Vrije mensen groeien

Egbert Lachaert
12,50
Op voorraad
SKU
9789464750256
Bindwijze: Paperback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

De westerse wereld kende met het liberalisme als dominante ideologie een ongeziene periode van welvaart, vrijheid en vrede. Maar, in het huidige tijdsgewricht is het liberalisme aan een update toe. In Vrije Mensen Groeien beschrijft Egbert Lachaert op een eerlijke manier de toestand van het liberalisme. Dit essay gaat de uitdaging aan om positieve antwoorden te bieden op de gevolgen van ongebreideld kapitalisme, groepsdenken en de tendens om verantwoordelijkheid collectief af te wentelen op een dominante overheid. 

Lachaert zet in zijn analyse de individuele burger opnieuw centraal. Die burger heeft een rol te spelen om zelf zijn of haar pad hogerop uit te stippelen, zonder verplichtingen vanuit de overheid. In zijn analyse gaat Lachaert geen enkel moeilijk thema uit de weg. Gaat het nu om politiek, wonen, de diverse samenleving, onderwijs of economie: hij blijft niet hangen in analyses over wat fout loopt, maar geeft ook constructieve antwoorden. Daarbij is een modern liberalisme zijn baken.

Met dit tijdloze ideologische essay komt Lachaert los van de waan van de dag en de huidige partijpolitiek. Hij bewijst zo dat het liberalisme ook vandaag nog het meest optimistische recept blijft voor een sterke samenleving, waarin vrije mensen groeien.

Meer informatie
Auteur(s)Egbert Lachaert
ISBN9789464750256
BindwijzePaperback
Aantal pagina's82
Publicatie datum20230515
Breedte120 mm
Hoogte184 mm
Dikte9 mm
Back to top