toppen die informeert over afstand, hoogtemeters, wegdek, stijgingspercentage, het koershistorische belang en de Mont Ventouxfactor.
Luc Verdoodt (1969) denkt elke zeven seconden aan de koers en probeert minstens 365 uur per jaar te fietsen in binnen- of buitenland. Hij schrijft voor het fietsmagazine Grinta! en vernoemde zijn zoon Briek naar de legendarische flandrien Briek Schotte.