Italië

Cava Brut, Castell de Sant Pau

9,95
Op voorraad
SKU
29066
  • Herkomst
    Italië

Verfrissende, levendig bruisende Cava Brut. Sprankelend en frisdroog van smaak met citrus, aalbes, appel, een vleugje toast en een fijne, opwekkende mousse.

Lees meer
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 4,95
Dit product is alleen per 6 flessen te bestellen
  • Gratis retourneren
  • 100% proefgarantie
  • Kies zelf uw bezorgmoment
Afbeelding vergroten
Proefnotitie

Licht witgeel met levendige mousse. Subtiel bouquet van appel, peer, witte bloesem en brioche. Sprankelend en frisdroog van smaak met citrus, aalbes, appel, een vleugje toast en een fijne, opwekkende mousse. Verfrissende, levendig bruisende Cava Brut. 24 maanden ‘sur lie’ gerijpt voor extra rijkdom aan smaak. 35 tot 45 jaar oude stokken. 40% xarel-lo, 30% macabeo, 30% parellada. 11% vol. Nu heerlijk, oplegbaar tot 2023. Lekker als aperitief, bij zeevruchten, hartige tapas.

Over deze wijn

Deze Cava Brut, Castell de Sant Pau komt van Maset del Lléo, een wijngoed dat sinds 1777 wordt gerund door de familie Massana. De wijn wordt gemaakt van inheemse druiven xarel-lo, macabeo en parellada, en rijpt 24 maanden in de eeuwenoude in krijt uitgehouwen kelders (‘cavas’, hier ontleent cava zijn naam aan). De productie is beperkt, de wijn werd tot nu toe vooral aan lokale klanten verkocht. NRC Wijn beschikt nu exclusief over een kleine partij van deze uitstekende mousserende wijn.

Volgens de Spaanse wet moet Cava gemaakt worden volgens de ‘Méthode Traditionelle’, vroeger bekend als de ‘Méthode Champenoise’. Dit houdt in dat de wijn zijn 2e vergisting, waarbij de ‘mousse’ of bubbels ontstaan, op fles krijgt (dus niet door simpelweg koolzuur aan de wijn toe te voegen, zoals bijvoorbeeld bij de meeste Prosecco gebeurt). De minimale wettelijk verplichte duur van deze tweede vergisting is 9 maanden.

Deze Cava vergistte maar liefst 24 maanden op fles en bovendien ‘sur lie’ (op z’n eigen gistcellen), analoog aan de betere Champagnes. Dit geeft een rijkere textuur, fijnere ‘mousse’ en hogere smaakintensiteit. Gemaakt van druiven van relatief hoog gelegen wijngaarden in Alt Penedès (500-800 m.), waardoor de wijn van nature de juiste frisheid heeft. De wijn werd bekroond met 92/100 punten van het vakblad Wine&Spirits.

Meer informatie
WijnkleurMousserend
Alcoholpercentage12,5%
LandItalië
Back to top