SpeedComfort slimme radiatorventilator

Adviesprijs 56,95 45,50
Op voorraad
SKU
NRCWS22E04PLU

Bespaar fors op je stookkosten met de slimme radiatorventilator van Speedcomfort. De ventilator schakelt automatisch in en verspreidt de warmte versneld door de ruimte, voor meer comfort en lagere stookkosten.

Lees meer
Levertijd 1-2 werkdagen Gratis thuisbezorgd
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
  • Bewezen besparing van 10 tot meer dan 20%
  • Je kamer in de helft van de tijd op temperatuur
  • Geschikt voor radiatoren en convectoren
  • Fluisterstil & onzichtbaar
  • Verwaarloosbaar stroomverbruik van €0,32 per jaar
  • In een handomdraai te plaatsen

SpeedComfort radiatorventilatoren
De slimme radiatorventilator van SpeedComfort schakelt middels een magnetische thermostaat automatisch in wanneer de verwarming aan gaat en verspreid de warmte versneld in de ruimte. Dit zorgt ervoor dat je kamer sneller opwarmt terwijl de cv-ketel op een lagere temperatuur kan worden ingesteld. De besparing ligt tussen de 10 en 20% en is onderschreven door TNO en een validatieprogramma. De fluisterstille radiatorventilator is in een handomdraai te plaatsen en is geschikt voor bijna alle radiatoren, convectoren en convectorputten.

Hoeveel Speedcomforts heb ik nodig?
Bestel per radiator waarop je de ventilatoren wilt gebruiken een set, zodat er steeds een adapter en externe thermostaat is inbegrepen. Één ventilator heeft 50cm ruimte nodig, is de radiator bijvoorbeeld 160cm dan passen daar drie Speedcomforts op. Is de radiator minimaal 200cm? Dan kan de uitbreidingsset worden toegevoegd aan een trio set om extra ventilatoren toe te voegen. Daarnaast kan als vuistregel worden genomen dat één ventilator per 30m3 inhoud genoeg is voor een goede werking. Rekenvoorbeeld: een woonkamer van 5 meter breed, 8 meter lang en 3 meter hoog heeft een inhoud van 120m3. Je kiest dan voor een Trio set met Uitbreidingsset, of twee Duo sets.

Optimale besparing
SpeedComforts zorgen ervoor, dat bij een lagere cv-watertemperatuur toch voldoende warmte in de ruimte komt met hetzelfde comfort. Door het verlagen van de watertemperatuur van je cv-installatie kun je flink besparen op je gasverbruik. Dit is eenvoudiger dan het klinkt: je kunt zelf via het display op de cv-ketel de instellingen veranderen. Hoe laag de watertemperatuur in de cv installatie kan worden is mede afhankelijk van de mate waarin je woning is geïsoleerd en de kwaliteit van je cv installatie. De meeste ketels staan nog op de fabrieksinstellingen van 80-85 graden. Je kunt beginnen met de aanvoertemperatuur te verlagen naar 60 graden. Als dat probleemloos verloopt kan je stapsgewijs de watertemperatuur verder verlagen.

Geschikt voor bijna alle radiatoren
De Speedcomforts zijn uitgerust met meerdere bevestigingsmogelijkheden voor de verschillende typen radiatoren. De ventilatoren kunnen in een handomdraai worden bevestigd aan normale radiatoren (7cm of meer tussen de platen), smalle radiatoren (minder dan 7cm tussen de platen), enkelplaats radiatoren of convectoren. Meer informatie over hoe de Speedcomforts worden bevestigd is te vinden in onderstaande video.

Specificaties
Afmetingen 34x7x2.3cm
Snoerlengte 1.80m
Adapter 12V
Externe thermostaatschakelaar kabellengte 0.60m
Koppelkabellengte (enkel bij duo en trio set) 0.3m
Back to top