Zwijgpijn

Janine Meins
24,95
Op voorraad
SKU
9789089840431
Bindwijze: Hardback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

Als door zwijgen niets tot stand komt, maar door spreken niets zich staande houdt, welke keuze maak je dan?

Nadat Anne, moeder van twee jonge kinderen, haar huwelijk met huiselijk geweld weet te ontvluchten, bouwt ze razendsnel een nieuw succesvol leven op. Jaren later, tijdens een feestelijke trip naar Parijs, onthult haar dochter Merel een lang verzwegen, heftig geheim. 

Anne belooft om er met niemand over te praten, maar beseft meteen de onmogelijkheid daarvan. Wat volgt is een emotionele en strijdbare zoektocht naar de bron van deze traumatische gebeurtenis. Anne ontdekt dat dit trauma zich niet alleen in het hier en nu manifesteert, maar van generatie op generatie werd doorgegeven. 

Zwijgpijn is een meeslepende, filmische vertelling die de complexiteit toont van geweld tegen vrouwen. In deze familiegeschiedenis doorbreekt de auteur mythes rondom slachtoffer- en daderschap. Een ode aan zowel het zwijgen als het spreken over ervaringen van kwetsbaarheid, en aan de eeuwenlange complexiteit van die paradox. Laat dit aangrijpende verhaal diep onder je huid kruipen, terwijl je onderweg vat krijgt op een heilzame onderstroom. Een verbindende kracht die tijdloos is en die we maar al te gemakkelijk geneigd zijn te vergeten: de liefde. 
 
 
Janine Meins (1971) is getrouwd en moeder van vijf kinderen. Ze was ruim twintig jaar werkzaam als directeur en toezichthouder in onderwijs, zorg en welzijn, waar ze zich onder andere bezighield met complexe vraagstukken rond integriteit en sociale veiligheid. Daarnaast deed ze wetenschappelijk onderzoek naar de impact van familiesystemen van vrouwelijke topmanagers. In 2021 besloot ze zich volledig te wijden aan het schrijven van haar debuutroman Zwijgpijn

Meer informatie
Auteur(s)Janine Meins
ISBN9789089840431
BindwijzeHardback
Aantal pagina's200
Publicatie datum20240430
Breedte152 mm
Hoogte228 mm
Dikte25 mm
Bestanden bij dit product
Inkijkexemplaar.pdf (799.55 kB)
Back to top