Overleven

Yvonne Dudock & Nicole Franken
Adviesprijs 34,99 Speciale prijs 29,99
14% Korting
Op voorraad
SKU
9789089899880
Bindwijze: Hardback

Leven aan de frontlinie van de klimaatcrisis. 5 Indringende, persoonlijke portretten.

Lees meer
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

Leven aan de frontlinie van de klimaatcrisis.

  • 5 Indringende, persoonlijke portretten
  • Over de gevolgen van klimaatverandering die prachtig fotografisch in beeld zijn gebracht, aangevuld met kaartjes, kaderteksten en QR-codes met korte videodocumentaires
  • Voorwoord door Andy Palmen, directeur Greenpeace Nederland

Natuurbranden in Canada. Hitterecords in Zuid-Europa. Droogte in Ethiopië. Orkanen op de Filipijnen. Smeltende ijskappen op de Zuid- en Noordpool. 'We hebben de natuur jarenlang misbruikt en uitgebuit, en nu slaat ze keihard terug,' vertelt Chantsaa Bat-Ochir, Khalkhanomade uit Mongolië. Wereldwijd leven inheemse volken aan de frontlinie van de klimaatcrisis. Hoewel ze er het minst aan bijdragen, worden zij wel het hardst geraakt en worden hun cultuur, tradities en levensonderhoud bedreigd.

Voor Overleven maakten journalist Yvonne Dudock en fotojournalist Nicole Franken indringende, persoonlijke portretten over de effecten van klimaatverandering op het dagelijkse leven van vijf inheemse volken: de Sami in Zweden, de Inuit in Groenland, de Khalkha in Mongolië, de Loba in Nepal en de Vuntut Gwitchin First Nation in Canada. Met hun persoonlijke reportages tekenen ze in tekst en beeld de ware verhalen op van mensen die uit beeld dreigen te raken en die gaan veel verder dan de gevolgen die we op het achtuurjournaal zien.

'Dit boek laat de impact van klimaatverandering op het leven van de oorspronkelijke bewoners van het Arctisch gebied, Nepal en Mongolië in alle facetten zien.' - Kadir van Lohuizen, fotograaf en filmmaker.

‘Als de opwarming van de aarde in dit tempo doorzet, kunnen hun cultuur, levenswijze en band met de natuur voorgoed verloren gaan. Dat mag niet gebeuren. Er is een nieuw systeem nodig, een maatschappij waarin de macht niet ligt bij grote vervuilers, maar bij mensen. Ik ben ervan overtuigd dat die wereld mogelijk is. Laat dit boek een inspiratiebron zijn.’ - Andy Palmen, directeur Greenpeace Nederland.

Inkijkexemplaar
Meer informatie
Auteur(s)Yvonne Dudock & Nicole Franken
ISBN9789089899880
BindwijzeHardback
Aantal pagina's180
Publicatie datum20240207
Breedte221 mm
Hoogte283 mm
Dikte23 mm
Bestanden bij dit product
Back to top