2021 | Oostenrijk, Weinviertel DAC

(Organic) Weingut Schwarzbock Gruner Veltliner Ried Satzen

Adviesprijs 17,95 Speciale prijs 13,50
25% Korting
Niet leverbaar
SKU
E101788
  • Druivensoort
    Grüner Veltliner
  • Herkomst
    Oostenrijk, Weinviertel DAC

Krachtige Grüner Veltliner van topproducent Schwarzböck.

Lees meer
  • 100% proefgarantie
  • Kies zelf uw bezorgmoment
  • Exclusief voor NRC Webwinkel
Afbeelding vergroten
Characteristics

Vitaal licht goudgeel. Rijk gefruit en stuivend van geur met citrussorbet, gele en groene Reine Claude, witte peper en een stenige mineraliteit. Complex en rijk maar toch verfrissend van smaak met ziltige citrus, appel, Reine Claude, uitstekend concentraat en een licht peperige afdronk. Rijke grüner veltliner Alte Reben van mini-wijngaard met enorme complexiteit aan fruit en mineralen. Afkomstig van wijngaard Ried Sätzen van slechts 0,4 ha. Druif: 100% grüner veltliner. Alc.: 14% vol. Serveren op 11° C. Lekker bij visgerechten met een Aziatische twist. Nu van genieten, oplegbaar tot 2028.

Over deze wijn

NRC Wijn heeft nu exclusief de beschikking over een kleine partij krachtige Grüner Veltliner Reserve van topproducent Schwarzböck, van een superieur gelegen mini-wijngaard op de Veiglberg aan de noordkant van Wenen..

Bijzonder rijke stijl
De wijn imponeerde door zijn enorme rijkdom aan fruit en mineralen, die hij ontleent aan de 60 jaar oude wijnstokken waar hij van gemaakt is, en de superieure ligging op het oosten van hun Ried Sätzen-wijngaard van slechts 0,4 ha. Bodems van kalkrijke löss over een onderlaag van Flysch (een zandgesteente) zorgen voor zijn uitgesproken mineralige karakter.

Meer informatie
WijnkleurWit
Jaartal2021
Druivenras(sen)Grüner Veltliner
Alcoholpercentage14%
StreekWeinviertel DAC
LandOostenrijk
Back to top