Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

The last kingdom

Bernard Cornwell, Bernard Cornwell

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

 19,95

 9,95

Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

De in het najaar startende tv-serie The Last Kingdom wordt gezien als BBC's antwoord op het fenomeen Game of Thrones. De bekende Nederlandse acteur Rutger Hauer heeft een grote rol in de 8-delige tv-serie als Ravn, de blinde dichter. Het verhaal, dat zich tijdens de heerschappij van Alfred de Grote in de negende eeuw afspeelt, is gebaseerd op de boeken Het Laatste Koninkrijk en De Witte Ruiter van Bernard Cornwell.

'En toen zagen we ze. Drie schepen. In mijn herinnering kwamen ze uit een mistbank gegleden... Ze waren prachtig... Die zomerdag zo lang geleden had ik het gevoel dat de drie schepen op het water dansten... 'Dat duivelsgebroed', gromde mijn vader. Hij was niet bepaald een goed christen, maar hij was op dat moment bang genoeg om een kruis te slaan.'

Hier spreekt Uhtred, heer van Bebbanburg, de hoofdpersoon van Het laatste koninkrijk dat zich afspeelt in het door de Vikingen belaagde en bezette Noord-Engeland. Als weesjongen van tien jaar wordt Uhtred gevangengenomen en geadopteerd door een Viking. Maar door zijn afkomst blijft hij onlosmakelijk verbonden met Alfred, de koning van Wessex, het enige Engelse rijk dat niet door de Vikingen is onderworpen.

'Ik begreep eindelijk dat ik bij de Vikingen weliswaar gelijk was aan mijn naaste vrienden, maar dat ik zonder die vrienden een van de vele krijgers zonder land of heer zou zijn. Onder de Saksen echter was ik werkelijk één van hen en niet afhankelijk van andermans grootmoedigheid.'

Veel gelegenheid voor zulke overpeinzingen heeft de held van Het Laatste Koninkrijk niet, want ook in De Witte Ruiter tuimelen de gewelddadige krachtmetingen tussen de Vikingen en de Saksen van de pagina. Tegen de achtergrond van de grillige Engelse zuidwestkust, de moerassen van Somerset en het verafgelegen westen van Wales weerstaat de gedecimeerde macht van Alfred de Grote. In dit negende-eeuwse drama speelt Uhtred zijn eigen rol.

Productkenmerken

ISBN 9789462490512
Auteur Bernard Cornwell, Bernard Cornwell
Uitgever Walburg Pers
Datum uitgave 20150416
Lengte (in mm) 231
Breedte (in mm) 151
Dikte (in mm) 66
Aantal pagina's 720

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: The last kingdom

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden