Van Gogh schilderij - Amandelbloesem (68 x 88 cm)

439,00
Op voorraad
SKU
735040

Het iconische schilderij Amandelbloesem van Vicent van Gogh. Dit schilderij is een reproductie van museumkwaliteit en is tot stand gekomen volgens de gicléemethode. Inclusief certificaat en nummering op de achterkant. Het ingelijste formaat is ca. 68 x 88 cm. Bij het schilderij wordt een hoogwaardige massief houtenlijst in wit met gouden rand, grijs gepatineerd meegeleverd. 

Lees meer
Levertijd 5-10 werkdagen Gratis thuisbezorgd
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
  • Het iconische schilderij Amandelbloesem van Vincent van Gogh 
  • Hoogwaardige reproductie volgens de fine art giclée methode, inclusief handgemaakte houten lijst
  • Verkrijgbaar in beperkte oplage (499 exemplaren), inclusief nummering en certificaat

Vincent van Gogh hield van de natuur. Bomen in bloei, zoals te zien op het schilderij Amandelbloesem, waren een favoriet onderwerp om te schilderen. Hij deed dit op veel verschillende manieren; van een klein bloesemtakje in een glas tot aan uitbundig bloeiende bomen in vol ornaat. De amandelboom staat al vroeg in het voorjaar in bloei. De boom markeert dan ook het aanbreken van de lente en het begin van nieuw leven. Dat was in dit geval heel passend, want Vincent schilderde dit werk niet zomaar. Het schilderij was een cadeau voor Vincents pasgeboren neefje. Het jongetje werd geboren op 31 januari 1890 en Theo en zijn vrouw Jo noemden hem Vincent, naar zijn oom. Vincent was dolbij met het nieuws; 'Dat doet ook mij zoveel goed en zoveel genoegen dat ik het niet in woorden kan uitdrukken.’

Dit schilderij is een reproductie van museumkwaliteit en is tot stand gekomen volgens de giclée methode. Inclusief certificaat en nummering op de achterkant. Deze kunstdruktechniek dankt haar naam aan het Franse woord gicler, dat stralen of vernevelen betekent. Nadat van het originele schilderij een digitaal bestand is gemaakt, brengt een inkjetprinter met ononderbroken inktstralen de verschillende kleurlagen aan op de ondergrond, in dit geval canvas. Sinds de introductie, eind vorige eeuw, zijn giclees een begrip geworden in de kunstwereld. In het geval van kwetsbare kunstwerken stellen sommige musea zelfs een giclee tentoon in plaats van het origineel. Dit schilderij is gemaakt in een gelimiteerde oplage van 499 exemplaren, genummerd en met een certificaat. Bij het schilderij wordt een hoogwaardige massief houten lijst in wit met gouden rand, grijs gepatineerd meegeleverd. Het formaat van dit schilderij is 68 x 88 cm.

Over het merk

Ars mundi is een van Europa’s grootste kunstuitgevers. ars mundi (Latijn voor: de kunstwereld) is een in Hannover gevestigd familiebedrijf met hart voor kunst dat al 75 jaar is gespecialiseerd in hoogwaardige reproducties. ars mundi werkt samen met musea en kunstenaars over de hele wereld en bezit voor het merendeel van de aangeboden kunstwerken een exclusieve licentie.

Specificaties
Afmetingen schilderij 68 x 88 cm (h x b)
Methode Fine art glicée methode
Kwaliteit lijst Handgemaakt, hout
Certificaat meegeleverd Ja
Nummering  Ja
Beperkte oplage Ja (499 exemplaren)

 

Back to top