Ontdek meer over deze reis

  • De reis in het kort
  • Dagprogramma
  • Reisbegeleiding
  • Boekingsinformatie

Vragen over deze reis?

Grote Trappen en Tienduizenden Kraanvogels

  • Het gebied heeft een kwart van de Grote Trappen populatie uit Noord-Europa
  • Onder begeleiding van een vogelexpert
  • Naast Grote Trappen kans op o.a. Kleine en Wilde Zwaan, Smient, Wintertaling, Pijlstaart, Brandgans, Kolgans en een Roerdomp
  • Kleine groepen en vervoer per luxe mini bus
v.a. 1195,- p.p.

De reis in het kort

Ga vier dagen mee met NRC op natuurreis naar Duitsland onder begeleiding van een natuur-en vogelexpert. Op slechts een paar uur rijden van Nederland, in de Duitse deelstaat Brandenburg, ligt een vrij onbekend vogelgebied dat vele spectaculaire vogelsoorten herbergt.

Op de eerste dag verwachten we al de eerste aanvliegende kraanvogels te kunnen zien die zich verzamelen voor de nacht. Dag twee en drie gaan we met onze vogelexpert op pad en staat in het teken van de Grote Trappen. Dit gebied heeft ongeveer een kwart van de Grote Trappen populatie uit Noord-Europa! Een andere bestemming op deze dagen is een ruim 600 hectare groot meer waar we onder andere Kleine en Wilde Zwaan, Smient, Wintertaling, Pijlstaart, Brandgans, Kolgans en soms een Roerdomp kunnen vinden. 

Je merkt het al, groepen van tientallen Grote Trappen, Kraanvogels, de Zeearend, Rode Wouw, bijzondere ganzen, eenden, bevers en vele andere soorten zorgen voor een prachtige natuurreis.

Dagprogramma

Dag 1

Om 09.00 uur in de ochtend verzamelen we op een centrale plaats in Nederland waarna wij in een ongeveer 6 uur naar ons hotel rijden, in de deelstaat Brandenburg, waar we inchecken. Neem voor de eerste dag zelf lunch mee. De Kraanvogels fourageren in een cirkel van enkele tientallen kilometers bij hun overnachtingsgebied vandaan en we zien dan deze middag ook al de eerste groepen Kraanvogels. Afhankelijk van onze aankomsttijd kunnen we vandaag al voor het eerst naar het belangrijkste uitzichtpunt om de duizenden Kraanvogels die zich hier verzamelen voor de nacht te zien (en horen!) komen aanvliegen.

Dag 2 - 3

Op minimaal één van de dagen bezoeken we het gebied van de Grote Trappen. Hoewel het gebied volledig beschermd is, lopen er twee wegen naar een uitkijktoren over het gebied. Aan de rand van het gebied is een uitzichtpunt waarvandaan de trappen regelmatig van vrij dichtbij gezien kunnen worden.

Een andere bestemming voor deze dagen is een ruim 600 hectare groot beschermd meer waar we onder andere Kleine en Wilde Zwaan, Smient, Wintertaling, Pijlstaart, Brandgans, Kolgans en soms een Roerdomp kunnen vinden. Als er paniek onder de watervogels uitbreekt, is het een goed moment om omhoog te kijken: Zeearenden komen hier regelmatig fourageren.

Het nabijgelegen bos is vaak een goede plek voor typische bossoorten, op eerdere reizen hebben we hier onder andere Zwarte Specht, Kleine Bonte Specht, Zwarte Mees en Taigaboomkruiper gezien.

Dag 4

Afhankelijk van de weersomstandigheden de afgelopen dagen zijn er vandaag twee verschillende mogelijkheden. Bij goed weer kunnen we besluiten om een merengebied in het zuidelijk deel van Brandenburg aan te doen. Hier zitten regelmatig soorten als Waterral, Roodhalsfuut, Geoorde Fuut en Roerdomp. Als het deze dag of de dagen ervoor nat geweest is, is een bezoek aan dit meer echter geen optie. In dat geval is een andere optie om het uitvliegen van de Kraanvogels vanaf hun overnachtingsplek mee te maken, een spectaculair besluit van deze reis.

Naar verwachting komen we in de loop van de middag aan bij ons verzamelpunt, zodat iedereen ruim voldoende tijd heeft om de zelfde avond nog thuis te komen.

Volgorde en onderdelen van het programma zijn onder voorbehoud.

Reisbegeleiding

Eduard OppermanNatuur- en vogelexpert

Eduard Opperman is dit jaar 40 jaar actief als reisbegeleider en weet als geen ander zijn passie voor natuur en vogels over te brengen. Op zijn eigen “Haagse’ manier neemt hij reizigers binnen en buiten Europa mee naar de mooiste plekken. Als sinds zijn kindertijd heeft hij een grote fascinatie voor de vogeltrek en was hij dan ook regelmatig te vinden op het Scheveningse havenhoofd en trektelpost ‘De Vulkaan’. In zijn dagelijkse leven zet hij zich bij de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming al jaren in voor dierenwelzijn. Eduard is in Nederland een bekende naam in de vogelwereld. Eduard was er als één van de eerste Nederlandse vogelaars bij om buitenlandse vogelreizen te organiseren en weet een groep altijd weer te verrassen met de verschillende waarnemingen.

Boekingsinformatie

v.a. 1195,- p.p.

Inclusief: o.a.vervoer per luxe minibus • verblijf in **** luxe hotel op basis van logies/ontbijt • Lunch op dag 2, 3 en 4. • Diner van de chef in hotel op dag 1, 2 en 3 • excursies volgens programma • Nederlandstalige deskundige reisleiding.• GGTO bijdrage á 7,50 • CO2-compensatie • 

Toeslag eenpersoonskamer:  €225,- per persoon

Exclusief:: overige maaltijden, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, fooien, drankjes.

n.b. voor deze reis dien je goed te been te zijn

  

Bij het boeken van uw reis wordt de CO2-voetafdruk van de reis gecompenseerd. Deze is berekend voor de hele reis  en betreft het verblijf, het transport bij excursies en de maaltijden. 
De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met Trees for all. 

Kijk voor meer informatie op https://treesforall.nl/  

Alle NRC reizen worden door NRC Webwinkel samengesteld. Voor de uitvoering van deze reis werkt NRC Webwinkel samen met Inezia Tours. Om de belangen van u als reiziger te beschermen is Inezia Tours aangesloten bij GGTO en het VVKR.

Boek deze reis

Wilt u deelnemen aan deze reis? Boek dan direct via onze website en u bent verzekert van uw plek.

Persoonlijk reisvoorstel

Er wordt contact met u opgenomen zodat u uw vragen kunt stellen en wensen kunt aangeven.

Back to top