‘Niet normaal?’ Aan de lopende band maken we mensen wijs dat er iets mis is met wie ze zijn. Voor volwassenen en kinderen die leven met een ontwikkelingsverschil (zoals ASS of ADHD) of een overlevingspatroon (bijvoorbeeld perfectionisme of zelfmutilatie) is dat gevoel een dagelijkse realiteit die weegt op hun geluk. Vinden we dat dan wel normaal?
Tania Poppe en Ann Ceurvels begeleiden in hun praktijken mensen die zich niet normaal voelen of dat label dragen. Uit hun praktijkervaringen destilleerden zij een methode (het BEN-model) die inzicht biedt in hoe dat komt en hoe je je eigen plek vindt ten aanzien van de heersende normen.
Welke rol spelen je hersenen? Hoe maakt je eigen verhaal je tot wie je bent? En wie bepaalt er wat wel of niet normaal is?
Aan de hand van persoonlijk getuigenissen wordt duidelijk wat aan de binnenkant leeft, maar aan de buitenkant niet zichtbaar is.
De tekeningen van Greet Geuns laten op een unieke manier zien hoe lastig het is dat woelige innerlijke proces te laten harmoniëren met de buitenwereld. De getuigenissen komen tot leven door de cameralens van Sarah De Keyser.