Colleges Introductie psychologie

Adviesprijs 315,00 290,00
Op voorraad
SKU
AC240404

Waarom doen we wat we doen? Is gedrag aangeleerd of aangeboren? Zijn wij ons brein? Vragen die behoren tot het domein van de psychologie. Deze collegereeks geeft je een grondige inleiding in dit zeer boeiende vakgebied. 

Lees meer
Uiterlijk 7 dagen voor aanvang per e-mail Gratis thuisbezorgd
 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Veilige en makkelijke betaalopties
 • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
 • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
 • 10 hoorcolleges
 • Te volgen online en op locatie
 • Start in september 2024 of januari 2025

Waarom doen we wat we doen? Is gedrag aangeleerd of aangeboren? Welke rol spelen emoties bij ons handelen? Zijn wij ons brein? Vragen die behoren tot het domein van de psychologie. Deze collegereeks geeft je een grondige inleiding in dit zeer boeiende vakgebied. 

Een terugblik op de geschiedenis van psychologie
Om alle termen, therapieën en therapeuten beter te begrijpen, starten de 10 colleges met een blik op de geschiedenis van de psychologie. Van Plato’s ideeën over kennis tot aan de eerste wetenschappelijk onderbouwde psychologische experimenten. Daarna volgen thema’s als het menselijk leervermogen, de werking van het geheugen en intelligentie. Ook kijk je naar de wisselwerking tussen nature en nurture. Hoe beïnvloeden genen onze ontwikkeling? De rol en werking van het zenuwstelsel wordt geanalyseerd.

Stoornissen en therapievormen: een totaaloverzicht
Het tweede deel van deze reeks staat in het teken van de verschillende takken van psychologie. Denk aan: toegepaste psychologie, sociale psychologie en evolutionaire psychologie. Er worden onderzoeken en theorieën besproken. Van persoonlijkheidstrekken tot massagedrag, van de aantrekkelijkheidsstereotype tot het omstanderseffect. Namen als Kohlberg, Freud, Asch en Milgram passeren de revue. Ook komen verschillende psychische stoornissen, zoals depressieve-stemmingsstoornissen en angststoornissen aan bod. Hoe kunnen deze stoornissen worden behandeld? Deze vraag staat centraal in het laatste college. Je leert over behandelmethoden- en therapieën: van cognitieve gedragstherapie tot EMDR.

Al met al is de collegereeks een beknopte versie van wat eerstejaars psychologiestudenten aan de universiteit leren. Wil je jouw brein aan het werk zetten? Volg dan deze uitgebreide introductie in de psychologie!

Locatie, data & tijden
Overige informatie

Sta je ingeschreven voor de cursus in een zaal op locatie?

 • Je ontvangt uiterlijk 7 dagen voor aanvang per e-mail je bewijs van deelname met de benodigde informatie

Sta je ingeschreven voor de cursus online?

 • Je ontvangt 1 uur voor aanvang een link waarmee je het college via het programma Zoom kunt bijwonen
 • De eerstvolgende werkdag ontvang je een link waarmee je de registratie van het college nog 7 dagen kunt terugkijken
 • Het bijwonen van het college kan op je eigen computer, laptop of tablet. Je hebt hiervoor een goede internetverbinding en geluid nodig

Prijs is inclusief een digitale syllabus. Er is geen geprinte versie verkrijgbaar.

Voor de uitvoering van deze cursus werkt NRC Webwinkel samen met Vrije Academie. Deze samenwerking bestaat sinds 2011. Als onderwijsinstituut dat sinds 1990 bestaat biedt Vrije Academie NRC het netwerk en faciliteiten om cursussen van een hoog niveau mogelijk te maken.

Back to top