De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse keuken. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken. Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg van 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediënten en bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie iets verschillen, soms zelfs plaatselijk. In dit boek staat een alfabetische selectie van Groningse gerechten en lekkernijen als bloedbrood met rozijnen, klont, knipselbonenstamppot en nieuwjaarsrolletjes. In Groningse pot worden de Groningse keukengeheimen prijsgegeven.
Meer informatie
ISBN
9789460971969
Aantal pagina's
80
Datum van verschijning
20140318
Breedte
197 mm
Hoogte
198 mm
Dikte
15 mm
Indien je problemen ondervindt bij het afrekenproces, probeer dan de cookies van je browser te wissen.