Sjablone

Malin C.M. Rønning
21,00
Op voorraad
SKU
9789493290679
Bindwijze: Paperback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
Alles verdwijnt vroeg of laat... Slechts zelden zijn er getuigen van wat er gebeurt.

Een meisje woont met haar gezin op een afgelegen plek diep in het bos. Haar vader is een houthakker en vaak weken of maanden van huis. Als hij thuiskomt, slaapt hij in een omgebouwde bus die op het erf geparkeerd staat. Haar moeder drinkt koffie, rookt in de keuken en neemt op elk moment van de dag lange baden. Urd en haar broers en zussen gaan naar school, maar verder leeft het gezin in een soort natuurlijke staat, ver verwijderd van het comfort en de veiligheid van de middenklasse. Voedsel en tederheid zijn schaars.

Het meisje is geïnteresseerd in allerlei soorten kleine dieren en insecten, dood en levend. Raven, vossen, kraaien en vliegen, dierenskeletten en schedels. Ze zoekt naar grotten, holen, verborgen kamers in het huis en verlaten hutten. Ze is vaak alleen in het bos, ook in het donker. Ze voelt zich daar veilig, de dieren, de planten en haar dromen zijn haar redding - alleen als ze zich in de mensenwereld waagt, gaat het mis.

Pers:
'Rønnings roman is voor degenen die graag de tijd nemen. Voor wie van woorden houdt. Deze lezers hebben een uitzonderlijke, zeldzame ervaring in petto.'
- Kristeligt Dagblad

'Een buitengewone roman.'
- Morgenbladet

Malin CM Rønning werd geboren in Porsgrunn in 1985 en woont in Oslo. Ze studeerde creatief schrijven in Noorwegen en Litterär gestaltning in Zweden. Sjablone, haar veelgeprezen debuutroman, won in 2020 de Subjekt Award en was genomineerd voor de prestigieuze Tarjei Vesaas Debuutprijs.
Meer informatie
Auteur(s)Malin C.M. Rønning
ISBN9789493290679
BindwijzePaperback
Aantal pagina's216
Publicatie datum20240118
Breedte126 mm
Hoogte201 mm
Dikte20 mm
Back to top