Ontdek meer over deze reis

  • De reis in het kort
  • Dagprogramma
  • Route
  • Sprekers & lezingen
  • Reisuitbreidingen
  • Boekingsinformatie

Vragen over deze reis?

Van Oud-Perzië naar modern Iran

  • Bijzondere academie naar Iran
  • Met bijdrage van Carolien Roelants en Thomas Erdbrink
v.a. €3695 p.p.

De reis in het kort

Met lezingen door schrijver Kader Abdolah en Neil van der Linden, kenner van de Islamitische kunst en cultuur. Sprekers op locatie: Midden-Oostenexpert Carolien Roelants en correspondent Thomas Erdbrink, bekend van de bekroonde TV-serie ‘Onze man in Teheran’

Cyrus, Darius en hun dappere strijders, de dichters Ferdowsi, Saadi, Hafez en Omar Khayyam, oude godsdiensten als Zoroastrisme, Manicheïsme en Soefisme, adembenemende paleizen – dat is het oude Perzische Rijk. Dat sprookjesachtige Perzië eindigde met het jetset-vorstenpaar Sjah Reza Pahlavi en de mooie Fara Dibah. Het moderne Iran treedt langzaam uit de schaduw van ayatollah Khomeini: een land waar niets mag maar alles kan, door de humor, wijsheid en inventiviteit van de veelal goed opgeleide Iraniërs. Het land heeft een bloeiende filmindustrie, die keer op keer met internationale prijzen wordt bekroond. Overal klateren overal fonteinen en ruikt het naar rozenolie, saffraan en kardemom. Kortom: exotische traditie en onstuitbare modernisering kenmerken hedendaags Iran.

Oud-journalist en Midden-Oostenexpert Carolien Roelants scheidt feiten van hypes en de in Teheran wonende correspondent Thomas Erdbrink geeft u inside informatie.
Prof. Mohammad Marandi, spreker namens Iran voor CNN en BBC staat open voor vragen tijdens het bezoek aan de Universiteit van Teheran.

Dagprogramma

Dag 1
zondag 31 oktober Amsterdam - Teheran

Na rechtstreekse vlucht aankomst ’s avonds in Teheran. Transfer naar het centraal gelegen hotel Espinas en overnachting.

Dag 2
maandag 1 november   Teheran

Vanochtend een opening NRC Handelsblad-academie en een inleiding op de Iraanse samenleving door de Nederlandse ambassadeur. Vervolgens verkenning van de bruisende Iraanse hoofdstad (13 miljoen inwoners) met bezoek aan het ommuurde, weelderige Golestan-paleis, regeringszetel van de voorlaatste koninklijke dynastie van Iran, later door de Pahlavi’s gebruikt voor ontvangsten. Aansluitend een bezoek aan het Reza Abassi Museum met een unieke verzameling ‘Goud der Achaemeniden’ Einde middag een bezoek aan het Museum voor Moderne  Kunst, in 1977 geopend door Farah Diba en twee jaar later weer gesloten. De grote collectie westerse moderne kunst (David Hockney, René Magritte, Roy Lichtenstein etc.) bleef 20 jaar aan het oog van de wereld onttrokken en is ook nu zelden toegankelijk, terwijl het de mogelijk waardevolste collectie moderne kunst buiten Europa en Amerika is.

Dag 3
dinsdag 2 november Teheran-Qom

Vanochtend een bezoek aan de universiteit van Teheran en een toelichting door prof. M.  Marandi op de  ontwikkelingen in Iran.  Na de lunch een rondleiding in de juwelencollectie, ondergebracht in de kluis van de Centrale Bank, langs topstukken als de roze Darya-e Noor (182 karaat!), de bekende Pauwentroon en de kroningskronen die voor Fara Dibah zijn vervaardigd. Aansluitend vertrek naar Qom met onderweg een bezoek aan het mausoleum van ayatollah Khomeini en de daarnaast gelegen begraafplaats Behesht e-Zahrah. De Iraanse revolutie van 1979 werd in gang gezet door de terugkeer van de 20 jaar verbannen Khomeini, die zich vestigde in Qom, nu een van de belangrijkste centra van de sjiitische islam. Hij woonde hier in een zeer eenvoudig optrekje en is er ook in 1989 overleden, maar hij ligt begraven in een nieuw gebouwde moskee in het zuiden van Teheran. ’s  Avonds in Qom een lezing door Carolien Roelants.

Dag 4
woensdag 3 november Qom – Kasjan - Isfahan

Qom is een van de heiligste steden van Iran, bekend om vele Koranscholen. Hier wordt de islamitische universiteit -  Al-Hikmah Instituut- bezocht en gaat Carolien Roelants in gesprek met Iraanse geestelijken. Net als voor de pelgrims is ons volgende doel het Mausoleum van Fatima, de zuster van de 7de imam, die hier in 816 stierf. Van ver ziet men de enorme gouden koepel boven haar mausoleum en de sierlijke minaretten. Na het bezoek aan het religieuze complex vertrek naar Kasjan, een oase aan de rand van de Rasht-e Kavir woestijn, beroemd om zijn grootse, 19e-eeuwse koopmanshuizen, staaltjes hoogstaande Iraanse architectuur, en de sfeervolle bazaar, overdekt met gewelven en bogen. Er zijn winkels voor zilveren spiegels of theepotten, tapijten, sieraden, chadors; geuren van schapenbout en rozenparfum, zoetigheden en kruiden wisselen elkaar af. Bezoek aan de huizen van Seyyed Ja'far Boroujerdi, de tapijthandelaar die dit huis 130 jaar geleden liet bouwen. Afsluitend een kijkje in de 500 jaar oude Hammam-e Sultan Mir Ahmad, een klassiek Iraans badhuis, en de koninklijke tuin van Fin (Unesco-erfgoedlijst), ontworpen door Sjah Abbas I. Overnachting in Isfahan.

Dag 5
donderdag 4 november Isfahan

Isfahan is een van de hoogtepunten van deze reis: paleizen met bijzonder mozaïekwerk, moskeeën met spiegeltjes tot in de hemel, pleinen, theehuizen... Deze fascinerende stad ligt aan de Zijderoute en was een van de belangrijkste hoofdsteden van de Safavidendynastie. Gedurende 2500 jaar heeft het de meest diverse talen, culturen en gewoontes in zich verenigd. Sjah Abbas I de Grote verhief deze stad in 1587 tot zijn glorieuze hoofdstad. De architectuur, kunsten en tapijten uit die periode werden nooit meer geëvenaard. De stadsverkenning in Isfahan begint met het Naghshe Jahan  Plein, een van de mooiste pleinen ter wereld, waaraan het paleis van Sjah Abbas  - Ali Qapu ligt,

met een verhoogd terras zodat de sjah zijn geliefde sport, het polospel, goed kon volgen. De wandeling gaat langs Sheikh Lotfollah moskee en het mooiste monument van Isfahan: de Imam Moskee, geheel bedekt met blauw tegelwerk.

 ‘s Avonds wandeling langs  monumentale bruggen over de ondiepe Zayadaneh-rivier, waar een groot deel van het sociale leven van Isfahan zich afspeelt.

Dag 6
vrijdag 5 november Isfahan

Vanochtend een bezoek aan de labyrintische vrijdagmoskee. Deze moskee is in de loop van eeuwen ontstaan en staat in de bazaar van Isfahan. Vervolgens de christelijke wijk Jolfa – een wijk met een geheel ander, mondainer karakter dan de stad zelf. Sjah Abbas I haalde de Armeniërs naar Iran om de handel te bevorderen, waarbij hij hen vrijheid van godsdienst beloofde. Bezichtiging van de met indrukwekkende fresco’s versierde Vank-kathedraal. Niet alleen zijn de schilderingen in de kerk zeer kleurrijk en de moeite waard, ook is het museum interessant en treffen we er een monument voor de Armeense genocide van 1915 aan. De unieke, vaak zeer eenvoudige versieringen, vermengd met rijke decoraties maken deze moskee uniek. In de middag bezoek aan het paleis-museum Chehel Sotun, gebouwd door Abbas I om gasten te ontvangen. Fresco 's beelden de grote triomfen van de sjahs.  De liefhebbers kunnen hierna door de enorme Bazar e-Bozorgh terugwandelen richting hotel. Aan het eind van de dag kan facultatief een zurkaneh-training bijgewoond worden, een combinatie van traditionele atletiek en preek. Deze op de rituelen van de Perzische krijgers gebaseerde sport werd geïnstitutionaliseerd onder sjah Reza Pahlavi als training voor zijn lijfwacht.  Zurkaneh is inmiddels Unesco Werelderfgoed. Overnachting in Isfahan

Dag 7
zaterdag 6 november Isfahan – Naïn - Yazd  

Vanochtend vertrek naar Yazd, een van de oudste woestijnsteden van Iran. De stad, omgeven door twee woestijnen, beschikt over voldoende water door ondergronds gegraven kanalen vanaf het verderop gelegen gebergte. Onderweg naar Yazd stop in het stadje Naïn – o.m. voor een bezoek aan de oude Vrijdagsmoskee.  Vervolgens bezoek aan het 2000 jaar oude Narin citadel, nog uit de tijd van Meden. Volgens lokale overlevering was dit de residentie van de koning Solomon. Aansluitend bezichtiging van het oude karavanserai in Maybod, een stadje ooit gelegen aan de Zijderoute. Overnachting in Yazd.

Dag 8
zondag 7 november Yazd 

Yazd is het centrum van het pre-islamitische geloof van de Iraniërs, het zoroastrisme. In de stad en omgeving wonen relatief nog veel zoroastriërs, volgelingen van profeet Zarathoestra. De tempel en de toren der stilte worden bezocht.
Ook in Yazd ontbreekt de vrijdagmoskee niet, die dateert uit 1324 en het hoogste portaal en de hoogste minaretten van heel Iran heeft, met schitterende mozaïeken versierd. 
De Dolat Abad tuin met de windtoren zijn bijzonders bezienswaardig. Aandacht verdient het Amir Chakhmagh-complex, dat ‘s avonds baadt in een zacht oranje licht. Het oude gedeelte van Yazd is een doolhof van middeleeuwse straatjes met traditionele lemen huizen, opvallende bagadirs en de bazaar. Overnachting in Yazd.

Dag 9
maandag 8 november Yazd - Pasargadae - Sjiraz 

Vanochtend vertrek naar Sjiraz met onderweg bezoek aan Pasargadae (Unesco-werelderfgoed), ooit de eerste stad van het Achaemenidische rijk, verbonden met Cyrus II, ook wel de Grote genoemd. De stad is bekend om resten van de beroemde tuinen van Pasargadae en een eeuwenoud ijshuis. Later in de middag aankomst in Sjiraz, stad van wijn en nachtegalen. In de 14e eeuw was Shiraz een cultureel en artistiek centrum waar kalligrafie en letterkunde bloeiden. De eerste stadsverkenning begint met een wandeling door de Eram-tuin (Unesco-Werelderfgoed) met het Qavamhuis, van een 19e-eeuwse familie, en het bezoek aan het graf van de dichter Hafez, waar mannen diens gedichten voordragen. In Iran bestaat een gezegde: in ieder huis moet de Koran liggen en enkele werken van Hafez.

Overnachting in Sjiraz.

Dag 10
dinsdag 9 november       Sjiraz  – Persepolis – Sjiraz 

Vandaag alle aandacht voor de archeologische site Persepolis (Unesco), dramatisch gelegen op een hoogvlakte midden in de woestijn. Deze ceremoniële hoofdstad van de Achaemenidische koningen en een van de belangrijkste complexen uit de oudheid was ook de stad van Darius en Xerxes, geduchte tegenstanders van de Grieken, vooral van Alexander de Grote, die de Perzen wist te verslaan. Twee reusachtige, gevleugelde stieren bewaken de entree van deze sublieme site.
Sjah Reza heeft hier in 1971 met een waanzinnig overdadig feest de 2500ste verjaardag van de Perzische monarchie gevierd, wat het begin van het einde bleek van die monarchie.
Niet ver van Persepolis liggen de koningsgraven van Naqsh-e-Rostan, de laatste rustplaats van Darius I en II. Zij liggen hoog in de rotsen, onbereikbaar voor rovers. Beroemd zijn de bas-reliëfs uit 1000 v. Chr. Na terugkomst in Sjiraz het mausoleum van Mir Ahmad met ingelegd spiegelglas, bekendste pelgrimsoord van het sji'isme. Overnachting in Sjiraz.

Dag 11
woensdag 10 november  Sjiraz-Teheran

Vanochtend bezoek aan de mooiste moskee  - de Nasir al Molk-moskee, waar het gekleurde glas in de zon schittert; Daarna het Narejestan Paleis  en de citadel van Karim Khan, onder welke de stad een bijzondere opleving kende. Ten slotte tijd voor de bazaar van Sjiraz, vol specerijen en theehuizen.  Later in de middag vlucht naar Teheran, na aankomst rit langs het in 1971 opgerichte monument voor het superfeest van de sjah op de luchthaven Mehrabad, wat tegenwoordig het Azadi (Vrijheids)-plein heet. Afscheidsdiner en overnachting in Teheran.

Dag 12
donderdag 11 november Teheran – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven en vertrek naar Amsterdam.

De route

De reis vangt aan in Teheran en gaat via Isfahan naar de monumenten van Persepolis

Sprekers voorafgaand aan de reis

Kader Abdolah
Kader Abdolah Schrijver

(Iran, 1954) is een van de succesvolste en meest geliefde schrijvers uit ons taalgebied. Met romans als Spijkerschrift, Het huis van de moskee, Papegaai vloog over de IJssel, Salam Europa! (longlist ECI Literatuurprijs 2017) en Het pad van de gele slippers veroverde hij honderdduizenden lezers. In 2008 publiceerde hij zijn hervertelling van de Koran, waarvan meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht. In oktober 2020 verscheen zijn nieuwe boek 1001 nacht. 1001 nacht speelt al vanaf zijn jeugd een belangrijke rol in het leven van Kader Abdolah. De vertellingen zijn verhalen van de betovering van het woord. Een betovering die Kader Abdolah, wiens boeken in meer dan twintig talen vertaald zijn, als geen ander kent.

Neil van der Linden
Neil van der LindenSpecialist Arabische en Islamitische kunst en cultuur

(1952) studeerde af in medicijnen en rechten, maar is gespecialiseerd in Arabische en islamitische kunst en cultuur, met name de muziek en het theater. Als advocaat schreef hij over muziek en theater in tijdschriften, van Vrij Nederland tot Toneel Theatraal. Hij werkte als dramaturg bij het Ro Theater, het Noord Nederlands Toneel, De Tijd en het Holland Festival. In 1989 werd hij secretaris van de Raad voor de Kunst in achtereenvolgens de commissies Film, Theater en Muziek en intussen ook Intercultureel. In 1994 begon hij met culturele uitwisselingsprojecten met het Midden-Oosten. Sinds 2003 is hij programmeur Arabische muziek bij Paradiso en freelance-organisator van interculturele projecten.

Sprekers op locatie

Thomas Erdbrink
Thomas ErdbrinkJournalist

Sinds 2002 correspondent in Teheran, werkt(e) voor NOS Journaal, Nieuwsuur, NRC Handelsblad, The Washington Post, The New York Times, De Standaard, BNR Nieuwsradio en het Duitse blad NEON Magazine. In 2016 presenteerde hij Zomergasten. Zijn verslaggeving in Iran begon in 2002, waar hij onder meer schreef voor de Washington Post. Vanaf 2012 werkte hij voor de New York Times. Erdbrink doet niet alleen verslag van Iran, maar ook van omringende landen. Zo was hij medeauteur van het boek Welkom Amerika, in jullie graf uit 2007 over Irak na de val van Saddam Hoessein. In 2015 zond de VPRO de vierdelige documentaireserie Onze man in Teheran uit. Hij is een van de weinige in Iran geaccrediteerde westerse journalisten.

Carolien Roelants
Carolien RoelantsJournalist, Midden-Oosten expert

Zij begon haar journalistieke loopbaan in 1975 als buitenlandredacteur bij het ANP. In 1977 trad ze in dienst bij de buitenlandredactie van NRC Handelsblad, waar ze vanaf midden jaren tachtig de Midden-Oosten-verslaggeving coördineerde. In 2001 schreef ze het boek ‘Iran achter de Schermen’, dat in 2008 in een geactualiseerde druk uitkwam. In 2007 publiceerde ze samen met Thomas Erdbrink ‘Welkom Amerika, in jullie graf’, over de Amerikaans-Britse invasie van Irak. In november 2013 kwam bij Nieuw Amsterdam ‘Saoedi-Arabië, de revolutie die nog moet komen’ uit, dat ze samen met Universiteit van Amsterdam-docent Paul Aarts schreef. Dit boek is inmiddels ook in het Engels en Arabisch uitgekomen. In augustus 2013 ging ze met pensioen. Ze schrijft onder andere nog een wekelijkse column over het Midden-Oosten in NRC Handelsblad en NRC Next.

Reisverlenging

Hoogte punten van Noord Iran

Dag 1
donderdag 11 november Teheran – Qazvin - Rasjt

Vertrek naar Qazvin, een van de oudste steden (7000 v. Chr.) en hoofdstad van Perzië ten tijde van de Safavidische sjah Tahmab I. Hier wordt de Ali Qapu of Hoge Poort bezocht.  Daarna het mausoleum Imamzadeh Hossein – het  graf van de zoon van de 8e imam, Ali al-Ridha ('Hazrat-e Reza'), gebouwd in de 16e eeuw als bedevaartsoord. De vrijdagmoskee dateert vermoedelijk uit de 8e eeuw, hoewel herhaaldelijk gerestaureerd. De geur- en kleurrijke bazaar is zeer de moeite waard, daar de stad het centrum van zijde- en katoenproductie is. De Sa'd-al Saltaneh-karavanserai uit de 18e eeuw is nu het designcentrum van de stad. Het Chehel Sotun-paleis van Shah Ṭahmāsb uit de 13e eeuw, waar tegenwoordig een kalligrafiemuseum gehuisvest is, is een mooie afsluiting van dit stadsbezoek. ’s Middags vertrek naar Rasjt, alwaar overnachting.

Dag 2
vrijdag 12 november Rasjt – Masouleh - Anzali

Rasjt is een van de grootste Iraanse steden, vlakbij de Kaspische Zee, met een bijzonder turbulente geschiedenis. De ligging heeft het lot van deze ‘poort naar Europa’ bepaald. Ooit deel van het prachtige Sassanidenrijk en daarna van Rusland (veroverd door Peter de Grote), was de provincie korte tijd onder Britse invloed en in 1920-21 de Iraanse Socialistische Sovjetrepubliek. De stad is bekend om de eerste nationale bibliotheek, de eerste Iraanse bank en de eerste apotheek. Een bijzondere bezienswaardigheid is het oude (10e eeuw na Chr.) stadje Masouleh, letterlijk tegen de klippen op en in de rotsen gebouwd, vlakbij Rasjt. Na bezoek aan deze unieke stad, een kilometer boven zeeniveau, vertrek naar Anzali, gelegen aan de Kaspische zee. Een boottocht en overnachting in Anzali.

Dag 3
zaterdag 13 november Anzali – Ardabil – Sar ‘Eyn

Vanochtend vertrek via de pittoreske landschappen van de Khalkhalweg naar het hoog gelegen Ardabil, de eerste hoofdstad van de legendarische Safavidendynastie. Deze naam werd afgeleid van de soefi-mysticus Sheikh Safial-Din Ishaaq, die stierf in 1335. Bezoek aan het Unesco-Werelderfgoed Sheikh Safiadin-mausoleum en de moskee, gelegen in een mooie Perzische tuin. In de ochtend Ardabil: bazaar en bezoek aan de Armeense kerk. In middag vertrek naar  Sar ‘Eyn voor overnachting. Gelegen aan de voet van de Sabalan, een gedoofde vulkaan, is het stadje bekend om thermale bronnen, honing en het traditioneel gerecht ‘Ash-e-Doogh’. Overnachting in Sar’Eyn.

Dag 4
zondag 14 november Sar 'Eyn - Tabriz  

In de ochtend rit naar Tabriz: deze vierde stad van Iran, in de Oudheid bekend als Tauris, was een knooppunt op de Zijderoute en zowel Perzen als Arabieren, Turken en Mongolen hebben er bouwwerken nagelaten. In Tabriz, de belangrijkste stad in Iraans Azerbeidzjan en Wereldtapijtenstad, wordt de stadsoriëntatie ingeleid met een bezoek aan de Blauwe Moskee (Masjed-e Kaboed) uit de 15de eeuw met prachtig geglazuurde tegels en de Arg, voormalige vesting annex gevangenis en executieplaats. Vervolgens worden het Tabriz Muzeum of Azerbeidzjaans Museum bezichtigd. Tot slot bezoek aan de grootste bazaar van Iran (Werelderfgoed), die is ondergebracht in een complex dat met 7 km2  tot de grootste bouwwerken van de wereld gerekend mag worden. Buiten het centrum zijn de tuinen van het Elgoli Park gelegen en het herbouwde Qajar-paleis, waarin een restaurant is gevestigd. Overnachting in Tabriz.

Dag 5
maandag 15 november  Kandouvan – Tabriz

Vanochtend een uitstapje naar het schilderachtig gelegen en uniek gebouwde dorp Kandouvan, ontstaan in de vulkanische grotten van een rivieroase. De woningen doen denken aan het landschap van Cappadocië. ’s Middags vlucht naar Teheran, alwaar overnachting.

Dag 6
dinsdag 16 november Teheran – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven en vertrek naar Amsterdam.

Reisdata: 11 November - 16 November 2021
Reissom: vanaf €1295 p.p. 

Toeslag eenpersoonskamer: €345,-  p.p

Inclusief: vlucht per Turkish airlines Amsterdam – Teheran v.v. via Istanbul • luchthavenbelastingen • binnenlandse vlucht Tabriz – Teheran • transfers • verblijf in **** accommodaties op basis van logies & ontbijt • excursies inclusief vervoer en entrees • Nederlandssprekende deskundige begeleiding.

Exclusief: overige maaltijden, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, fooien, drankjes.


Minimimum deelnemers: 00 personen
Maximum deelnemers: 00 personen

N.B. Programmaonderdelen en –volgorde onder voorbehoud

Boekingsinformatie

v.a. € 3695,- p.p.

Reisdata: 2 November - 11 November 2021
Reissom: vanaf €3695,- p.p.

Toeslag eenpersoonskamer: €795,-  p.p.

Inclusief: Vliegreis Amsterdam – Teheran v.v. per Iranair • luchthavenbelastingen
(ca. €65,- per persoon) • ruimbagage • binnenlandse vlucht Sjiraz-Teheran • transfers • verblijf in  **** accommodaties op basis van logies &ontbijt • afscheidsdiner • excursies inclusief vervoer en entrees • lezingen op  locatie • reader • literatuurlijst • inleidende studiemiddag in Nederland voorafgaand aan de reis • Engelssprekende lokale begeleiding en Nederlandssprekende deskundige begeleiding

Exclusief: visum & toeristische uitnodiging Iran • overige maaltijden • reis- en/of annuleringsverzekering • persoonlijke uitgaven • fooien • drankjes • facultatieve excursies • bijdrage stichting Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking (max. 9 personen) en administratiekosten € 25,- per boeking.

Minimimum deelnemers: 00 personen
Maximum deelnemers: 00 personen

N.B. Programmaonderdelen en –volgorde onder voorbehoud

CO2-compensatie

Bij het boeken van uw reis bieden wij u de mogelijkheid om eenvoudig en doeltreffend de CO2-voetafdruk van de reis te compenseren. Deze is berekend voor de hele reis en betreft het vliegen, de bootreis, het transport bij excursies, de maaltijden en eventuele extra dagen in het voor- en naprogramma. CO2-voetafdruk voor deze reis bedraagt 2560 kg per persoon. De kosten van compensatie bedragen €45,- per persoon.

De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

Alle NRC reizen worden door NRC Webwinkel samengesteld. Voor de uitvoering van deze reis werkt NRC Webwinkel samen met Voyage & Culture. Deze samenwerking bestaat sinds 2006. Om de belangen van u als reiziger te beschermen is Voyage & Culture aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Boek deze reis

Wilt u deelnemen aan deze reis? Boek dan direct via onze website en u bent verzekert van uw plek.

Persoonlijk reisvoorstel

Er wordt contact met u opgenomen zodat u uw vragen kunt stellen en wensen kunt aangeven.

Back to top