Cursus Oosterse Filosofie i.s.m. Vrije Academie

De collegereeks Oosterse Filosofie (met corona-protocol)

Nadat de colleges Oosterse Filosofie vanwege de corona-pandemie waren uitgesteld is er nu weer de mogelijkheid om opnieuw met de colleges te beginnen. Voor uw veiligheid heeft de Vrije Academie een corona-protocol opgesteld waardoor de colleges veilig te bezoeken zijn.

Inhoud

Mindfulness en transcendente meditatie: de westerse belangstelling voor praktische aspecten van oosterse filosofie is vandaag de dag groter dan ooit. Wat heeft de oosterse wijsbegeerte ons te bieden?

In kleine klassen (max 30 pers) maakt u in deze korte reeks kennis met vijf levensbeschouwelijke stromingen uit het oude India, China en Japan: hindoeïsme, boeddhisme, confucianisme, taoïsme en zenboeddhisme. Sinds de twintigste eeuw wordt het westers denken bekritiseerd als een beheersend denken, precies het tegenovergestelde kenmerkt deze oosterse filosofieën: in plaats van dingen en doelen staan processen centraal, in plaats van het absolute het relatieve, in plaats van ‘het zijn’ de leegte. En de waarheid? Die is minder belangrijk dan de gegeven werkelijkheid. Schrijf u in voor de collegereeks en ontdek wat de oosterse filosofie ons kan leren.

Praktische informatie

Prijs: €185,- p.p.voor 5 bijeenkomsten, inclusief digitaal lesmateriaal.
Docent: drs. Edward van der Tuuk

Plaats dag tijd locatie data
Amsterdam woensdag 19:00-21:00 Cromhouthuis 19, 26 augustus en 2,9,16 september
Utrecht woensdag 10:45-12:45 Kargadoor 19, 26 augustus en 2,9,16 september
Leiden woensdag 15:00-17:00 Huys van Leyden 19, 26 augustus en 2,9,16 september

Vrije Academie corona-protocol

Klik hier voor het Vrije Academie Corona-protocol

Inschrijven en betaalwijze

Middels onderstaand formulier kunt u zich inschrijven. Let op: kies de juiste locatie met behulp van het uitvouw menu. U ontvangt binnen 2 weken bericht over uw inschrijving. U heeft keuze uit betaling via Ideal (kosteloos) of op basis van factuur (€ 4,90). U sluit een overeenkomst met de Vrije Academie. Hiervoor gelden de betalings-, leverings- en annuleringsvoorwaarden van de Vrije Academie. Deze kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Heeft u vragen over de inschrijving? Belt u dan direct met de Vrije Academie, zij kunnen u verder helpen: 088  518 5000 (tegen uw gebruikelijke belkosten).

Maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 9:30-12:30 en van 13:00-14:00 uur.