Planten en Darwin

James Costa, Bobbi Angell
Adviesprijs 39,99 Speciale prijs 34,99
13% Korting
Op voorraad
SKU
9789089899903
Bindwijze: Hardback

De visie van Charles Darwin op de evolutie van planten. Met prachtige botanische prenten van de 45 beschreven soorten.

Lees meer
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

De visie van Charles Darwin op de evolutie van planten.

  • Originele teksten van Darwin met hedendaagse uitleg voorzien van prachtige botanische prenten
  • Zeer toegankelijke essays van evolutionair botanicus en wetenschapshistoricus James T. Costa, een gerespecteerde Darwin geleerde
  • Bijzonder mooi vormgegeven cadeauboek voor natuurliefhebbers, wetenschappers en fans van Darwin

Planten en Darwin is het eerste boek dat de belangrijkste geschriften van Charles Darwin over planten bundelt en biedt een frisse kijk op een van de invloedrijkste denkers uit onze geschiedenis.

Charles Darwin is vooral bekend vanwege zijn werk over de evolutie van dieren, maar een groot deel van zijn wetenschappelijke studie en geschriften was gewijd aan planten. In dit boek zijn voor het eerst de belangrijkste fragmenten uit deze minder bekende werken verzameld. Zijn botanische observaties zijn cruciaal geweest voor ons begrip van het natuurlijk leven: van het verbazingwekkende bestuivingsproces van orchideeën tot de manier waarop wijnranken klimmen. 

Elk van de korte hoofdstukken richt zich op een andere plantensoort, met teksten van Darwin over zijn methoden, observaties en conclusies. Evolutiebioloog en Darwin-geleerde James T. Costa voegt zijn expertise toe aan elke bijdrage en plaatst Darwins woorden in de context van de kennis en het onderzoek van die tijd. Zo ontstaat een fraai geïllustreerd boek met 45 plantensoorten in woord en beeld. Dankzij de toegankelijke essays en schitterende botanische prenten geeft dit boek een beeld van de manier waarop Darwin ons begrip van de natuurlijke wereld heeft gevormd.

Ontdek hoe Darwin de sleutelconcepten ontwikkelde die ten grondslag liggen aan modern onderzoek naar de vorm en functie van planten. Krijg onder meer inzicht in hoe bestuiving werkt, in de vertering bij vleesetende planten en in de uitbundige verscheidenheid aan bloemen.

Illustrator Bobbi Angell voegt een nieuw en kleurrijk element toe aan het werk van Darwin: uit de verzameling van de Oak Spring Garden Foundation selecteerde zij zeldzame botanische illustraties die de hoofdstukken verder verlevendigen. Het resultaat is een opwindend huwelijk tussen kunst en wetenschap.

Inkijkexemplaar
Meer informatie
Auteur(s)James Costa, Bobbi Angell
ISBN9789089899903
BindwijzeHardback
Aantal pagina's380
Publicatie datum20240212
Breedte181 mm
Hoogte259 mm
Dikte35 mm
Bestanden bij dit product
Inkijkexemplaar.pdf (646.90 kB)
Back to top