Barokmuziek op topniveau in Amare Den Haag

Adviesprijs 229,00 Speciale prijs 169,00
26% Korting
Op voorraad
SKU
UI2404
 • Amare Den Haag presenteert barokmuziek op topniveau
 • Reeks van 4 concerten
 • Start in oktober
Lees meer
E-ticket per e-mail binnen 1 week Gratis thuisbezorgd
 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Veilige en makkelijke betaalopties
 • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
 • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
 • Amare Den Haag presenteert barokmuziek op topniveau
 • Reeks van 4 concerten
 • Start in oktober
 • Eersterangs kaartje

Händel, Bach, Mozart en Purcell, en dan ook nog uitgevoerd door grote internationale gezelschappen. Veel beter kun je het niet treffen! Vier de 80ste verjaardag van de legendarische Ton Koopman met het oratorium ‘Esther’ door Händel. Ga de kerstdagen in zoals het hoort – met Bachs Weihnachtsoratorium, uitgevoerd door het Nederlands Kamerkoor en B’Rock Orchestra. Laat het angstaanjagend mooie Requiem van Mozart door Bach Collegium Japan onder je huid kruipen. En als kers op de taart trakteert Vox Luminis je op een pareltje uit de Engelse barok: Purcells The Fairy Queen.

Programma
Concert 1: Händels Esther - Amsterdam Baroque OrchestraWoensdag 23 oktober 2024, 20:15

In oktober 2024 wordt Ton Koopman 80 jaar! Om deze grote mijlpaal muzikaal luister bij te zetten, presenteert het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir het oratorium Esther, het allereerste Engelse oratorium van Händel. Het is een schatkist vol energieke en gloedvolle muziek, een geweldig stuk om Ton Koopmans kunstenaarschap te vieren.

Concert 2: Bachs Weihnachts-Oratorium - Nederlands Kamerkoor & B'RockWoensdag 18 december 2024, 19:30

Het Nederlands Kamerkoor luidt traditiegetrouw de feestdagen in met de jubelende klanken van het Weihnachts-Oratorium, Bachs meesterwerk voor Kerst. Bij het Nederlands Kamerkoor klinkt dit werk, zoals het NRC het vorig jaar omschreef, “helder als een koude windvlaag, knisperend als de sneeuw onder je voeten".

Concert 3: Mozart’s Requiem - Bach Collegium JapanZaterdag 1 februari 2025, 20:15

Het Bach Collegium Japan, dat naam heeft gemaakt als vertolker van barokmuziek, heeft het speelveld afgelopen tien jaar uitgebreid naar het classicisme van Wolfgang Amadeus Mozart. “Suzuki begrijpt de directheid van Mozarts Rooms-Katholieke geloof”, schrijft BBC Music. “Hij put uit het subtiele artistieke gevoel van zijn uitvoerenden en zet zo een toonaangevende interpretatie neer.”

Concert 4: Purcell’s Fairy Queen - Vox LuminisDonderdag 20 februari 2025, 20:15

Londen, 1692. In het Queen’s Theater van Dorset Garden gaat The Fairy Queen van Henry Purcell in première. Deze opera, gebaseerd op het Midsummer Night’s Dream (1595) van William Shakespeare, werd een duizelingwekkend spektakel met zang, dans en poëzie. In de enscenering van Isaline Claeys weerklinken de fonkelende stemmen van Vox Luminis temidden van een schaduwspel.

Amare

Amare Den Haag verbindt en inspireert mensen met podiumkunst. Kunst en cultuur hebben zowel autonome betekenis als maatschappelijke impact. In een steeds diverser wordende stad en samenleving zetten wij in op een veelkleurig programma, op inclusiviteit en ontmoeting. Amare is een huis voor heel Den Haag, het representeert het Nederland en de wereld van nu.

Amare is gelegen aan het Spuiplein in Den Haag, op loopafstand van Den Haag centraal. Een nieuw gebouw met kamermuziekzaal, een theaterzaal, studio’s, les- en repetitieruimtes, horeca en een schitterende, akoestisch hoogwaardige concertzaal.

Back to top