60 heerlijke recepten met wieren en algen
Wakame, kombu, dulse & co: wieren zijn, zowel vers
als gedroogd, niet alleen in de toko of speciaalzaak
verkrijgbaar maar ook te koop bij de grotere supermarkten.
Wieren worden al eeuwen gegeten – denk
aan de Japanse keuken – maar staan tegenwoordig
volop in de belangstelling. Niet alleen vanwege de
hoge voedingswaarde en het feit dat wieren in alle
opzichten goed voor het mileu zijn, maar ook en
vooral omdat het lekker is.
Combineer wakame in de lente met doperwtjes &
radijs en in de winter met raap, pastinaak of appel.
Gebruik kombu in de zomer samen met vijgen,
venkel & tomaat en in de herfst met pompoen of
kweeper. Zeewier & co biedt meer dan 60 heerlijke
en eenvoudige recepten met diverse soorten zeewier.
Maak crostini met geitenkaas, lentegroente &
wakame of noedels met knapperige groenten,
garnalen & zeespaghetti. Ontdek dat je wieren
perfect kunt gebruiken in zalige zoetigheden zoals
choco-dulsebrownies of citroen-meringuetaart met
wakame. Van lekkere snacks, spreads, hoofd- en
bijgerechten tot en met desserts. Zeewier & co biedt
naast de recepten degelijke productinformatie,
bewaartips en meer.