Een blauw hart

Ab van Breugel
21,95
Op voorraad
SKU
9789464437140
Bindwijze: Paperback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Gratis retourneren binnen 14 dagen
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
Ab van Breugel (1954) werd geboren in het deel Jeruzalem van de Watergraafsmeer in Amsterdam-Oost en groeide daar ook op.

Al bij het verlaten van de lagere school wist Ab dat hij bij de politie wilde. Na voltooiing van de MULO werd hij aangenomen bij de Rijkspolitie en startte hij op 17-jarige leeftijd de opleiding. Na een half jaar stopte hij met de opleiding en kwam bij de KLM terecht. Via een administratieve afdeling kwam Ab bij de Bedrijfsbeveiliging.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan en na drie jaar solliciteerde hij bij de gemeentepolitie Amsterdam en ging opnieuw de opleiding in. Ditmaal maakte hij de opleiding af en doorliep een aantal onderdelen van de politie, zoals de Uniform- en Recherchedienst, arrestantenzorg en een landelijk team.

Omdat Ab gedurende de ruim 45 jaar, waarvan verreweg de meeste tijd bij de politie, het een en ander heeft meegemaakt en daarvan krantenknipsels en foto’s bewaarde, was hij in staat om die herinneringen op te schrijven en te voorzien van afbeeldingen. Herinneringen waar veelal met genoegen op teruggekeken wordt. Zaken waar hij op enigerlei wijze mee te maken heeft gehad, zaken die soms humorvol, maar vaak ook indringend waren. En enkele persoonlijke highlights. Een blik op een veranderende tijdgeest van ruim vijfenveertig jaar in vogelvlucht op een tijdlijn.
Meer informatie
Auteur(s)Ab van Breugel
ISBN9789464437140
BindwijzePaperback
Aantal pagina's148
Publicatie datum20221101
Breedte169 mm
Hoogte239 mm
Dikte10 mm
Back to top