Over muren, conflicten en onzichtbare scheidingslijnen
61 verhelderende kaarten en infographics om de rol van grenzen in de wereld te ontdekken
Grenzen bepalen het nieuws, of het nu over migratie, oorlog of handel gaat
Een onmisbaar standaardwerk van 176 pagina’s
Grenzen hebben niet alleen de geschiedenis vormgegeven. Ze zijn nog steeds alomtegenwoordig. Brexit, de migratiecrisis, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het is bijna onwerkelijk hoe deze abstracte lijnen onze levens beïnvloeden.
De Atlas van de grenzen brengt de meest fascinerende en conflictueuze scheidingslijnen in kaart. Van de streng bewaakte grens tussen Israël en Palestina, via de bizarre Belgische mini-enclave op Nederlands grondgebied, Baarle-Hertog, tot de enige grens – tussen Pakistan en India – die vanuit de ruimte te zien is.
De 61 nauwkeurige kaarten, infographics en heldere teksten geven duiding bij de belangrijkste natuurlijke en kunstmatige grenzen. Sommige werden met een liniaal op papier gezet, op andere staan metershoge muren. Grenzen tekenen onze wereld. Deze atlas helpt ze te doorgronden.
Grenzen moet je voor je zien om ze te begrijpen. Daarvoor is deze uitgebreide atlas ideaal. Joris Luyendijk, journalist en schrijver Een mooie, overzichtelijke inleiding tot een dimensie van de internationale politiek die lang leek te verdwijnen. Jonathan Holslag, hoogleraar internationale politiek
Delphine Papin is doctor aan het Franse Instituut van de geopolitiek en leidt de afdeling Infographics en Cartografie van de krant Le Monde. Ze maakte al verschillende atlassen, waaronder L'Atlas global.
Bruno Tertrais is politicoloog en auteur van onder andere Le Président et la Bombe, dat beloond werd met de Prix Brienne voor het beste geopolitieke boek. In 2010 ontving Tertrais de prestigieuze Vauban-prijs voor zijn oeuvre.
Inkijkexemplaar
Indien je problemen ondervindt bij het afrekenproces, probeer dan de cookies van je browser te wissen.