NRC Reizen
Onze reizen zijn weer boekbaar
Zie hieronder ons actuele aanbod
van Madrid naar de hemel
De eeuwenoude stad van koninklijke allure is hipper dan ooit. Het Madrid Rio-project van Spaanse architecten en het Rotterdamse West 8, dat 150 hectare aan waterkant en het grootste stadpark ter wereld aan het hart van de stad toevoegt, is hét voorbeeld van duurzame stadsontwikkeling. Lavapies is een coolere multiculturele wijk dan Brooklyn en Saint-Denis. Het Unesco-werelderfgoed, onder meer in Toledo, mag niet ontbreken. Madrid en omgeving is een uitgelezen plek om de uitdagingen van het historische en hedendaagse Europa te herkennen en te ervaren, toegelicht door NOS-correspondent Rop Zoutberg en NRC-correspondent Oumaima Abalhaj.
Saoedi-Arabië – een futuristisch rijk met vele verledens
Twaalfdaagse reis met bijdrage door dr. Luit Mols, kunsthistoricus en onder leiding van de NRC-columnist Carolien Roelants en drs. Paul Aarts, Midden-Oostendeskundige. Saoedi-Arabië – woestijnland, hoeder van de islamitische traditie, omstreden koninkrijk en puissant rijke oliestaat – licht de sluier op en geeft vergeten verledens prijs, tegelijk met vergaande veranderingen. Hier blijken naast onontgonnen Nabateïsch erfgoed sporen te vinden van Eva, Aäron, Mozes en Nebukadnezar. Naast Ottomaanse treinstations, ooit bestormd door Lawrence of Arabia, verrijzen oogverblindende bouwsels van Zaha Hadid en Jean Nouvel. Archaïsch en innovatief, baanbrekend en autocratisch gaat Saoedi-Arabië open; de verkenning belooft razend interessant te worden.
Cádiz - poort naar de Nieuwe Wereld
Eerder dan in Athene of Rome ligt de oorsprong van Europa in Cádiz, de Andalusische havenstad aan de Atlantische Oceaan. Hier offerde Hannibal vóór zijn zegetocht, begon Caesar zijn glansrijke loopbaan en vertrok Columbus naar de Nieuwe Wereld. Cádiz was vroedvrouw van de Spaanse grondwet en de republiek Spanje.
Biënnale Venetië 2022
Een reis naar de 59ste Biënnale van Venetië. Samen met Wim Pijbes en Leo Delfgaauw ontdekt u in de lagunestad al het nieuws op gebied van hedendaagse kunst. De 'Biënnale van Venetië' geldt als één van de meest prestigieuze evenementen voor hedendaagse kunst ter wereld.
Voedsel voor de Geest
Reis samen met Louise Fresco, Wim Pijbes en Frederike Upmeijer naar Emilia- Romagna. Het groen en geel van de velden, de bruine rivier omzoomd door bomen, de stadjes van rode steen: de vallei van de Po, de grootste vlakte van Italië, is relatief onbekend. Onterecht, want zijn strategische ligging heeft gezorgd voor een rijke ecologische, agrarische, economische en architectonische geschiedenis. Tussen Bologna en Milaan zien we hoe de geïrrigeerde landbouw de materiële en culturele rijkdom van de streek mogelijk maakte. In Italië gaan eten en kunst hand in hand.
La vita è bella
Dit jaar nog een week genieten van Italiaanse leven, kunst en cultuur? Samen met NRC columnist Joyce Roodnat en kunsthistorica Frederike Upmeijer reist u naar Toscane en Umbrië. Ofwel in het charmante Vannucci hotel in Città della Pieve loopafstand van de binnenstad. Of u kiest voor een landhuis op het platteland. We bezoeken de tuinen van Daniel Spoerri, met tal van moderne kunstwerken in een adembenemend landschap; de tuinen van Bomarzo; landgoed La Foce met de tuinen van Iris Origo en indrukwekkende verhalen over de rol van de familie tijdens de Tweede Wereldoorlog; met bezoeken aan Perugia, Orvieto, Pienza, de spectaculaire San Biagio bij Montepulciano en natuurlijk Città della Pieve, de geboorteplaats van Il Perugino.
6-daagse muzikale zomercruise door Nederland met internationale topmusici
In 6 dagen langs historische locaties in Nederland varen, waaronder Rotterdam, Veere, Enkhuizen, Kampen en Hoorn.
Architectuur, stedenbouw en kunst in een magnifieke Italiaanse setting
Dromen over La Bella Italia! We gaan zes dagen genieten van de schoonheid van de regio Veneto met speciale aandacht voor architectuur, stedenbouw en kunst. Met architect Sjoerd Soeters, NRC columnist Bernard Hulsman en kunsthistoricus Frederike Upmeijer bekijken we het werk van de grote Italiaanse architecten Palladio en Scarpa.
Das Auto
Een unieke vierdaagse reis voor autoliefhebbers. What Drives Us?
Das Auto II
Een unieke vierdaagse reis voor autoliefhebbers. Back to the future. Hoe de Duitse auto-industrie zichzelf en de auto opnieuw moet uitvinden.
De Grandeur van Antarctica
Zuidpoolexpeditie van ruim twee weken met het comfortabele schip Hondius, naar het Antarctisch schiereiland en Ushuaia, de hoofdstad van Vuurland.
Once upon a time in Sicily
Deze NRC-academie ontluikt vele facetten van Sicilië, van Palermo tot Catania, in het spoor van Ennio Morricone, en in zijn eigen woorden: ‘…land, dat zowel mooi is vanwege zijn tegenstrijdigheden als vanwege zijn menselijkheid. De Sicilianen zijn een uitverkoren volk in de beste en de slechtste zin. En ik geloof dat de positieve kant zeker zegeviert.'
Kunst, geschiedenis en filosofie op de Peloponnesos
Op de landschappelijk indrukwekkende Peloponnesos ontdekt u prachtige havenstadjes, archeologische sites en ruige verlaten landschappen. In Porto Heli verblijft u in een hotel aan zee dat van alle gemakken is voorzien. Porto Heli is een klein stadje gelegen op een van de drie schiereilanden van de Peloponnesos aan de Argolische golf. Hier verdiepen wij ons in de geschiedenis van het oude – en recente- Griekenland, in kunst en archeologie. Filosoof Maxim Februari, kunsthistorica Frederike Upmeijer en classicus Fik Meijer brengen verschillende inleidingen.
Saorstát Éireann, honderd jaar van de Ierse Vrijstaat
Ierland – het stugge Hibernia, dat het Romeinse rijk buiten de deur kon houden en zich liet bekeren door Sint Patrick. Land van onstuimige landschappen, kastelen en forten, oesterbier en mythen. Groot-Brittannië is nog altijd niet helemaal verlost van de ‘Ierse kwestie’.
Kunstgeschiedenis in Oxford
Een buitenkans! Volg met ons een zesdaagse cursus kunstgeschiedenis in het uitzonderlijk charmante en historische Oxford en dompel uzelf onder in die unieke Engelse sfeer. Dat gaat vanzelf want u verblijft op de campus van het eeuwenoude New College uit 1379.
Filosofie en Macht in Griekenland
Deze NRC–academie reis met veel hoorcolleges gaan de uitdaging aan om de tijdgeest te duiden door ons te spiegelen aan de oude Grieken. In Athene, waar het Parthenon symbool staat voor het ontstaan van de democratie en waar in 2021 tweehonderd jaar Griekse onafhankelijkheid herdacht wordt. O.a. denker des Vaderlands Daan Roovers zal ingaan op publieksfilosofie en individuele en collectieve denkkracht, tegenwoordig en in de tijd van de oude wijsgeren.
In de schaduw van Joegoslavië
Tijdens deze academie reis naar het voormalige Joegoslavië reist u door de woelige geschiedenis van de Balkan. Joegoslavië de veelvolkerenstaat die twee keer ontstond en dertig jaar geleden ten onder is gegaan. Met inleidende studie middag door NRC Journalist Yaël Vinckx.
Muziekreis Chopin Pianoconcours
Een unieke muziekreis incl. toegang tot het prestigieuze Chopin Concours 2021
Academiereis Indonesië 2022
Vijftiendaagse NRC Academiereis door Java en Sumatra. Met bijdragen van schrijver Kester Freriks, historicus Piet Hagen, de journalisten Step Vaessen, Annemarie Kas en Frans Leidelmeijer .
Verkiezingsreis Washington
Op dinsdag 3 november 2020 kiest het Amerikaanse volk een nieuwe president. U kunt hier met NRC onderdeel van uitmaken. Beleef de tumultueuze verkiezingsavond in DC en dans of treur ’s nachts, nadat de uitslag bekend is, bij het Witte Huis te midden van duizenden anderen.
De zijderoute, kraamkamer van de westerse beschaving
15-daagse Academiereis langs de zijderoute Van Samarkand naar Xi'an. In gezelschap van China-expert (en oud-staatssecretaris) Annette Nijs.
Bootreis over de zuidelijke Wolga in Rusland
Deze reis over de Wolga voert langs de wereldgeschiedenis en neemt de historische achtergronden onder de loep van literatuur en het hedendaagse Rusland.
Bootreis Egypte van oudheid tot proeftuin van moderne politiek
Deze NRC-academie verbindt een studiebezoek aan Cairo met een Nijltocht aan boord van een luxe, kleinschalig, comfortabel schip, exclusief voor de lezers. Gerenommeerde sprekers van het Nederlands-Vlaamse Instituut en NRC-journalisten Carolien Roelants en Eduard Cousin analyseren het moderne Egypte. De prominente egyptologen prof. dr. Olaf Kaper en dr. Daniel Soliman belichten de oude geschiedenis, aangevuld met nieuwe feiten.
Van Oud-Perzië naar modern Iran
Het moderne Iran treedt langzaam uit de schaduw van ayatollah Khomeini: een land waar niets mag maar alles kan, door de humor, wijsheid en inventiviteit van de veelal goed opgeleide Iraniërs. Deze twaalf daagse academie met sprekers als Midden-Oostenexpert Carolien Roelants en correspondent Thomas Edbrink laat u de schatten van het Perzische rijk zien.
Japan de eeuwige fascinatie
Deze NRC-academie combineert een bezoek aan de grootstedelijkheid van Tokio en de niet te missen bezienswaardigheden van Kioto met de rust van Okayama en moderne kunst op het eiland Naoshima.
CERN, op zoek naar antwoorden op fundamentele vragen in Genève
Muziekreis Ravenna
Bezoek unieke voorstellingen tijdens het Ravenna Festival met deze vijf-daagse muziekreis
Academiereis Tanzania en Kenia
Een 9-daagse NRC Academiereis naar Tanzania en Kenia, met bijdragen van Tijs Goldschmidt, Koert Lindijer en Jacques Monasch
Libanon, de feniks van de Levant
‘Libanon’ is een verbastering van het Aramese woord voor wit Ibn, en verwijst naar de besneeuwde toppen van het Libanongebergte. In de Griekse mythologie was Europa een Libanese prinses. Geschaakt door Zeus, in de gedaante van een stier, is zij van het strand bij Sidon meegevoerd naar Kreta, een verwijzing naar de antieke beschavingen waar ons continent haar oorsprong in vond. Daarmee is al aangegeven dat het land veel ouder is dan Europa: het was de bakermat van de Feniciërs, het legendarische handelsvolk dat purper, cederhout en glas afzette op alle kusten van de Middellandse Zee.
Academiereis Colombia
Colombia, met de langste kust van de Caribische zee en het grootste regenwoud, het land van El Libertador Simón Bolívar en Nobelprijswinnaar Gabriel García Márquez, is een van de meest intrigerende landen van Zuid-Amerika. NRC-correspondent Nina Jurna en NRC buitenland-redacteur Merijn de Waal gaan tijdens de reis in op de uitdagingen van Colombia.