Ontdek meer over deze reis

  • De reis in het kort
  • Dagprogramma
  • Sprekers & lezingen
  • Boekingsinformatie
  • Voorwaarden

Vragen over deze reis?

Somerset & Wiltshire - ‘England’s green and pleasant land’

  • Ontdek glooiende heuvels,kastelen en oude cottagedorpen
  • Hoogtepunten van oude en moderne kunst, historische buitenplaatsen en schitterende landschappen en tuinen in Somerset en Wiltshire
  • William Morris en Arts & Crafts; middeleeuwse abdijen en historische Manors ; imposante kunstcollecties en beeldentuinen en ontwerpen van Piet Oudolf
  • Begeleiding door specialist Annemarie Aardewerk
  • Verblijf in onder meer het charmante The Swan Hotel in het bekoorlijke Wells
v.a. €1965,- p.p.
v.a. 1965,- p.p.
Neem contact met mij op

De reis in het kort

De woorden van William Blake zijn nog altijd van toepassing op de Engelands ‘countryside’. De graafschappen bieden niet alleen een panorama van ‘rolling hills of green’, maar vormen ook een schatkamer van bijzondere historische en culturele locaties. Deze reis staat in het teken van natuur, cultuur en erfgoed. Afwisselend bezoeken we hoogtepunten van oude en moderne kunst, historische buitenplaatsen en schitterende landschappen en tuinen. Enkele ‘manors’ zijn hoogtepunten van ‘Arts and Crafts’ en zijn nog altijd in privé bezit. Ook de tuinen behoren tot bijzonder Engels erfgoed. We zien hedendaagse kunst bij Hauser & Wirth in Somerset. Piet Oudolf tekende hier voor het tuinontwerp. En in Montacute House bezoeken we de indrukwekkende portrettengalerij. Het gevarieerde reisprogramma biedt u ‘England at its best’.

U krijgt deskundige informatie over de tuinen, de Engelse tuingeschiedenis en over de landhuizen die we gaan bezoeken. Dit zijn zowel particuliere huizen als National Trust bezittingen. U verblijft in een prachtig, landelijk gelegen hotel en in dagtochten worden de tuinen in de verschillende graafschappen bezocht. Het fascinerende landschap wordt onder meer bepaald door de moerasgebieden van Dartmoor en door glooiende heuvels met kastelen, kathedralen en oude cottagedorpen. De exclusieve landhuizen vertegenwoordigen de oude glorie van de aristocratische ‘upper class’, maar vormen voor de huidige generatie eigenaren en bewoners vaak een zware last in beheer en behoud. De elegante Engelse humor leidt hier gelukkig niet onder en draagt zeker bij aan het plezier van een persoonlijke ontvangst. Al dan niet met ‘coffee’ of ‘high tea’.

Dagprogramma

Dag 1
Woensdag 27 September

Vertrek vanuit Utrecht per comfortabele touringcar en overtocht per ferry vanuit Calais naar Dover. Overnachting in een landelijk gelegen hotel, ooit een  voormalige hunting-lodge uit de Victoriaanse tijd in Basingstoke, Hampshire; gunstig gelegen voor een vlot vervolg van de reis. We dineren deze avond gezamenlijk.

Dag 2
Donderdag 28 September 

We brengen in de ochtend een bezoek aan de internationaal gerenommeerde galerie voor hedendaagse kunst Hauser & Wirth. De dependance in Somerset is slechts één van de filialen van deze toonaangevende instelling voor moderne beeldende kunst. De galerie is gehuisvest in een voormalige boerderij en de tuin is naar ontwerp van Piet Oudolf. In de middag bezoeken we Montacute House; een tuin van de National Trust. Het is een fraai voorbeeld van een formele tuinaanleg met betoverende vormsnoei en indrukwekkende vergezichten. Tevens brengen we een bezoek aan het monumentale landhuis met in de ‘long gallery’ een bijzondere collectie schilderijen uit de collecties van de National Portrait Gallery. Montacute is als locatie gebruikt voor de film Sense and Sensibility. We rijden voor de komende vier overnachtingen naar het comfortabele The Swan Hotel gelegen tegenover de 13e-eeuwse kathedraal van het middeleeuwse en bezienswaardige Wells. Het diner is op eigen gelegenheid, uiteraard met suggesties van de begeleiding. Er wordt iedere avond geïnventariseerd of deelnemers gezamenlijk willen dineren.

Dag 3
Vrijdag 29 September 

In de ochtend een bezoek aan Rodmarton Manor & Gardens, een staalkaart van de Engelse Arts & Crafts beweging en begin vorige eeuw gebouwd. Nog altijd wordt het huis bewoond door de familie Biddulph. Naast de architectuur is het vooral het meubilair dat getuigt van de idealen van de A&C voorman William Morris. Dan vervolgen we onze weg naar Highgrove. Highgrove House is een landhuis en landgoed in Tetbury, Gloucestershire. Het is het familiehuis van koning Charles III en zijn vrouw Camilla. Het huis is gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. Samen met het landgoed staat het bekend om de fraai aangelegde tuin die voor een deel door de koning zelf onderhouden wordt. Sinds 1980, toen de Koning voor het eerst in Highgrove arriveerde, is veel energie gestoken in het transformeren van de tuinen rond het huis, die bekend staan ​​als een van de meest inspirerende en innovatieve in het Verenigd Koninkrijk. De aanverwante stichting ondersteunt initiatieven voor een duurzame toekomst. Hierna gaan we terug naar ons hotel in Wells en is de avond ter vrije besteding.

Dag 4
Zaterdag 30 September

Het schitterende dorp en de middeleeuwse abdij van Lacock Abbey (een van de parels van Wiltshire) zijn als locatie gebruikt voor verschillende films, waaronder Harry Potter, Moll Flanders en Emma. Lacock Abbey huisvest tevens het Fox Talbot Museum. Henry Fox Talbot (1800-77) was één van de belangrijkste pioniers van de fotografie en het museum biedt brede informatie over zijn ontdekkingen die de wereld letterlijk een ander aanzien hebben gegeven. Vervolgens lunch op eigen gelegenheid in het oude dorp en daarna vertrek naar Corsham Court; een majestueus privé landhuis met een prachtige kunstcollectie (onder meer Filippo Lippi, Salvator Rosa, Anthony Van Dyck en Joshua Reynolds). Na dit bezoek gaan we terug naar ons hotel in Wells en is de avond ter vrije besteding.

Dag 5
Zondag 1 oktober 

In de ochtend bezoeken we de imponerende kathedraal van Wells. De versiering aan de westgevel met meer dan vierhonderd beelden is uniek. Ook gaan we naar het Bisschoppelijk Paleis dat dateert uit de middeleeuwen en omringd is door zo’n veertien hectare aan tuinen. Vervolgens rijden we naar Bath waar we het Roman Baths Museum bezoeken voor een kennismaking met meer dan 2000 jaar geschiedenis. De verdere middag is hier vrij met de mogelijkheid tot een bezoek aan een van de vele bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de Assembly Rooms, het Holburne Museum of Art (schilderijen en toegepaste kunst) of No.1 Royal Crescent, een 18e-eeuws huis naar ontwerp van John Wood.

Dag 6
Maandag 2 oktober

Onze historische reis krijgt een eigentijdse afsluiting met een bezoek aan The New Art Centre & Sculpture Park in Roche Court. Het is fraai gelegen in de heuvels van zuid-Wiltshire. De beeldentuin en ‘art gallery’ bieden een veelheid aan eigentijdse kunst met werk van meer dan 100 kunstenaars onder wie Richard Long, Antony Gormley en Richard Deacon. The New Art Centre is tevens de beheerder van het werk van de beroemde beeldhouwster Barbara Hepworth (1903-75).Tot slot bezoeken we Mompesson House, gelegen nabij de kathedraal van Salisbury. Het betreft een elegant woonhuis met onder meer de ‘Turnbull Collection’ van 18e-eeuwse drinkglazen. Bij het huis hoort een kleine ommuurde tuin in oud Engelse stijl. Natuurlijk bekijken we ook nog de kathedraal. De bouw begon in 1220 en was in 1280 grotendeels voltooid. De kloostergangen van de kathedraal zijn de grootste van Engeland. We overnachten in The Kings Arms  and Royal hotel Godalming , Surrey,  een pittoresk historisch marktplaatsje met talloze pubs en restaurants.

Dag 7
Dinsdag 3 oktober

We rijden in de ochtend naar Dover voor de overtocht naar Calais. Dan verder richting Utrecht waar we in de vroege avond aankomen.

Programmaonderdelen en – volgorde onder voorbehoud

Sprekers op locatie

Annemarie AardewerkTuin en landschaps expert

Annemarie Aardewerk heeft jarenlange ervaring als organisator en begeleider van culturele en ´groene´ reizen. Naast het begeleiden van vooral tuinen- en landschapsreizen, heeft zij zich daarna voornamelijk op kunst- en cultuurreizen gericht. In haar reizen streeft zij naar een balans van inhoud, comfort en ontspanning met de nadruk op kwaliteit en diversiteit in de programmering. Zij reisde reeds vele malen naar Engeland en bezocht talloze Manors en tuinen.

Boekingsinformatie

v.a. 1965,- p.p.

Reisdatum: 27 September - 3 Oktober 2023
Reissom: € 1965,- p.p.
Inclusief: vervoer per comfortabele touringcar * overtocht per ferry Calais – Dover v.v. * verblijf in 4* hotels (zie kopje accommodatie) in een tweepersoons kamer op basis van logies & ontbijt * diner dag 1  en vier lunches (excl. drankjes) * excursies, bezoeken en ontvangsten volgens programma inclusief entrees  (ca. € 140,-) * deskundige Nederlandssprekende begeleiding door Annemarie Aardewerk en lokale assistentie * bijdrage administratiekosten € 25,- per boeking * bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking * bijdrage SGR à € 5,- per persoon * CO2 compensatie

Toeslag eenpersoonskamer €345,-

Exclusief: Overige maaltijden en drankjes * reis- en/of annuleringsverzekering * fooien * persoonlijke uitgaven 

Accommodatie
We verblijven tijdens deze reis in bijzondere, typisch Engelse hotels:

27 – 28 september                              Audleys Woods Hotel Basingstoke
28 september – 2 oktober                 The Swan Hotel Wells
2 – 3 oktober                                       The Kings Arms and Royal Hotel Godalme

Vervoer naar de bestemming
Tijdens deze reis maken wij gebruik van een comfortabele touringcar Ter plaatse zullen wij veel wandelen. Een goede conditie is dan ook noodzakelijk voor deze reis (zie ook de Voorwaarden).

Intensiteit van de reis
Onze reizen worden met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans vrij intensief. Voor onze reizen en alle excursies geldt dat u goed ter been dient te zijn en zonder persoonlijke hulp en hulpmiddelen kunt wandelen. Indien u dit niet kunt dan is het niet mogelijk in te schrijven voor de reis en de excursies.

Grensdocumenten
Voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort tot en met de datum van terugkeer. Een identiteitskaart voldoet niet.

Voorwaarden

 

NRC / Pied à Terre Reizen en reisvoorwaarden
U sluit een reisovereenkomst met Pied à Terre Reizen, lid ANVR, SGR en Calamiteitenfonds, waar Paul Vigeveno en Hanneke van Mierlo verantwoordelijk zijn voor de organisatie en uitvoering van deze reis.

Door te boeken gaat u akkoord met de algemene reisvoorwaarden. Algemene ANVR reisvoorwaarden Daarnaast gaat u akkoord met de Aanvullende Reisvoorwaarden zoals deze specifiek gelden voor deze NRC Academiereis. Aanvullende Reisvoorwaarden van Pied à Terre.
De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, meer informatie hierover vindt u onder deze link

U kunt deze voorwaarden natuurlijk opvragen: mailt u hiervoor naar nrc@piedaterrereizen.nl

Zodra u van ons een bevestiging / factuur heeft ontvangen, bent u gebonden aan de overeenkomst en kunt u niet meer kosteloos wijzigingen of annuleren. De aanbetaling voor deze reis bedraagt 15% van de reissom. De restbetaling dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

Voor kleine wijzigingen die u niet direct bij aanmelding aan ons heeft doorgegeven moeten wij u kosten in rekening brengen. Dit los van de kosten die een leverancier in rekening kan brengen; bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij. Onze kosten bedragen in ieder geval € 25,- per wijziging.

 

Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, kan de reisorganisator de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten in rekening brengen:

 

Bij annulering tot de 42e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling maar niet meer dan 35% van de reissom;
Bij annulering vanaf de 42e kalender dag (inclusief) tot de 28e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
Bij annulering vanaf de 28e kalenderdag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
Bij annulering vanaf de 5e kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;
Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

 

Praktische vragen romdom het COVID-19 Corona virus en deze reis vindt u onder deze link

 

CO2-compensatie

Bij het boeken van uw reis wordt de CO2-voetafdruk van de reis gecompenseerd. Deze is berekend voor de hele reis en betreft het vliegen, de bootreis, het transport bij excursies, de maaltijden en eventuele extra dagen in het voor- en naprogramma. 

De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

Alle NRC reizen worden door NRC Webwinkel samengesteld. Voor de uitvoering van deze reis werkt NRC Webwinkel samen met Pied à Terre Reizen B.V. Deze samenwerking bestaat sinds 2016. Om de belangen van u als reiziger te beschermen is Pied à Terre Reizen aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Boek deze reis

Wilt u deelnemen aan deze reis? Boek dan direct via onze website en u bent verzekert van uw plek.

Persoonlijk reisvoorstel

Er wordt contact met u opgenomen zodat u uw vragen kunt stellen en wensen kunt aangeven.

Back to top