Colleges Art nouveau & art deco

Adviesprijs 315,00 290,00
Op voorraad
SKU
NRCAC2405

In tien colleges maak je kennis met twee stijlen die bepalend zijn voor het eerste deel van de twintigste eeuw. Laat je meeslepen door schilders als Delauney, laat je betoveren door de ontwerpen van Coco Chanel en laat je inspireren door architecten als Gaudí en Berlage!

Lees meer
Uiterlijk 7 dagen voor aanvang per e-mail Gratis thuisbezorgd
 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Veilige en makkelijke betaalopties
 • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
 • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
 • 10 hoorcolleges
 • Te volgen online en op locatie
 • Start in september 2024 of januari 2025

Ontdek deze publiekslieveling! Als een sierlijke vlek verspreidt art nouveau zich rond 1900 over Europa. Flamboyante lijnen, grafische motieven en geometrie; dat kun je hier verwachten. Waarom die drang om de omgeving mooier te maken? En hoe uitte die zich in de kunsten?

Floraal, sierlijk of geometrisch
De Academische kunst was eind 19e eeuw de standaard in Europa. Kunstenaars hebben schoon genoeg van al die zouteloze neostijlen. Als reactie daarop vinden ze een nieuwe kunst ‘art nouveau’ uit: floraal en sierlijk, óf juist sober en geometrisch. Binnen deze stijl draait alles om verfraaiing én verbetering. In elk land heeft hij een andere naam: Jugendstil, Sezession, stile floreale of nieuwe kunst.

Art deco in kunst en design
Na de Eerste Wereldoorlog neemt art deco het straatbeeld over. Brutale ontwerpen, briljante kleuren, geometrie, technologie, versiering, swing en losbandigheid. Niet alleen gebouwen, ook treinen en schepen worden volgens swingende nieuwe vormideeën ontworpen en ingericht. Art deco kent geen oprichters of eenduidige visie, maar drukt wél een stempel op alle takken van kunst en design. Het is de eerste internationale twintigste-eeuwse totaalstijl.

Beeldbepalende stijlen
In tien colleges maak je kennis met deze twee stijlen die zo bepalend zijn voor het eerste deel van de twintigste eeuw. Laat je meeslepen door schilders als Delauney, Mucha en Klimt, laat je betoveren door de ontwerpen van Coco Chanel of René Lalique en laat je inspireren door architecten als Gaudí en Horta!

Locatie, data & tijden
Overige informatie

Sta je ingeschreven voor een activiteit in een zaal op locatie?

 •  Je ontvangt uiterlijk 7 dagen voor aanvang per e-mail je bewijs van deelname met de benodigde informatie
 • Prijs is exclusief wekelijkse entree bij reeks in een museum

Sta je ingeschreven voor een online college?

 •  Je ontvangt 1 uur voor aanvang een link waarmee je de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen
 • De eerstvolgende werkdag ontvang je een link waarmee je de registratie van de lezing nog 7 dagen kunt terugkijken
 • Het bijwonen van de lezing kan op je eigen computer, laptop of tablet. Je hebt hiervoor een goede internetverbinding en geluid nodig

Prijs is inclusief een digitale hand-out.

Voor de uitvoering van deze cursus werkt NRC Webwinkel samen met Vrije Academie. Deze samenwerking bestaat sinds 2011. Als onderwijsinstituut dat sinds 1990 bestaat biedt Vrije Academie NRC het netwerk en faciliteiten om cursussen van een hoog niveau mogelijk te maken.

Back to top