• De reis in het kort
  • Dagprogramma
  • Sprekers & lezingen
  • Fotogallerij
  • Boekingsinformatie

Vragen over deze reis?

Vijfdaagse muziekreis naar Andalusië

  • 3 muziekvoorstellingen
  • Boeiende inleidingen bij de concerten
  • Uitgebreide kennismaking met Sevilla en Cordóba
  • Kleine groepen van max. 25 personen
  • erblijf in uitstekend ****hotel
v.a. 2.195,- p.p.

De reis in het kort

Carmen, Le Nozze di Figaro, Fidelio, Don Giovanni, La Forza del Destino en natuurlijk Il barbiere di Siviglia zijn slechts enkele van de meer dan honderd opera’s die gesitueerd zijn in Sevilla.

De sigarettenfabriek uit Carmen, het Balkon van Rosina op het Plaza Alfaro uit de Barbier van Sevilla; slechts twee bezienswaardige locaties uit wereldberoemde opera’s, die gelegen zijn in Sevilla. Maar op deze vijfdaagse muziekreis gaat u natuurlijk ook naar het Real Alcazar, de kathedraal en het Plaza de España. U bezichtigt niet alleen bijzondere gebouwen in Sevilla, maar u bezoekt ook de Joodse wijk, de Joodse synagoge en Mezquita in het nabij gelegen Córdoba. Tijdens de lunches en diners maakt u kennis met de Andalusische keuken, met zijn tapas, Serrano ham en visgerechten.

Alle NRC reizen worden door NRC Webwinkel samengesteld. Voor de uitvoering van deze reis werkt NRC Webwinkel samen met Hannick Reizen. Deze samenwerking bestaat sinds 2006. Om de belangen van u als reiziger te beschermen is Hannick Reizen aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Dagprogramma

In de ochtend vliegt u per directe vlucht naar Sevilla, een van de mooiste steden van Spanje. Andalusië is een prachtige regio, die een belangrijke rol in de verhalen van verschillende muziekstukken heeft gespeeld. Samen met uw Nederlandstalige gids maakt u een wandeling door het monumentale centrum van Sevilla met onder meer de Tabaksfabriek, Arena, Hospital de la Caridad en door de oude Joodse wijk. Uw gids zal natuurlijk ook aandacht besteden aan de rol die de stad Sevilla speelt in de opera’s Carmen, Le Nozze di Figaro, de Barbier van Sevilla en Don Giovanni. Zowel het recital als de opera vinden plaats in Teatro de la Maestranza. Het theater is speciaal voor de Sevilla Expo 1992 gebouwd en ligt midden in het historische centrum. In Museo del Baile Flamenco geniet u van de temperamentvolle muziek, dans en zang uit de regio, de Flamenco.

Dag 1

Donderdag 13 februari

Samen met uw reisleider reist u vanaf Schiphol met een rechtstreekse Transavia vlucht naar Sevilla, waar u in de vroege middag aankomt. Op de luchthaven wordt u begroet door uw Nederlandssprekende gids, die u gedurende uw verblijf zal begeleiden.
Via een mooie route rijdt u naar het centrum van Sevilla waar u incheckt in uw hotel. U kunt vervolgens de eerste indrukken opdoen van de stad. In de namiddag geeft uw reisleider een boeiende inleiding op het operarecital. Na de inleiding maakt u een wandeling onder begeleiding van uw gids. U wandelt onder andere langs het moderne en omstreden project Metropol Parasol, een bijzondere houten constructie van de Duitse architect Jürgen Mayer. Na de wandeling geniet u gezamenlijk van een welkomstdiner in het centrum van Sevilla.

Dag 2

Vrijdag 14 februari

Na het ontbijt neemt uw gids u mee op een wandeling door de stad. Er is speciale aandacht voor de rol van Sevilla in de opera’s CarmenLe Nozze di FigaroDon Giovanni en de Barbier van Sevilla. U brengt vandaag ook een bezoek aan de kathedraal van Sevilla. De lunch en de rest van de middag zijn ter vrije besteding.
Vanavond geniet u een gezamenlijk diner, vervolgens gaat u naar het operarecital in Teatro de la Maestranza. Internationaal bekende en gelouterde operasterren brengen een aantrekkelijk programma vol aria’s en duetten ten gehore waarbij de nadruk ligt op Spaanse en Andalusische muziek met composities van ondermeer Joaquin Turina.

Dag 3

Zaterdag 15 februari

Vandaag brengt u onder begeleiding van uw gids een bezoek aan het Real Alcazár, het Koninklijk Paleis met zijn schitterende tuinen en indrukwekkende architectuur. Dit is een van de oudste koninklijke paleizen dat nog steeds als dusdanig in gebruik is. Samen met de Kathedraal van Sevilla werd het paleis in 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. In de namiddag verzorgt uw reisleider weer een boeiende inleiding, dit keer voor de opera Agrippina van Händel. U geniet vanavond van een tapas-diner in de buurt van het theater

Dag 4

Zondag 16 februari

Na het ontbijt vertrekt u per touringcar naar de zuidzijde van de stad, naar het tentoonstellingsterrein van de wereldtentoonstelling van 1992. U wandelt langs de Plaza de America en vervolg u weg door het Park María Luisa. Dit park met een grootte van veertig hectare was ooit de privé tuin van de hertogin María Luisa. Vervolgens neemt uw gids u mee naar de beroemde Plaza de España. Na de koffiepauze reist u per touringcar naar het ecologische olijfoliebedrijf Basilippo, in de omgeving van de stad Carmona. Hier maakt u kennis met het proces van het belangrijkste landbouwproduct van de streek: de olijfolie. Het vloeibare goud van Andalusië. Na een lichte lunch vertrekt u weer in de richting van Sevilla. De rest van de middag is ter vrije besteding. Vanavond brengt u een bezoek aan de flamenco show in Museo del Baile Flamenco. Na de show dineert u gezamenlijk in het oude centrum van de stad.

Dag 5

Maandag 17 februari

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel en gaat u onder begeleiding van uw gids per touringcar op weg naar Córdoba. Hier maakt u een stadswandeling door Judería (de Joodse wijk van Córdoba) met zijn smalle straatjes, pittoreske huisjes en kleine pleintjes. U brengt uiteraard een bezoek aan de Joodse synagoge. Midden in de Joodse wijk ligt de indrukwekkende Mezquita, die u zal bezoeken met een lokale Engelstalige gids. In Córdoba geniet u van een gezamenlijke afscheidslunch, alvorens de touringcar u weer naar de luchthaven van Sevilla brengt. Vandaar vliegt u rechtstreeks met Transavia terug naar Nederland.

Muziekprogramma

14 februari: Operarecital
in Teatro de la Maestranza (20:00)
Berna Perles, sopraan en Carlos Álvarez, bariton
Rubén Fernández Aguirre, piano

De internationaal bekende en gelouterde operasterren brengen een aantrekkelijk programma vol (opera-)aria’s en duetten ten gehore, waarbij de nadruk ligt op Spaanse en Andalusische muziek met composities van ondermeer Joaquin Turina. Zij worden daarbij aan de vleugel begeleid door Rubén Fernández Aguirre.

15 februari: opera Agrippina (Händel)
in Teatro de la Maestranza (19:00)
Real Orquesta Sinfónica de Sevilla
Coro de la A.A. del Teatro de la Maestranza
o.l.v. Enrico Onofri
cast: Matthew Brook, Ann Hallenberg, Renata Pokupic e.a.
regie: Mariame Clément

Op een sprankelend libretto vol woordspelingen en komische situaties componeerde Händel Agrippina. Dit werk schetst de tribulaties rond de troonopvolging van de doodgewaande Claudius door Agrippina’s zoon Nero. Zowel de karaktertekening van de personages als de rijkdom van de muzikale inventiviteit maken deze uitvoering tot een meesterwerk onder Händel’s opera’s.

16 februari: flamencoshow
in Museo del Baile Flamenco (19:00)
In dit wereldberoemde museum komen alle aspecten van flamenco bij elkaar: dans, zang en gitaarspel.Het museum werd in 2006 opgericht door Cristina Hoyos, een wereldberoemde flamenco danseres en choreografe van flamencoshows.

Boekingsinformatie

v.a. € 2.195,- p.p. op basis van 2 personen p.p.

Uw hotel
Gedurende de reis verblijft u in Hotel Fernando III**** in Sevilla, een uitstekend hotel in de historische wijk Santa Cruz, op loopafstand van de kathedraal van Sevilla en La Giralda, de minaret naast de kathedraal. De tuinen van het Koninklijk Paleis bevinden zich twee straten verder. De kamers van het hotel zijn ruim, comfortabel en hebben een fraaie, eigentijdse uitstraling. In het restaurant worden gerechten uit Andalusië en Europese specialiteiten geserveerd.

  

Inclusief
• Uitstekende zitplaatsen voor de voorstellingen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende Hotel Fernando III (incl. ontbijt)
• Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick-reisleider
• Een glaasje wijn en een kopje koffie tijdens de lunches en diners buiten de deur.

Exclusief
Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik, overige maaltijden en drankjes - persoonlijke uitgaven - verzekeringen - bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking – administratiekosten € 25,- per boeking.

Vervoer Directe vluchten per Transavia

Heenreis: Amsterdam – Sevilla              09:00 – 11:55 uur          HV 6729
Terugreis: Sevilla – Amsterdam              20:20 – 23:20 uur          HV 6730
Vluchtwijzigingen voorbehouden.

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat alleen nog tickets in een duurdere tariefklasse te boeken zijn, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Maximale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen. Indien de belangstelling groter is, dan zal er een tweede groep (met eigen vervoer en reisleiding) worden samengesteld.

Bagagebeleid Transavia

Bij uw vluchten is 10 kg hand-en 20 kg ruimbagage inbegrepen. Wilt u meer bagage inchecken? Geef dit dan alstublieft aan bij boeking.

U sluit een reisovereenkomst met Hannick Reizen (lid SGR, ANVR en Calamiteitenfonds). Door te boeken gaat u akkoord met de Algemene Reisvoorwaarden.
Voor vragen kunt u mailen naar info@hannick.nl of bellen met 070 - 3191929

Boeken en informatie
Back to top